Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:41:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sen o...
PostWysłany: śr, 30 lipca 2025 12:40:27 
Awatar użytkownika

Pewnie chodziło o pierwszego basistę Siekiery.

PostWysłany: pt, 29 sierpnia 2025 20:57:31 
Awatar użytkownika

Miałam dziś długi sen, istny korowód zdarzeń, spotykałam różnych znajomych ludzi, w rozmaitych miejscach i sytuacjach, te spotkania, zbyt liczne, żeby je spamiętać, miały charakter pierwszoplanowy, ale na drugim planie, w tych zupełnie różnych miejscach, co rusz to widziałam policjantów goniących i łapiących jakiegoś bandytę (za każdym razem innego).

A potem przyśniła mi się domówka, na której ludzie bawili się przednio przy jakimś letnio-imprezowym hicie. Hit był niesamowicie porywający, nogi same rwały się do tańczenia i skakania, a gęba do zbiorowego darcia się na cały głos. Piosenka owa istniała tylko w moim śnie, ale nawet kiedy na jawie wpada mi do głowy pomysł na jakiś utwór, nigdy nie jest tak szczegółowo doprecyzowany, ba, nawet, kiedy słucham istniejącej realnie muzyki, nigdy nie słyszę jej tak dokładnie. A tu słyszałam wyraźnie każdy dźwięk i każdy instrument, chłonęłam to i myślałam sobie, że mimo, że to rozrywkowy kawałek, to naprawdę świetny.
Po obudzeniu jednak niestety jeszcze tylko przez kilka minut pamiętałam słowa i melodię refrenu, a potem już nic. I tak sobie pomyślałam z żalem, że gdybym mogła to zapamiętać i umiała zagrać i nagrać, to mogłabym stworzyć naprawdę wielki przebój. :(

PostWysłany: ndz, 31 sierpnia 2025 08:56:52 
Awatar użytkownika

Zostałem biskupem. Do pracy przyszła delegacja, w tym jeden z oficjeli na koniu. Ubrali mnie i coś tam klarowali. Na nic zdało się tłumaczenie, że jestem świecki i kiepskiej konduity. Miałem duże wątpliwości i wahania.

PostWysłany: ndz, 31 sierpnia 2025 14:21:04 
Awatar użytkownika

Przecież nie da się dyskutować z oficjelem na koniu!

PostWysłany: pt, 19 września 2025 07:02:24 
Awatar użytkownika

Sny, z których pamiętam fragmenty.
Jadę windą z kobietą, nagle ona spada do szybu i słyszę jak się tam dusi.
Idę w kondukcie pogrzebowym. Tłum, a za mną idzie ta sama kobieta, wyrwornie ubrana, i głaszcze trumnę z jasnego drzewa, która jest przeznaczona dla niej.
Ta kobieta to prawdopodobnie moja matka.
W innym śnie szukam ustronnego miejsca żeby zapalić, wyciągam papierosa z paczki i widzę że jest rozżarzony. Po chwili płonie cała paczka.

PostWysłany: pt, 19 września 2025 07:25:24 
Awatar użytkownika

Po dobrych dwóch tygodniach snów będących jakimś mega wciągającym serialem komediowo - obyczajowo - przygodowym, wielowątkowym, ciepłym i przyjaznym z których nic poza kojącą atmosferą po obudzeniu nie pamiętałem dzisiaj przyszedł sen z którego pamiętam tylko psa.

PostWysłany: pt, 19 września 2025 08:39:02 
Awatar użytkownika

Jechałem ze znajomymi pociągiem z Rosji do Chin. Mijaliśmy puste, smętne pola - tak jakby to był listopad. Wagon był bezprzedziałowy, otwarty w typie salonki i cały w stylu retro. W pewnym momencie zbliżyliśmy się do granicy rosyjsko-chińskiej. Za oknem widać było w oddali jakąś infrastrukturę przejścia granicznego. Pociąg zwolnił i zatrzymał się. Postanowiłem wysiąść i odetchnąć świeżym powietrzem. Po kraciastych, metalowych schodkach zszedłem i stanąłem kilka kroków dalej na jakimś ściernisku, w rzadkiej mgle. I nagle pociąg ruszył - znacznie dynamiczniej i szybciej niżbym mógł przypuszczać. Zdjęty paniką zacząłem gonić mój wagon, ale wiadomo jak to we śnie - niczym mucha w smole. W końcu jakoś jednak dopadłem doń i wspiąłem się na schodki, jednak wagon wszedł w zakręt i siła odśrodkowa nie pozwoliła mi już otworzyć drzwi i wejść do środka. Tymczasem wjechaliśmy na przejście, żołnierze chińscy (w szarozielonych, niedbałych mundurach) wszczęli ruch, zerwali się z miejsca, pokazując mnie sobie. Pomyślałem, że jaki kurde wstyd, narobiłem rabanu, teraz pewnie będą myśleć że jestem jakimś pasażerem na gapę albo co gorsza szpiegiem, odprowadzą mnie na wartownię, trzeba będzie wzywać polskiego dyplomatę aby całą rzecz wyjaśnił, byłem zmieszany i wściekły. no ale już nic nie mogłem zrobić, pociąg zatrzymał się i wtedy się obudziłem.

PostWysłany: pt, 19 września 2025 19:14:24 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
Jechałem ze znajomymi pociągiem z Rosji do Chin.

Czyżby właśnie we śnie spełniło Ci się marzenie o podróży Koleją Transsyberyjską? :)

A mi się w głowie Twój sen pomieszał ze snem Anastazji i zaczęłam się zastanawiać, czemuś Ty wyszedł z tego pociągu na papierosa?

PostWysłany: sob, 20 września 2025 09:23:03 
Awatar użytkownika

Pojechałem z babcia na wycieczkę autokarowa na południe Europy. Hiszpania albo Włochy. Nie wzięliśmy prowiantu, ani wody tylko kwiaty, które babcia stawia pod zdjęciem dziadka. Pilotka zwróciła uwagę, że to niemądre. Ja odparłem, że wyskoczę i kupię w sklepie twaróg. Wyjrzałem przez okno a autokar błądził po wąskich uliczkach Bukaresztu/Budapesztu/Barcelony i akurat mijaliśmy sklep płytowy Kaliny Jędrusik.
Whoa!

PostWysłany: pt, 26 września 2025 14:03:39 
Awatar użytkownika

W tym tygodniu pisałem recenzję filmu i tekst o nocnym zakazie sprzedaży alkoholu. Po wszystkim zaowocowało to snem, w którym oglądam film i mam w głowie zdanie, które musi pojawić się w recenzji:
"Najpierw wściekli będą zwolennicy trzeźwości, bo widzimy w niej, jak ojciec nalewa synowi piwo. W drugim momencie wściekną się już wszyscy, bo jak to w polskim filmie nie da się zrozumieć, tego co do siebie mówią"

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

PostWysłany: pt, 26 września 2025 14:36:25 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że są znowu wybory prezydenckie i wystartował jakiś kandydat na zasadzie happeningu - performensu (coś jak Stanowski teraz tylko bardziej), który publicznie konsekwentnie występował pod pseudonimem Generał Kurwa.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: pt, 26 września 2025 16:03:32 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
Generał Kurwa

:D
Aż kusi, żeby założyć usera o takim nicku na forum. I powinien się on udzielać głównie w Awanturum, prezentując bardzo stanowcze poglądy na każdy temat!

PostWysłany: pt, 26 września 2025 17:24:43 
Awatar użytkownika

Fengari pisze:
prezentując bardzo stanowcze poglądy na każdy temat

Niemniej powinny być niestabilne - w zależności od koniunktury.
Edit: dodam jeszcze, że także istniał legendarny undergroundowy duet: MC Kurwa i DJ Chuj!

PostWysłany: sob, 27 września 2025 20:54:32 
Awatar użytkownika

Fengari pisze:
Aż kusi, żeby założyć usera o takim nicku na forum.

Oj, nie prowokuj :lol:

Mam ostatnio sporo snów, które zapamiętuję.

Wczoraj było tak - graliśmy na orliku na osiedlu Batorego, jak co niedzielę. I nagle słyszę jakiś szum i patrzę, na wysokości może 100 metrów leci - niezbyt głośno - coś w rodzaju rakiety, ale takiej dosyć niedbałej. Wszyscy się zatrzymali i patrzą, ona leci szybko nad nami i wlatuje nad pobliski las. Wokół zaniepokojenie, więc mówię
- to pewnie kolejny no wiecie, ten pusty zbiornik paliwa po rakiecie Muska!
I nagle słyszę huk z drugiej strony. Wielki powietrzny krążownik, taki jak z Gwiezdnych Wojen, w majestatycznym tempie (chyba uszkodzony) spada na pobliski blok mieszkalny. Od razu wybucha wielki pożar, blok częściowo wali się, apokalipsa!
I ktoś mówi obok
-kurwa, to przecież wojna, chowajmy się!
I zaczynam w strachu szukać jakiegoś miejsca, wbiegam pod pergolę przy śmietniku i kulę się. I zaraz potem się budzę.

PostWysłany: pn, 29 września 2025 11:28:26 
Awatar użytkownika

Ech, ta wojna, mi też się czasem śni...

arasek pisze:
Oj, nie prowokuj :lol:

No właśnie miałam nadzieję, że kogoś sprowokuję. :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.