Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:40:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostWysłany: sob, 08 marca 2025 15:46:48 
Awatar użytkownika

Super był ten koncert!

PostWysłany: ndz, 23 marca 2025 14:30:01 
Awatar użytkownika

A ja w Białymstoku chyba widziałem Erkeja, to tak a propos Forumowiczów na koncertach. Ale czy był to on, to do końca nie wiem. Poza dwoma wyjątkami obecnych/byłych mieszkańców UT znam tylko z fotek, widzianych w tym czy innym temacie...

No ale oprócz spraw towarzyskich, 22 marca, Gwint - osób zdecydowanie mniej niż w roku poprzednim, przy okazji "Pierwszej płyty". Wydaje mi się też, że początek koncertu to jednak lekki dystans na sali... Ale dwa znane kawałki i już był luz :wink: Fajnie się te utwory mieszały. Trochę żałuję, że zaskoczony niczym nie zostałem - ale: z jednej strony Wasze wpisy pokoncertowe podsuwały tytuły na nich zagrane, a z drugiej ustawiłem się centralnie między Seniorem a Juniorem, z widokiem na set-listę :lol: Był tylko jeden zaskok, na tej set-liście przede mną nie było wpisanego "Zostaw to". Zresztą z tego, co zobaczyłem i usłyszałem - Budzy był zaskoczony tym brakiem i tylko rzekł: Dawaj! Po koncercie poprosiłem Darka o wydruk, no i na tym otrzymanym od niego były 24 utwory, a na leżącej pod stopami Staśka kartce - 22 tytuły... Wiekowo: dziadersi - ze mną na czele, ich dorosłe dzieci, jak mój syn na przykład... Ale była też kilkuosobowa reprezentacja taaaaak do 10 roku życia...? Budzy ze sceny to zauważył :)
Na fejsie parę zdań wrzuciłem, wkleję takie małe resume: "Była Moc. Ale w przypadku ARMIA to raczej oczywiste. Dopiero na koncercie posłuchałem utworów z nowej płyty... Bardzo dobra, bardzo dobra rzecz. Był czad, trans, melodia i niepowtarzalne teksty Tomasz Budzyński . Świetna sprawa. I rdzeń Armijnej twórczości - od Nigdzie teraz, Niewidzialną po Kochaj mnie i Pięknorękiego..."

PS Pojawiała się już ta refleksja w wielu wpisach, nie dopisałem - fakt, Armia to tak rozpędzona, sprawna machina koncertowa... że szok! Sam koniec, instrumentalny już, to nie wiem, kto bardziej rozwalił system! Czad. Gdzieś myślę jednak umyka - jak pan Jacaszek się świetnie wpisał w całość, ekstra! Dźwięk, śpiew, taniec, emocje!

PostWysłany: pn, 24 marca 2025 21:51:01 
Awatar użytkownika

YYYY.... Ja wiem, że pod swoim postem brzydko dodawać kolejny post... Ale przez kilka godzin wisiała pod tym moim pierwszym postem - odpowiedź Erkeja. A teraz jej nie ma? Nie widzę? Ukryła się? Szkoda cholera, bo miałem się odnieść... Może tylko napiszę, że zdjęcie na fejsbuku dobrze klimat oddało, że wstyd mi ciut, iż frekwencja słaba była... A gdy się patrzyłem na wspomniane zdjęcie - to wyliczyłem, że stałem dwie osoby w lewo od miejsca robienia zdjęcia przez Erkeja. Pan Kishiro też był na tym koncercie, ale nie wiem - jak wygląda...

PostWysłany: wt, 25 marca 2025 00:11:35 

Tak, byłem w Białymstoku z prehistorycznym armijnym forumowiczem Kishiro. Poprzedni post skasowałem przypadkiem... Odwyknięty jestem od pisania na tym forum i móǰ palec zadziałał z całą mocą swej suwerenności. 8-)

PostWysłany: śr, 26 marca 2025 13:38:56 
Awatar użytkownika

Erkej pisze:
Tak, byłem w Białymstoku

W Warszawie też byłeś widziany, rozmawiałeś ze słynnym człowiekiem prowadzącym sklepik z merchem i poczułem przez chwilę, że oglądam film Podróż na Wschód :)

PostWysłany: śr, 26 marca 2025 14:23:28 
Awatar użytkownika

O, to chyba w okolicach tej wiekopomnej chwili ja też mogłem się kręcić, gdyż również widziałem Erkeja rozmawiającego z wyżej wzmiankowanym słynnym człowiekiem, a chwilę później sam od tegoż człowieka kupiłem nową koszulkę - z czego bardzo cieszę się, bo w zasadzie wszystkie moje armijne tiszerty mają już jakieś dziury i generalnie nie nadają się do noszenia do szkoły, a przecież trzeba zarówno utrzymywać fason i własny imidż, jak i edukować młodzież w kierunku armijnym!

PostWysłany: śr, 26 marca 2025 14:45:24 

Tak, rozmawiając z Krzysztofem Pielgrzymem miałem świadomość, że dzieje się historia... :lol:

PostWysłany: czw, 27 marca 2025 17:33:44 
Awatar użytkownika

Przy okazji, jeśli na tym forum jest przedstawicielka płci pięknej, która poratowała mnie gotówką za przelew blikiem, to pięknie dziekuję jeszcze raz, dzięki niej nabyłem w sklepiku piękny winyl☺️

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.