Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 11:47:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 219  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sen o...
PostWysłany: pn, 02 grudnia 2024 19:38:07 
Awatar użytkownika

No ale przecież nie może być tak, żeby człowiek ustępował drogi kotu!. A już zwłaszcza prymas!

Najgorsze, że u nas po osiedlu chodził kiedyś taki kot, który miał tak kaprawy wyraz twarzy, że spokojnie mógłby zagrać tego gagatka z araskowego snu :x

PostWysłany: pn, 02 grudnia 2024 22:31:09 
Awatar użytkownika

Ten kot najwyraźniej nie tylko Araska odwiedził, bo w internetach pełno jest jego zdjęć.
Daję tylko linka, bo mi się nie chce pomniejszać obrazka:
https://cdn.pixabay.com/photo/2023/08/1 ... 2_1280.png

Chociaż właściwie, z opisu sądząc, to byli tylko ci wysłańcy:
Obrazek

I tak w ogóle to miejcie się na baczności!

Obrazek

PostWysłany: wt, 03 grudnia 2024 10:43:24 
Awatar użytkownika

Hehe, no jakby ich ubrać to ta trójka mogłaby tak wyglądać, istotnie.

PostWysłany: pt, 06 grudnia 2024 02:26:27 
Awatar użytkownika

Mi kilka dni temu śnił się Pet, odbyliśmy dość poważną, choć krótką, rozmowę i umawialiśmy się na jeszcze poważniejszą, ale obudziłem się. Bardzo szczególnie to współgrało, gdy po przebudzeniu natrafiłem na post Peta o utracie wokalistki w Nubes Negras...

:?

Mój kanał na YouTube, czyli klejenie modeli, ale nie tylko. :wink:

PostWysłany: sob, 18 stycznia 2025 18:46:46 
Awatar użytkownika

Antiwitek mi się śnił! To było tak, że wyznaczono nas jakimiś opiekunami na koloniach... Dużo rzeczy tam było do ogarnięcia, rozmawialiśmy o szczegółach z panią kierownik, postawną kobietą w słusznym już wieku.
No i pani mówi nam, że na terenie obiektu jest świnia i żebyśmy zrobili wybieg dla tej świni aby nie mieszała się z młodzieżą. Podeszliśmy pod chlewik, właściwie to nie był chlewik - zwierzę mieszkało w piwnicy domu, schodziło tam po pochylni którą kiedyś zrzucało się węgiel. Zaczęliśmy dość nieudolnie montować jakieś ogrodzenie z przypadkowo znalezionych materiałów. Ledwo się to trzymało i nie wyglądało dobrze. Świnia kwiczała na dole. Teren tej naszej zagrody był betonowy i spytałem antiwitka
- słuchaj, a dobrze że tu jest ten beton, może to rozwalić, bo jak ona będzie tu chodzić i nabrudzi?
Ale Witek odpowiedział, że nie - tu obok jest szlauch i jak świnia nabrudzi, to się po prostu zmyje to wodą z betonu.
Faktycznie, widzę że wąż leży niedaleko. Uznałem słuszność tego argumentu. I zaraz się obudziłem.

PostWysłany: sob, 18 stycznia 2025 21:03:29 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
na terenie obiektu jest świnia i żebyśmy zrobili wybieg dla tej świni aby nie mieszała się z młodzieżą.

:lol: :lol: :lol:
Ciekawe, kto na kogo miałby gorszy wpływ? :wink:

Ja też miałam dziś sen forumowy, śniły mi się manewry, jakieś pomieszanie imprezy stacjonarnej z forumową wyprawą, czasem siedzieliśmy przy takim długaśnym stole, a czasem jechaliśmy w różne miejsca, sceneria zmieniała się wiele razy, sen był długi i brało w nim udział mnóstwo forumowiczów, ale niestety bliższych szczegółów już nie pamiętam.

PostWysłany: śr, 05 lutego 2025 09:16:38 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że zobaczyłem następującego mema.

U góry napis "Granie muzyki ska bywa niebezpieczne".

Niżej: "Zaczynasz tak..."

W tym miejscu jest zapis nutowy jakiegoś utworu, w śnie wiedziałem, że to The Specials (choć nie było podpisane)

Niżej "...a kończysz tak:"

I niżej jest z grubsza ten sam zapis nutowy, ale delikatnie poprzestawiany, w taki sposób, że nutki układają się w następującą emotkę: ¯\_(ツ)_/¯

Koniec mema.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: śr, 19 lutego 2025 22:09:14 
Awatar użytkownika

Śniła mi się taka niewielka świątynia dumania w parku. Okrągły budynek zwieńczony kopułą. Jakiś wieczór, późne lato. Wszedłem i spostrzegłem na środku szklaną gablotę. Półmrok, który tam panował wyostrzał światło, takie bursztynowe, przedmiotu, który znajdował się wewnątrz. Biła od niego słoneczna aura. Nagle spostrzegłem, że nie jestem sam. W środku razem ze mną po różnych stronach przyglądają się temu przedmiotowi dwie inne osoby. Spoglądam uważniej i rozpoznaję: jedna to Budzy, a druga.... to Jacek Kaczmarski.
Stoimy tak w milczeniu. W końcu ktoś się odzywa - nie wiem kto, czy ja, czy Budzy, czy może ktoś inny? - "Jacku, może byś się... wyspowiadał?"
I spostrzegam skryty w głębszym cieniu konfesjonał. Kaczmarski, nawet bez ociągania, kiwa głową, że tak, że czemu nie... i zza moich pleców wychodzi mijając mnie Benedykt XVI, za nim rusza Jacek Kaczmarski i kierują się do konfesjonału.
Obudziłem się.
Nigdy samoświadomie nie wysłuchałem ani jednej piosenki Jacka Kaczmarskiego.

PostWysłany: śr, 19 lutego 2025 22:11:55 
Awatar użytkownika

:) A jest w jego dorobku piosenka „Konfesjonał”, z tekstem w konwencji spowiedzi.

PostWysłany: śr, 19 lutego 2025 22:25:33 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
A jest w jego dorobku piosenka „Konfesjonał”, z tekstem w konwencji spowiedzi.

nieeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! :)

PostWysłany: ndz, 09 marca 2025 19:09:24 
Awatar użytkownika

Śniło mi się, że Budzy opowiadał (jakiś wywiad?) o nowej płycie. Stwierdził, że wiele osób się zasłużyło przy jej powstawaniu, między innymi forumowiczka o nicku "Rauben".

PostWysłany: pn, 10 marca 2025 21:26:05 
Awatar użytkownika

Była taka, ale po jednym dniu POPROSIŁA O SKASOWANIE KONTA. :wink:

A mi się śniło, że odziedziczyłam po dziadkach ogromny pałac, który przypominał z grubsza katedrę w Rejkiawiku. Zaprosiłam na parapetówę ludzi z forum, spodziewałam się kilku osób, a tymczasem zwaliły się jakieś straszliwe tłumy, z forum, z mojej dawnej wspólnoty i przede wszystkim nieprzebrane mnóstwo ludzi zupełnie mi obcych. A ja stałam załamana i zastanawiałam się, czym ja ich wszystkich poczęstuję...

PostWysłany: wt, 11 marca 2025 08:32:19 
Awatar użytkownika

Niedocenioną kategorią snów jest ta, w której człowiekowi śnią się rzeczy, które są tak przyziemne, tak zwykłe, że aż staje się to na swój sposób zabawne. Mnie np. śniło się, że rozmawiałem długo z bliską osobą na ile ustawić pokrętło w kaloryferze.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: wt, 18 marca 2025 22:45:23 
Awatar użytkownika

Sen miałam okropny. Szłam ulicami miasta. Nie było wojny, ale chaos, zamieszanie i powszechna groza panowały takie, jak by była. Wszędzie chodziły grupki jakieś służby specjalnej, która pilnowała porządku i za każde, najmniejsze wykroczenie palili ludzi żywcem za pomocą miotaczy ognia. Toteż co jakiś czas mijałam płonących ludzi, przerażona, wkur*iona i bezsilna, bo nie było żadnego sposobu, żeby im pomóc... Brrr...

PostWysłany: śr, 19 marca 2025 07:41:23 
Awatar użytkownika

Jesteśmy w kościele, dwa-trzy krzesła obok siedzi G.Braun i na paragonie z Lidla (!) podaje mi liścik z prośbą o głosowanie na niego. Naradzam się z żoną i odpisuje: nie mogę, bo córka ma komunię.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 219  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.