Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:49:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 stycznia 2006 22:51:16 

Erkej dzieki i moze nie wypada naciskać, ale..
prosimy o wiecej !!!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 stycznia 2006 23:47:18 

Teraz trochę klimatu Trupiej Czachy w nowym składzie.

Boskie rany

Dźwięk kiepski, wokal można sobie dośpiewać, ale klimat oddany. ZEMSTA!!!! :D
Ten filmik spod ręki Lawmena, poprzedni Katrinixowy.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 00:04:49 
Awatar użytkownika

Skąd: Chełm (k. Mistycznego Miasta Lublina) - Warszawa (Stacja Ursynów)
Megadzięki!!!!!!!!! :piwo:
I więcej, więcej, jeśli coś jeszcze tam macie na kamerkach :)

miłość w Warszawie

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 00:34:54 
Awatar użytkownika

Erkeju, dzięki za Utwór_nie_grany_na_koncertach! ;-)
---
Z innej beczki: wedle armijnej strony, Kraków też odwołany (?)....

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 00:43:16 
Awatar użytkownika

odwołany

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 03:09:06 
Awatar użytkownika

:)Super wielkie dzieki...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 09:58:00 
Awatar użytkownika

w Gdyni było nieźle :) nieźle w sensie ludzi, super pod względem muzyki. O ile pamiętam - set taki, jak na skanie z Poznania (ale nie... nie było "Domu przy Moście"i nie przypominam sobie "w kamień zaklęci"). WIELKIE DZIĘKI ZA POOOPIOOOŁYY! :D
jestem jeszcze zmęczony i nie będę się rozpisywał..
ARMIA - odjazd, jak zawsze, Franc spokojniusio dał radę, ale znajdowałem się bardziej po stronie Aviatora, więc nie mogłem za dużo obserwować...
fajnie, że poleciał "Pocałunek"- baaaardzo lubię ten kawałek, a ludzie wtedy odstawili takie skakanie, że beka :) ("skaczcie do góry jak kangury" ;) )
TRUPIA CZASZKA - maksymalna masakra w minimalnym składzie. Największe pogo podczas występu tego "młodego zespołu" było na kawerach pieśni zespołu S. W tej części koncertu stałem nieco z boku - raz: odpocząć (Powietrza! ;) ), dwa: miałem siostrę ze sobą (na oko-najmłodsa na widowni) i trochę oko na nią mieć musiałem, trzy: tany z łysymi nie zawsze mnie pociągają
MOSKWA - set dłużyszy od tego, co podał Deptak. Na największych hiciorach już nie mogłem i znowu wyskoczyłem na bloody dacefloor ;)
MALEO - łaaaaał, jaki to był czad :) jak ktoś nie lubi reggae, to mogło mu nie podpasować - takie życie... ale dla mnie to była świetna sprawa, taki regałowy odpoczynek, nagle wszyscy zaczęli tańczyć, nawet jakieś młode dziewczęta się ruszyły wyzbyte obaw o bycie zgniecionymi. "Hard to say" - wyyypaaas!! i jeszcze "reggae-mowa", nowy kawałek-też bardzo miły, w klimacie raggowym nieco bardziej, Maleo naprawdę konkretnie nawijał :)

było miło :) jakiś pajac starał się zepsuć występ i zespół musiał przerwać granie. W imieniu 3miasta przepraszam za tamtego kolesia, jakoś dziwnie się nakręcił na destrukcję... Myślałem, że zespół obciął set po tym incydencie, ale to i tak już była pora na "Śmierć w Wenecji"... (też superowo wyszła! )

Niestety, musiałem się zwinąć zaraz po bisach (a autobus i tak mi zwiał)...
wszystko trwało (tak, na oko) jakieś 3 godz. 20 minut... ale Gdynia to nie Poznań :(

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 10:06:09 
Awatar użytkownika

Erkeju dzięki!!

Co do pogo... to gdzie ten "totalny rozpierdol"?? :twisted: "Lajcik" :wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 10:10:44 

Na "Kochaj mnie" jeszcze publika nie była dostatecznie rozgrzana (pierwszy utwór koncertu), na Trupiej natomiast nie było najostrzej, bo było widać, że ludzie gorzej znają ten repertuar.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 10:24:20 
Awatar użytkownika

Dziś rozgrzewka na Spirit of 84 :D Spiryt rozgrzewa :roll:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 stycznia 2006 16:22:57 
Awatar użytkownika

a zapomniałem dodać że Strzały z nikąd chłopcy stąd były jeszcze w Szczecinie na koniec oprócz Misiów.
do Carlosa-do do Moskwy u nas to grali jeszcze 2 kawałki ale nie pamiętam co to było więc nie pisałem :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 03:52:24 
Awatar użytkownika

Koncert w Warszawie zajebisty! Teraz trzeba iść spać i... dalej w drogę za idolami :lol:

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:18:06 

Erkeju czy jest szanasa na wideło z Opowiescią Zimową. ??
Chętnie bym to jeszcze raz zobaczył.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 10:54:39 
Awatar użytkownika

Dobrze było. Wspaniały koncert. Dłuuugi, zgodnie z zapowiedziami, i wyczerpujący.
Zaczął zgodnie zapowiedziami Budyń i jego Spirit of 84. Bardzo dobrze to wypadło i dobrze zostało również przyjęte. Nie tylko przez licznych forumowiczów :) Niektórzy nawet wywoływali Budynia w trakcie koncertu Armii :wink:
Co do frekwencji to początkowo wyglądało to raczej dramatycznie, bo jak wchodziłem lekko po 19 było bardzo mało ludzi. Ale potem jednak trochę osób dobiło i w sumie było nieźle choć chyba trochę mniej niż rok temu (btw dzisiaj pierwsza rocznica koncertu z DVD, no i urodzinowej imprezy).
Setlista Armii chyba zasadniczo podobna do dni poprzednich czyli początek z Kochaj mnie, Parowozem i Popiołami. I później mieszanka płyt. Chyba bardziej wyrównana niż w zeszłym roku, choć niestety nic z Ducha. Ale i tak wybornie. Pierwszy raz widziałem Franca na żywo i wrażenia bardzo pozytywne. No i 3 bajki chyba najdłuższe w życiu były, głównie dzięki Bananowi i lekkiemu przekomarzaniu się z publicznością. Trupia zabiła. TOTAL. Potem Moskwa i Maleo, zgodnie z oczekiwaniami czyli dobrze. No i końcówka Armii, tu chyba największe wariacje pomiędzy koncertami występują. Było Poza prawem, Podróż na wschód, Przebłysk (jak zwykle ostatnio w skróconej wersji), Niewidzialna Armia, Zostaw to no i Opowieść z wokalem Spientego. Inaczej, trochę pod Lao Che. Ciekawostka ale chyba zbyt bardzo jestem już przyzyczajony do wokalu Budzego tu i sam utwór wydaje mi zbyt ważny aby się przyzwyczajać do nowego wykonania. A set podstawowy kończyła Śmierć w Wenecji i Dla każdej ... Bisy były i to chyba chętnie przyjmowane przez zespół. Takie miałem wrażenie, że nie trzeba było zbyt długo o nie prosić. Byli Misiowie Puszyści a potem Dom przy moście i chyba coś pomiędzy. Mam nadzieję że ktoś dorwał pełną setlistę.
Było już DVD w sprzedaży i widziałem parę znajomych osób z nim w łapkach więc spodziewam się nowych recenzji.
Po koncercie trochę jeszcze trwało zanim się zwinąłem, pomogłem Youzwie z towarem, potem okazało się, że zespół udał się do Turka coś przekąsić gdzie dobiliśmy. A ja jeszce potem wpadłem do Budynia gdzie było już parę osób. Ale po drugiej zaczęło schodzić ze mnie już powietrze i trzeba było udać się na zasłużony odpoczynek. I druga nocka z kładzeniem o trzeciej dzięki Armii. Dzisiaj muszę coś odespać :) .

Było parę osób dokumentujących to na stałych i ruchomych obrazkach więc spodziewam się w najbliższych dniach sporo materiału.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 stycznia 2006 12:14:50 
Awatar użytkownika

kurczę... będzie możliwość obejrzenia (lub chociaż wysłuchania) Opowieści Zimowej w wersji ze Spientym?... bo jako gdynianin, nie miałem okazji :( a jestem ciekaw (mimo, że to numer z Legendy ;P)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.