Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:26:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37
Autor Wiadomość
PostWysłany: pt, 06 marca 2026 17:03:09 
Awatar użytkownika

No tak, wymiana całego składu poza liderem to nie jest częsta sprawa.

Przypomniało mi się, jak kiedyś u mnie w pracy cały dział kadr poza kierowniczką złożył wypowiedzenia :wink:

PostWysłany: pt, 06 marca 2026 17:10:13 
Awatar użytkownika

U mnie w liceum na wycieczce wychowawca mat-fizu znalazł gdzieś u kogoś w pokoju alkohol i spytał czyje to (a było takiego sympatycznego ziomeczka, który w ogóle miał pewien rodzaj pecha w wielu sytuacjach), a później, w ramach solidarności, każde z 25 chłopców i dziewcząt z mat-fizu osobno i z pełną powagą powiedziało "przyznaje się, to moje". Jak w Spartakusie.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: pt, 06 marca 2026 17:31:11 
Awatar użytkownika

Pamiętam artykuł z Tylko Rocka, gdzie była wypowiedź Maleo, że - cytuję z pamięci - z pewnych tajemniczych względów ten zespół może istnieć tylko w takim składzie. Chodziło o skład Sadek/Fala/Tadeusz/Maleo oczywiście :-P .

Wiem, że trochę nieładnie, że to przywołuję, ale czasem sobie o tym myślę. Jak to się w życiu plecie :wink: .

PostWysłany: pt, 06 marca 2026 19:44:08 
Awatar użytkownika

Tylko, że trochę podobnie jest w przypadku na przykład Armii, wiem, są różnice, ale też i podobieństwa... ;)

Mój kanał na YouTube, czyli klejenie modeli, ale nie tylko. :wink:

PostWysłany: pt, 06 marca 2026 21:27:08 
Awatar użytkownika

Z całym szacunkiem dla Budzego ale gdyby przed Triodante wywalił Banana, Stopę i Piotrowskiego, i zastąpił ich zespołem, nie wiem, Cymeon X, dalej grając jako Armia, to też miałbym wątpliwośc ;)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: pt, 06 marca 2026 23:53:14 
Awatar użytkownika

A ja powiem tyle: równie pięknych opinii nie brakuje na FB (poczytałem na szybko typowe komentarze):
"Nie potrzebujemy. Dzieki"
"Pytanie brzmi: po co? I to jeszcze w takim składzie? Lepiej zróbcie reedycje płyt na CD."
"Nie ma potrzeby... bez Sadka i Tadeusza. Bez Fali...c'mon?
toż to "Maleohołk" ma być"
"hajs się nie zgadza?"
"Brak monety"
"odcinanie kuponików"
"Niepotrzebnie"
"Kolejny skoknakaseband"
"Tylko po co? Jeśli Maleo dalej będzie bawić się w "ewangelizację" i jakieś regałopodobne jęki - to dzięki."

Trochę dziwne, że liczą im kasę, skoro to ma z założenia być raczej jeden koncert (a przypomnienie materiału wcale nie musi być takie łatwe).
Jestem dziadem, który w wieku (chyba 16-17 lat był na koncercie w 1999 i chyba 2000 roku, czyli już chyba ze Ślimakiem w obu przypadkach... To było 26 lat temu!!! Nie sądziłem, że trafi się okazja zobaczyć ten skład... Transmision super, ale to nie był w mojej historii moment w którym poznałem zespół Houk....

...dla mnie spełnienie marzeń, nawet jak czytam wypowiedzi malkontentów i hejterów...

...ale jak to mawiał Kikut z Pneumy: "zawsze jak coś robisz, to jeden powie, że fajnie, a drugi, że do dupy".

PostWysłany: sob, 07 marca 2026 07:32:51 
Awatar użytkownika

Żeby nie było nieporozumień: dla mnie to fajny pomysł. Posłuchałabym "Good Will". Jarocin jest trochę kuszący ogólnie :) .

PostWysłany: sob, 07 marca 2026 07:48:00 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
dla mnie spełnienie marzeń, nawet jak czytam wypowiedzi malkontentów i hejterów

Dla mnie powrot do przeszłości. Ten skład widziałem 2-3 razy i zawsze były to dobre strzały (96-97). Nie mówię na 100pro, ale jak wspomina Witek, może wsiądę w pociąg na jeden wieczór?

PostWysłany: sob, 07 marca 2026 18:46:07 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
Z całym szacunkiem dla Budzego ale gdyby przed Triodante wywalił Banana, Stopę i Piotrowskiego, i zastąpił ich zespołem, nie wiem, Cymeon X, dalej grając jako Armia, to
...wszystkim by wyszło na zdrowie.

:aniolek:

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

PostWysłany: śr, 11 marca 2026 08:43:38 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
A ja powiem tyle: równie pięknych opinii nie brakuje na FB (poczytałem na szybko typowe komentarze):
"Nie potrzebujemy. Dzieki"
"Pytanie brzmi: po co? I to jeszcze w takim składzie? Lepiej zróbcie reedycje płyt na CD."
"Nie ma potrzeby... bez Sadka i Tadeusza. Bez Fali...c'mon?
toż to "Maleohołk" ma być"
"hajs się nie zgadza?"
"Brak monety"
"odcinanie kuponików"
"Niepotrzebnie"
"Kolejny skoknakaseband"
"Tylko po co? Jeśli Maleo dalej będzie bawić się w "ewangelizację" i jakieś regałopodobne jęki - to dzięki."

Trochę dziwne, że liczą im kasę, skoro to ma z założenia być raczej jeden koncert (a przypomnienie materiału wcale nie musi być takie łatwe).
Jestem dziadem, który w wieku (chyba 16-17 lat był na koncercie w 1999 i chyba 2000 roku, czyli już chyba ze Ślimakiem w obu przypadkach... To było 26 lat temu!!! Nie sądziłem, że trafi się okazja zobaczyć ten skład... Transmision super, ale to nie był w mojej historii moment w którym poznałem zespół Houk....

...dla mnie spełnienie marzeń, nawet jak czytam wypowiedzi malkontentów i hejterów...

...ale jak to mawiał Kikut z Pneumy: "zawsze jak coś robisz, to jeden powie, że fajnie, a drugi, że do dupy".

Z ogromną przyjemnością bym zobaczył HOUKA . fajnie by było gdyby na Jarocinie się nie zakończył koncert. W zeszłym roku MALEO w Toruniu i w Jarocinie przypomniał na swoich występach kawałki HOUKA . Cudem w necie są kasety zespołu np. na allegro .Ostatnio zakupiłem ,,Generation x'', wcześniej ,,extra pan'' i ,,transmision into your heart'' i całkiem fajny materiały, każdy album inny. 2 płyty kupiłem 7 lat temu: ,,Soul ammunition'' i ,,Natural way''. Liczę na reedycje materiału. Są słuchacze winyla....

Tak dużo, tak mocno ''

PostWysłany: czw, 12 marca 2026 23:25:47 
Awatar użytkownika

Wywiad:
https://radiokierowcow.pl/artykul/36582 ... 31joYECOCQ

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37

Strefa czasowa UTC+1godz.