Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 11:28:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sen o...
PostWysłany: śr, 19 marca 2025 11:15:19 
Awatar użytkownika

O kurde, Braun i Lidl... niezłe combo.

PostWysłany: śr, 26 marca 2025 14:52:36 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że spotkałem Roberta Lewandowskiego, a on przedstawia mi się: nazywam się Anthony Rzodkiewka.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: pt, 28 marca 2025 11:11:28 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
Anthony Rzodkiewka.

:D
Na pewno taki istnieje! Urodził się w Gorlicach, w 1978 roku wyemigrował do USA. Na początku było mu nielekko, rzetelnie pracował przy zrywaniu azbestu z dachów. Ale z czasem awansował na majstra, teraz ma niezłą emeryturę, dwoje wnucząt i domek w Wilmette.

Mi się dziś śniło, że byłem z wizytą u rodziców a oni powiedzieli mi, że w domu jest pająk. Poszedłem sprawdzić na górę i był - ale w formie giganta! Wyglądał jak tarantula, miał włochaty korpus, wielkości piłki do rugby i takież wielkie odnóża. Biegał bez ładu i składu, po ścianach, po podłodze tu i tam. Trochę się go obawiałem ze względu na tę jego wielkość!

PostWysłany: śr, 09 kwietnia 2025 20:34:42 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że Armia nagrała płytę do spółki z jakimś grindcorowym zespołem grającym muzykę patriotyczną. Mieliśmy jakieś manewry forumowe, ludzi było sporo, ale co ciekawe, w tym śnie nie było chyba żadnego realnie istniejącego forumowicza, oprócz Budynia, który tą płytę przyniósł i zamierzał wszystkim zaprezentować. Zebraliśmy się w jakimś dziwnym pomieszczeniu wyglądającym jak duża piwnica i miała to być impreza... taneczna. Tak, mieliśmy tańczyć do muzyki z tej właśnie płyty. Budyń wsadził ją już do odtwarzacza, do mnie podszedł jakiś zupełnie mi nieznajomy forumowicz, trochę atrakcyjny, a trochę brzydki i zapowiedział, że chce ze mną przetańczyć co najmniej kilka utworów. I wtedy ktoś nas wszystkich zawołał i kazał nam przejśc do innego pomieszczenia. Poszliśmy, trochę nie wiedząc, o co chodzi, i nas tam zamknięto. Z odsłuchem mogliśmy się pożegnać. Nie wiem, co było dalej, bo obudził mnie budzik...

PostWysłany: śr, 09 kwietnia 2025 21:00:03 
Awatar użytkownika

Z brzydko-ładnym potańczyć do patriotycznego (czy tożsamościowego?) grindcore'a - brzmi jak sroga przygoda!

PostWysłany: śr, 09 kwietnia 2025 21:16:03 
Awatar użytkownika

Hehe, no trochę szkoda, że nic z tego nie wyszło! :lol:

PostWysłany: pt, 11 kwietnia 2025 14:44:17 
Awatar użytkownika

Zjadłem dwie baterie AA i czekałem na efekty. Zastanawiałem się czemu poprzednim razem smakowały mi bardziej.

PostWysłany: pt, 11 kwietnia 2025 23:20:10 
Awatar użytkownika

:lol:

PostWysłany: sob, 19 kwietnia 2025 22:02:01 
Awatar użytkownika

Skąd się biorą te wszystkie piękne miejsca, które co jakiś czas wracają do mnie w snach, a których nie ma naprawdę? Czy istnieją gdzieś w alternatywnej rzeczywistości /równoległym wszechświecie / w niebie?
Dziś mi się śniło, że łażę po 'najpiękniejszym miejscu w całej Warszawie' - takim kanionie, nad rzeką (Wisłą/nie Wisłą? za wąską na Wisłę), z pasmem wzgórz, niezbyt wysokich, nie wyższych, niź górki, które faktycznie można spotkać w tym mieście, ale wyglądających, jak wyjęte z Gór Stołowych, z takimi charakterystycznymi dla nich skałami.
Po obudzeniu długo się zastanawiałam, czy to miejsce istnieje naprawdę, czy tylko we śnie, bo pamiętałam je całkiem realnie, na 100% nie śniło mi się po raz pierwszy.

PostWysłany: ndz, 20 kwietnia 2025 10:48:33 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że oglądałem odcinek Wojny Domowej z 1965 roku, którego w życiu nie widziałem i ze zdziwieniem odkryłem, że widać w nim Pabianice, konkretne miejsca i ulice, a nawet członków mojej rodziny. Kompletnie bez sensu, bo w latach 60 nie było ani mojego osiedla, a nawet moi bliscy tu nie mieszkali (części nawet nie było na świecie), ale byłem tym bardzo podjarany.

(notabene w tych samych czasach w prawdziwym życiu kręcono tu Klossa i Pancernych, ale gdybym nie wiedział, to bym się w życiu nie domyślił, bo za dużo na tych kadrach nie widać)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: sob, 31 maja 2025 09:54:55 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że spotkaliśmy się z Prazeodymem w Krakowie. Na ulicy było dość ciemno i jakoś czarno-biało. Nacięliśmy się na Cybulskiego - szliśmy jakiś czas w jedną stronę. Byliśmy podekscytowani, a po chwili dołączył do niego Tadeusz Łomnicki. Kiedy oni skręcili w bramę, to było wahanie, ale - "kurwa, to przecież Łomnicki" - idziemy za nimi. I tu fabuła się rozjeżdża, nie wszystko jest dla mnie jasne. Prazeo poszedł za jednym z nich na podwórko na lewo, a ja zostałem z drugim, chyba Cybulskim, w takim szerokim korytarzu. Nie chciałem, żeby wyglądało że go obserwuję, więc zacząłem się wspinać po kracie na wysokich drzwiach. Skądś wiedziałem, że Prazeo dla niepoznaki udawał, że handluje jedzeniem - miał jakiś prowiant że sobą. Krata okazała się misternie zrobiona, wśród roślinnych motywów trafiały się owadzie, niezwykłe. Ale też zaczęła się lekko kruszyć, więc speszony wycofywałem się. A oferta Prazeo wzbudziła zainteresowanie i chyba trzepał tam niezłą kasę!

PostWysłany: pn, 02 czerwca 2025 19:45:43 
Awatar użytkownika

Co ciekawe to nie był sen, Witku!

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: śr, 11 czerwca 2025 06:20:38 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że siedziałam przy stole nakrytym białym obrusem, a naprzeciwko na kanapie moje trzy ciocie, z których tylko jedna żyje dotychczas. Między nimi siedziała zmarła w marcu rok temu teściowa. Ciotki miały na sobie białe bluzki. Ta, która umarła najwcześniej bo w 1997 roku, miała najwięcej do powiedzenia, ale co mówi nie rozumiałam. Jej siostra bliźniaczka, którą pochowaliśmy w sierpniu, milczała z ponurą miną. Teściowa siedziała vis a vis i uśmiechała się do mnie.
Wtedy nie wyrobiłam napięcia i chciałam im wszystkim powiedzieć że sytuacja jest dość niecodzienna, ale jak to zrobić żeby zmarłych nie urazić, a żywej nie wystraszyć? Zaplątałam się do tego stopnia że moja kochana teściowa raptem zaczęła znikać z kanapy, zupełnie jak kot z Cheshire. A może to mnie już nie było? :|

PostWysłany: sob, 21 czerwca 2025 22:19:43 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że byłem na jakimś wiecu Donalda Tuska. On odpowiadał na jakieś pytania z tłumu i nagle zorientowałem się, że on to robi w formule stendapu -nawet rymował czasem i w sumie było to niezwykle dowcipne. I pomyślałem w tym śnie, że gość marnuje się w polityce, powinien zostać artystą kabaretowym.

PostWysłany: pt, 27 czerwca 2025 08:21:27 
Awatar użytkownika

miałem dziś sen forumowy:

kończyły się jakieś manewry i Elrond pożegnał się z nami i poszedł w swoją stronę, a ja postanowiłem, że jeszcze odprowadzę Araska do niego i stamtąd już pójdę sam do siebie - tutaj paralela z rzeczywistym światem się kończy, bo o ile istotnie Elrond i Arasek nie mają do siebie daleko, to nagle okazało się, że koło bloku Araska stoi bardzo smakowita góra obsypana wczesnoletnią zielenią - często tu sobie chodzisz? taak... mogę ci pokazać... no to niezobowiązująco weszliśmy na tę górę, a tam odsłoniły się kolejne zalesione zaułki z infrastrukturą, która wyglądała na komunistyczną jeszcze, ale była w tak dobrym stanie, że nikt się nie czepiał: małe mosty nad lokalnymi rowami, tory kolejowe, budynki przytorowe, pełno zdrowej i ciemnej zieleni... patrzymy, a kiwa nam z oddali sprzed torów jakaś forumowiczka na rowerze (nie przypominała z wyglądu nikogo rzeczywistego)... Arasek dał mi wskazówki jak mam dalej iść, ale zaoponowałem, bo widzę, że jestem po złej stronie Warty i muszę dojść do jakiegoś większego mostu i niestety się obudziłem, ale tak jak od wielu lat budzę się zwykle z fochem albo z niechęceniem, to dziś: rześki i silny

od czasu do czasu śnią mi się góry na obrzeżach Poznania, czasem na Starołęce, czasem na Dymbcu, czasem na rubieżach północnych - tak bardzo w mimo wszystko centrum jeszcze jednak nie wchodziły, co biorę sobie za optymistyczny znak, że podskórne Królestwo Niebieskie jest już blisko i niedugo wyszczeli :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.