Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:37:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 18:45:38 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
jakby sprzedali 2000 biletów (tyle mogą pomieścić) na Armię to się zdziwię. [...](nie licząc Punktu, gdzie ilość osób zdecydowanie mogła być większa

w Punkcie?? Wiecej niz 2000????? :shock:

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 03:50:30 
Awatar użytkownika

E tam. 2000 nie było...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 08:53:17 
Awatar użytkownika

Tłumów nie było, choć w szczytowym okresie przestało być pustawo. Koncert dobry - momentami bardzo dobry (początek), momentami to nie dla mnie (goście). Ograniczając się do samej Armii, te wszystkie Parowozy, Popioły, Archanioły, Ludzie i co tam jeszcze dotąd niespotykanego zasługują na najwyższą ocenę. Niestety zmęczenie, które dopadło mnie na długo przed koncertem, doprowadziło mnie do wniosku, że te kawałki, które nie wzbudzają we mnie żadnych super pozytywnych uczuć, a grane są zawsze (lub prawie zawsze, lub często, lub każda z tych możliwości z dodaniem słowa "ostatnio") - typu Aguirre, Podróż na Wschód, Niezwyciężony, Legenda - nie sprawiają mi już żadnej radochy. Taki ogólny marazm. Ale już takie, które lubię, w rodzaju Domu przy moście, to już ok. A całkiem sporo takich było. Poza prawem na wznowienie sprawdziło się znakomicie - świetna pobudka po gościach. Spiętemu w Opowieści Zimowej mówię nie, ale chyba jestem w tej kwestii odosobniony. Poza tym przyjemnie, że jakoś inaczej, niż zwykle.
Ha, no i jeszcze Spirit. Na scecie krótki przyjemny secik, zawierający Terri (a miało nie być - dzięki Budyń), pod sceną Jasiek, który zakończył pogo swoim wejściem w środek. Dobry początek wieczoru.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 09:38:37 
Awatar użytkownika

Skąd: Chełm (k. Mistycznego Miasta Lublina) - Warszawa (Stacja Ursynów)
Bogus pisze:
Spiętemu w Opowieści Zimowej mówię nie, ale chyba jestem w tej kwestii odosobniony.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
(taki wrzask wydawał Spięty przed zwrotką..... i to było piękne.)
Takiej interpretacji mówię "tak".... Wykonanie bardzo mi się podobało.

miłość w Warszawie

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:04:15 
Awatar użytkownika

Mi się nie podobało :P A te wrzaski to chyba mu się z Lao Che pomyliły... Jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś inny może śpiewać piosenki Armii oprócz Budzego... Widziałem Grabaża i Spiętego i mi się nie podobało ich wykonanie...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:15:28 

A mi dla odmiany bardzo sie podobalo !
Spiety wypadl rewelacyjnie. Bylo w tym duzo emocji.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:28:41 

Spięty dał radę. Ale głosik... chyba każdy kto wystąpi po Budzym ma słaby głosik :D

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:31:47 

Koncert świetny, a Trupia... Znajduje tylko taki komentarz: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Totalna zemsta!!!! Więcej!!!! No i gratulacje dla Spirita - pewnie nieczęsto grają przy takim nagłośnieniu przed szeroką widownią. Podejrzewam, że część gości wzięła ich nawet za Trupią :D

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 11:07:41 

Atom pisze:
Spiety wypadl rewelacyjnie.

ooo tak! w szoku byłem... jeszcze jego wyraz twarzy przy tejże pieśni... Rewelacja!

---edit---
może ktoś mi powiedzieć co to za melodyjki leciały w przerwach między kapelami? bardzo przyjemne nutki...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 11:19:16 
Awatar użytkownika

thx

Ja jeszcze nie mogę dojść do siebie po tym wszystkim. Tradycyjnie porcja podziękowań:
dziękuję bardzo Budzemu za to, że mogliśmy tam w ogóle zagrać;
Armii za pożyczenie sprzętu;
forumowiczom za wsparcie (ze szczególnymi podziękowaniami dla Jaśka);
Agnieszce za wsparcie sms'owo - mentalne;
Agrafce za wsparcie ogromne na miejscu

dziękuję Wam wszystkim bardzo

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 11:25:15 

W odpowiedzi na pytanie o piosenki , które leciały między kawałkami. Mi udało się rozpoznac sporo materiału KAPELI ZE WSI WARSZAWA z płyty WIOSNA LUDU ale były tam jeszcze chba inne rzeczy.

jak dla mnie najjaśniejszy moment koncertu to POZA PRAWEM fenomenalnie i z potężną energią , ARCHANIOŁY z kapitalnymi zmieniającymi kawałek gitarkami w tle podczas zwrotek.
spiety był fajną odmianą w opowieści zimowej i mógł się podobac lub nie ale zrobił to z sercem i choc wolę wersję budzego był to duży powiew świeżości.
trupia czaszka - jak najbardziej ok. litza był wielki.

na mnei spore wrażenie robi zawsze deklamowany wstęp PRZEDE MNĄ ŚWIT.... i tak było i tym razem
pozdrawiam

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 11:27:02 
Awatar użytkownika

Świetny koncert. Co tu dużo gadać. A Spięty faktycznie rewelacja.

PS. Nie wiedziałem że Warszawa to takie niegościnne miasto! Piwo w pubie 7,50 (tyle piwo nie kosztuje w najdroższych łódzkich pubach), piwo na ulicy - złotych 51,30 (z mandatem na dwóch). I jeszcze w bramce w Stodole zwykłą mineralkę kazali mi zostawić, której oczywiście po koncercie już nie było.
PS2. Za to ludzie o wieeele lepsi. Dziękuję szczególnie Budyniowi za gościnę ("jedzcie te delicje do kurwy nędzy!" hehehe :D :piwo: ) oraz Mikiemu za nocne i poranne pogawędki i za odprowadzenie z Wierzbna na Dworzec Centralny.
Chyba idę spać bo padam na ryj.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 12:04:33 

Elektro pisze:
W odpowiedzi na pytanie o piosenki , które leciały między kawałkami. Mi udało się rozpoznac sporo materiału KAPELI ZE WSI WARSZAWA z płyty WIOSNA LUDU ale były tam jeszcze chba inne rzeczy.

tak to byla Kapela na 100 %
a przed Poza Prawem lecial Clannad ze sciezki do Robin Hooda

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 13:14:52 
Awatar użytkownika

No i jeszcze sporo Izraela leciało. Ale ten Clannad to był czad.
Swoje uwagi zawarłem już tu. Zapomniałem tam o Archaniołach. Piękna rzecz.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 13:37:38 
Frekwencja-500-600 osób tak se myślę.
Koncert bardzo udany :) (choć przyznaję że na Armię się udałem i Armii słuchałem ;).
Zmęczenie mi się dawało we znaki, to i może nie przeżywałem tak jak poprzednich, aczkolwiek kilka chwil uniesienia było.
Zresztą przez zmęczenie już na manewry nie dotarłem.
Archanioły i ludzie, solówka gitarzysty-lotnika :) i sporo kawałków wykonanych nieco inaczej niż zwykle(troszku inne brzmienia, tempa zwrotek itp.), Spiętego wersja mi się podobała (bo też odejście od kanonu ;).
Jedyne co mnie zabiło, to krzyki Siekiera, Siekiera, zwl. podczas bajek. Niesmak poważny. Myślę że Siekierowcom trzeba bardzo dosadnie mówić, żeby poczekali, to dostaną po co przyszli i nie przeszkadzali, bo niszczą klimaty. No i Banan myślę że się zeźlił nieźle.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.