Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:44:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sen o...
PostWysłany: ndz, 05 października 2025 07:38:21 
Awatar użytkownika

Mi ostatnio się śnił ryczący lew w domu. We śnie przestrszyłem się ryku, ale zdaje się tylko się przestraszyłem. Nie uczynił mi żadnej krzywdy....

Tak dużo, tak mocno ''

PostWysłany: wt, 07 października 2025 16:46:26 
Awatar użytkownika

Zgubiłem telefon łażąc po zalesionych zboczach Babiej Góry. Znalazłem go w pociągu. Ktoś mi go podrzucił, ale już bez karty, sam aparat.

PostWysłany: ndz, 12 października 2025 19:01:25 
Awatar użytkownika

Morze mi się śniło... Wydmy, trawy, plaża, czyściutki piaseczek, błękitne niebo, słońce, no i oczywiście woda, cudowna, stałam sobie w niej po pas i na niej grałam. :aniolek:
Niektóre pobudki są jednak bolesne... :(

PostWysłany: pt, 17 października 2025 14:31:41 
Awatar użytkownika

Śniło mi się że na moim biurku ktoś wałkował ciasto makaronowe. Placek ogromniał, marszczył się, zsuwał po bokach razem z laptopem i lampką, zagarniał długopisy i papierosy.
Stałam wryta w ziemię, a za mną jakiś cień, możliwe że mój, syczał - to nic to nic, tego nie ma

PostWysłany: pt, 17 października 2025 16:31:14 
Awatar użytkownika

Ależ psychodelia! :D

PostWysłany: czw, 30 października 2025 10:42:19 
Awatar użytkownika

Śniło mi się że byłam razem z Fengari na jakiejś dużej imprezie. Wielka sala, tłum ludzi siedzących na drewnianych ławkach. Nagle zgasło światło i zapadła całkowita ciemność. Nikt na to nie zareagował, ale ja wpadłam w panikę. Ogarnięta strachem że się wzajemnie stratujemy, brnęłam na czuja do drzwi, a Fen krzyczała coś do mnie z drugiego końca sali. Niestety nie odnalazłyśmy się, a ja obudziłam się z krzykiem :)

PostWysłany: czw, 30 października 2025 10:54:11 
Awatar użytkownika

anastazja pisze:
byłam razem z Fengari na jakiejś dużej imprezie. Wielka sala, tłum ludzi siedzących na drewnianych ławkach.

Dopiero co (w zeszły piątek) naprawdę byłam na dokładnie takiej właśnie imprezie! :shock:
Tylko Ciebie nie widziałam i światło nie zgasło i nikt się nie rzucał w panice do wyjścia. :wink:

PostWysłany: ndz, 30 listopada 2025 18:33:51 
Awatar użytkownika

Jeździłem hulajnogą po mieście. Szybko, z fantazją, wyprzedzałem jakieś TIR-y, rozpędzałem się na Hetmańskiej (teraz trochę się martwię bo tam stoi radar). Wiatr we włosach i szaleństwo, miły sen :)

PostWysłany: śr, 25 lutego 2026 12:20:12 
Awatar użytkownika

Chyba ze względu na pojawienie się w sieci zdjęcia młodego Mentzena i JKM, przyśniło mi się, że jako pasażer dostawczaka jeżdżę po Toruniu z kolegą i staramy się dowieść coś do szkoły językowej należącej do Mentzena właśnie. Pamiętam przejazd przez most i potem kluczenie od dworca w stronę Czerniewic.

PostWysłany: śr, 25 lutego 2026 17:45:02 
Awatar użytkownika

Oj, fotka ta robi wrażenie, w pierwszej chwili zastanawiałam się co to za panienka i skąd ją znam...

Ja tymczasem miałam dziś długi, barwny i totalnie dziwaczny sen, przewijały się w nim w zawrotnym tempie jak w kołowrotku najróżniejsze sceny, wątki i elementy, często kompletnie absurdalne i nonsensowne, pamiętam z tego tylko końcówkę:
Dowiedziałam się, że jakiś obcy mi facet, chyba jakiś znajomy mojej mamy, ale nie mój, chce dziś ze mną spać - nie w sensie barabara, tylko po prostu przenocować w tym samym łóżku. Nie rozumiałam w ogóle o co chodzi i jak to, z jakiej paki, ale nie wiem czemu, zamiast zrobić awanturę i stanowczo zaprotestować, chciałam szykować łazienkę na jego przybycie. Tymczasem łazienka okazała się być pełna ręczników, wisiały na suszarce, walały się po pralce, w umywalce, na podłodze, pełne ziemi i innego syfu nie wiadomo skąd. Nie miałam pojęcia co z tym począć i już nagle byłam na ulicy i próbowałam dzwonić do tego faceta z pytaniem, czy naprawdę zamierza się zjawić. Spojrzałam gdzieś w bok, a tam wielki krzak pełen ogromnych, tropikalnych motyli. Zaczęły latać dookoła, siadały mi na telefonie. Olałam telefon, obeszłam krzak dookoła, w międzyczasie on zmienił się w choinkę, na której wisiały smartfony wyświetlające różne świąteczne obrazki i jakoś zrozumiałam, że są to kapliczki, które powinny być trójwymiarowe, mimo, że są płaskie. I sama chciałam tą trójwymiarowość zobaczyć i wytłumaczyć ją mojej babci, która nagle się tam znalazła nie wiadomo skąd. Jedna z tych kapliczek przedstawiała św. Mikołaja z żoną i dziećmi (!) i na niej się głównie skupiłam. Po czym babcia wręczyła mi torbę z prezentem, chyba był w niej piernikowy dom, i powiedziała, że to z okazji Wielkiego Postu. I zaczęła mi składać długie życzenia najrozmaitszych rzeczy, wszystko to wierszem. Za nią pojawiła się moja mama, która zaczęła powtarzać po niej te życzenia, ale jakoś tak przedrzeźniająco i teatralnie, a ja zupełnie nie kumałam, po co to robi. I wtedy się obudziłam...
Wariactwo...

PostWysłany: czw, 26 lutego 2026 21:38:44 
Awatar użytkownika

Pokręcone, trochę andersonowskie. Chyba nigdy nie śnił mi się jeszcze motyl...

PostWysłany: pt, 27 lutego 2026 18:22:36 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że przychodzę do swojej (prawdziwej) pracy urzędnika państwowego i otwieram listę ludzi umówionych na ten dzień, celem załatwienia swojej sprawy...

...a tam wśród nazwisk: Bertolt Brecht.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: czw, 05 marca 2026 21:19:02 
Awatar użytkownika

Dziś przyśniło mi się, że dzwoni budzik ...i się obudziłam. Zdziwiona, czemu nie dzwoni dalej, mimo, że go nie wyłączałam, spojrzałam na telefon i przekonałam się, że do prawdziwej pobudki zostały jakieś 3 minuty.

PostWysłany: wt, 17 marca 2026 11:37:15 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że niedaleko od naszego Układu Słonecznego wybuchła supernowa. Jechałem samochodem i mówili o tym w radio. Spojrzałem w bok, niebo było zachmurzone, mleczno-szare ale w połowie przecięte nieprzyjemnym, białym blaskiem. Nie był oślepiający, dzięki chmurom ale czuło się tę intensywność. Postanowiłem, że ukryję się za jakimś domem aby nie wystawiać się na promieniowanie supernowej. Poszukałem dużej kamienicy, zaparkowałem i tak stałem ale po chwili pomyślałem sobie, ze to na nic. Promieniowanie jest pewnie tak twarde, że żadne mury i ściany tu nie pomogą. Wszyscy ludzie się pochowali, na ulicach pustki, spokój - tylko to wszechobecne, silne, białe światło.
Trochę apokaliptyczne to było, ale to była taka cicha apokalipsa.

PostWysłany: wt, 17 marca 2026 12:10:46 
Awatar użytkownika

Jest klimat! Uwielbiam takie sny, mimo ich grozy. :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.