Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:17:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
PostWysłany: wt, 06 stycznia 2026 09:16:33 
Awatar użytkownika

Miniony rok 2025 był bardzo interesujący, zaliczyłem trochę koncertów:

26.01 2025 WOŚP kombinat kultury Toruń
Studio2, Zakład produkcyjny

14.06 Maleo Song off Song
Toruń

18.07 2025 Duża scena:
Opozycja 16.15 stare nagrania z lat 90 tych , ciekawy koncert

willa kosmos git wystep

The Analogs ,,Strzelby z brinxton, ,,dzieciaki atakujące policje'' koncert ok

Bracia Figo Fagot: ,, Bożenka’’, ,,,zakochany delfin’’, ,,wóda zryje banie’’

Kobranocka 40 lecie: ,,Ela ‘’, ,,List z pola Boju’’, ,,Póki to niezabronione’’, ,,Kombinat’’, ,,Biedna pani’’, ,,Belin zachodni’’ Dzęj dzęj, ,,Hipisówka’’, ,,Do kołyski’’- Balcer, ,,Nikomu nie wolno się z tego śmiać’’ ,,Kocham Cię jak Irlandię’’

Myślowitz ,,Chłopcy’’ ,,O Peggy brown’’

New Model Army ,,51th’’, ,,Get me out’’ ,,Here comes the war’’, ,,vagabons’’,, green and gray’’, ,,devil’s bargain’’, ,,no rest’’, ,,white right’’, koncert rewelacyjny

Mała scena

Dziady kapitana klossa ,,Szara codziennośc’’, ,,Plaża’’, ,,martwica mózgu’’, ,,Pieśń o bohaterze’’, ,,tato tato’’, ,,szare myszy’’, ,,codziennie’’,Fabryka pieniędzy’’, ,,szpital’’, ,,alkohol’’
bis Piesń o bohaterze’’

19.07
16.15 Kupczyk ex Turbo ,,kawaleria szatana’’, ,,dorosłe dzieci’’

Hunter (rewelacyjny występ)
Pearl lachaise’’ ( laureat’’
Maleo 40 lecie’’ set z houka’’ żyje w tym miescie goest Muniek’’ ,,Nobody child’’, solu ammunition’’
set z Izraela ,,Nikt ‘’ ,,ridim’’,

Edyta Bartosiewicz ,,Jenny’’,
Coma : ,,Spadam’’

Ksu: ,,rozbity dzban’’, ,,akordy’’, kiedy naród umiera’’ , ,,liban’’, ,,moje bieszczady’’, ,,za mgła’’, ,,kto Cię obroni polsko’’, ,,1944’’, ,,wino za kare’’, ,,sztyl od kilofa’’, ,,Jabolowe ofiary’’
, nocą’’, bis: , po drugiej stronie drzwi ‘’jabol punk’’, Pod prąd’’

20.07
Boose & glory

Hołdys, Waglewski orkiestra’’

,,Chcemy być sobą’’

laureat wrm

Lockdown -koncert rewelacja

Pogodni , rewelka’’ kowery ARMI, Dezertera, Moskwy, Izraela

Kasia kowalska

Mrozu’’ ,,bo jak nie my’’
Senders

Kult ,,Gdy nie ma dzieci’’ ,,45-89’’, ,,konsument’’ , ,,Polska’’ , koncert 1,3 h. Koncert rewelacja!!!
Variete materiał z płyty, która się ukaże w październiku 2025

16. 08.2025 Amfiteatr Wąbrzeźno Sexbomba, Nocny kochanek

12.10 2025 kombinat kultury Toruń Armia

4.12.2025 Kombinat kultury Toruń One Milion Bulgarians

Tak dużo, tak mocno ''

Ostatnio zmieniony śr, 07 stycznia 2026 19:11:10 przez Muzzy'84, łącznie zmieniany 1 raz

PostWysłany: wt, 06 stycznia 2026 18:26:00 
Awatar użytkownika

Aaa, koncerty! U mnie ilościowo nieimponująco, ale jestem dumny zwłaszcza z trzech Armii na koncie:

Armia – Kraków, Klub Kwadrat, 15 luty

Armia – Centrum Kultury w Kluczborku, 31 maja

The Hilgrims – Poznań Rock Festival - Polana Harcerza, Poznań, 29 czerwca

Three Daeths, Metro, Gold Rock Band, Dreadzone, Vavamuffin – Róbrege, Warszawa, Palladium, 20 września

Armia, Kraków, Klub Kwadrat, 4 października

DNA, Warszawa, Dom Sztuki, 25 października

Krzysztof Penderecki, Pasja wg św. Łukasza (Iwona Hossa – sopran, Mariusz Godlewski – baryton, Artur Janda – bas, Krzysztof Gosztyła – recytator, Chór Chłopięcy i Dziewczęcy Filharmonii Krakowskiej, Ukraiński Chór Dziecięcy Filharmonii Krakowskiej, Chór Polskiego Radia – Lusławice, Chór i Orkiestra Filharmonii Krakowskiej, Maciej Tworek – dyrygent) - Lusławice, Europejskie Centrum Muzyki Krzysztofa Pendereckiego, 20 listopada

Acid Drinkers – Katowice, Spodek, 20 grudnia

PostWysłany: pn, 12 stycznia 2026 21:29:59 
Awatar użytkownika

A u mnie tak:

25 stycznia - Koncert symfoniczny (Dvořák, Berlioz) - Filharmonia Narodowa
26 stycznia - Deviant Blues - Młodsza siostra
1 marca - Armia - Proxima
13 marca - Marc Ribot Quartet - Pardon to tu
2 kwietnia - Benjamin Clementine - Palladium
3 kwietnia - Bastarda - DZiK
24 maja - The Swell Season (Glen Hansard i Marketa Irglova) - Stodoła

30 czerwca 2025 - King Gizzard and the Wizard Lizard - Wilno, Łukiszki - koncert roku, zwłaszcza biorąc pod uwagę całą otoczkę, podróż do Wilna, festiwal chłodnika :!:

6 września 2025 - Current 93 - Palladium
19 września - Ciśnienie - Hydrozagadka
21 września - Marek Pospieszalski i Steve Noble / Shabaka - Pardon to tu
3 listopada - The Necks - Pardon to tu
28 grudnia - Warsaw Improvisers Orchestra - Chmury

Prócz tego kategoria koncertów szkolnych, których zwykle nie uwzględniałem, ale w sumie niesłusznie: dwa baardzo długie sety koncertowe, jeden pod hasłem Festiwal Piosenki Obcojęzycznej, a drugi wręcz przeciwnie: Festiwal Piosenki Polskiej. Moim zdaniem to były pełnoprawne koncerty.

I wreszcie - koncerty, na których sam byłem wykonawcą, przede wszystkim dwa:

5 stycznia - koncert (trzech) połączonych chórów - Bemowo, kościół Michalitów
25 października - The D.N.A - Dom Sztuki
prócz tego trzy wykonania Gorzkich żali w kościele Wizytek, ale nie traktuję tego jako koncert.

W tym roku jakby ciut mniej, niż w poprzednich latach, ale jestem bardzo zadowolony z dorobku, z wyjątkiem ostatniego kwartału, kiedy nagle niemal zaprzestałem chodzenia na koncerty. Ale może to cena za granie koncertu samemu... Za to wrzesień koncertowo świetny, Current i Ciśnienie to były dwa naprawdę wyjątkowe występy i bardzo chciałbym ponownie na nich trafić. Podobnie w przypadku Swell Season, coś pięknego. Na koniec dodam, że Armia też w czołówce i też chciałbym na ich koncert ponownie trafić ;-)

PostWysłany: pn, 12 stycznia 2026 22:06:40 
Awatar użytkownika

Ja tam za dużo w tym roku nie zaliczyłem, ale w tych co zaliczyłem był koncert Smolastego i Maryli Rodowicz.
Innym razem zaś była Maria Gabryś-Heyke.

Armia w tym roku raz - w Proximie.

PostWysłany: śr, 14 stycznia 2026 21:24:33 
Awatar użytkownika

Chyba tyle było, o ile o czymś nie zapomniałem:

19.02.2025 FN La Morra: Specchio del mondo. Muzyczne zapiski z wczesnomedycejskiej Florencji
20.02.2025 FN Wykonawcy: Orkiestra Filharmonii Narodowej, Kirill Karabits (dyrygent), Federico Colli (fortepian): Mason Bates - Auditorium (pierwsze wykonanie w Polsce), Edvard Grieg - Koncert fortepianowy a-moll op. 16, John Adams - City Noir (pierwsze wykonanie w Polsce)
16.05.2025 FN Orkiestra Filharmonii Narodowej, Niklas Willén, Marianna Bednarska: Edvard Grieg - I Suita Peer Gynt op. 46, Kevin Puts - Koncert na marimbę i orkiestrę, Jean Sibelius - I Symfonia e-moll op. 39
16.08.2025 Wiedeń, Musikverein, Wiener Mozart Orchester
30.10.2025 FN Orkiestra Filharmonii Narodowej, Krzysztof Urbański, Michał Sławecki, Edyta Krzemień, Anna Federowicz: Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonia g-moll KV 550, Henryk Mikołaj Górecki - III Symfonia „Symfonia pieśni żałosnych” op. 36
13.12.2025 Warszawa, Stodoła - Był kiedyś Jarocin: Illusion, Farben Lehre, KSU, Armia, The Bill, Turbo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Strefa czasowa UTC+1godz.