Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:19:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: ndz, 28 lipca 2024 22:17:29 
Awatar użytkownika

Minął już tydzień i aż trudno mi uwierzyć by nikt z forumowiczów nie był na tym koncercie ? tymbardziej, że wcześniej zagrał tam Tymoteusz.

No ale dobrze.
Przyznam szczerze, że sam byłem tam bardzo przypadkowo i to bez biletu dlatego widziałem i słuchałem Armii przez płot. Dlatego liczyłem na opis z wnętrza wydarzenia ale cóż cisza to napiszę kilka słów.
Armia zagrała o czasie zaczynając kawałkiem akustycznym, podejrzewam, że pojawi się na nowej płycie. Dalej poleciały kolejno kawałki z pierwszej płyty granej przez zespół od początku roku. A gdy przeskoczyli na numery z Legendy pojawił się gość na basie czyli Maleo i zagrał ze trzy utwory w tym Trzy bajki. Zespół w bardzo dobrej formie a tu po godzinie koniec, bez bisów i się pożegnał :( . Za raz na małej scenie ruszyła inna kapela.
Miałem duży nie dosyt i chyba rozumiem dlaczego Budzy woli koncerty w klubach. Jak wspominał w wywiadzie u Rawicza tam jest większy czad i kontakt z publicznością.
Dźwiękowo miałem wrażenie, że waltornista na pierwszych dwóch kawałkach coś się gubił stylistycznie ale na szczęście zaskoczył :).

Sumując, mam duże wrażenie że pomysł z graniem pierwszej płyty uruchomił w wielu sercach sentymentalny powrót do słuchania zespołu. Czuję się, że ludzie bardzo dobrze reagują na ich kawałki i mają nie dosyt. Dlatego liczę na aktywną jesień koncertowo.

PostWysłany: pn, 29 lipca 2024 08:14:32 
Awatar użytkownika

O, super - dzięki za (zapłotową ;) relę.

Myślę sobie, że zadziałał też klimat jarociński - Armia grała tu przecież we wczesnym etapie istnienia i te numery z Antiarmii brzmią bardzo na miejscu.
Fajny wyskok z Maleo!

PostWysłany: wt, 30 lipca 2024 08:34:24 
Awatar użytkownika

Trudno mi uwierzyć, że ja w ogóle nigdy nie byłem w Jarocinie :|

PostWysłany: wt, 30 lipca 2024 09:10:58 
Awatar użytkownika

Na festiwalu czy w ogóle w tym mieście?

Warto odwiedzić - choćby aby odwiedzić Spichlerz Pilskiego Rocka. Bardzo ciekawie zaaranżowane ...hmmm - no w sumie muzeum, choć dziwnie to brzmi.

PostWysłany: wt, 30 lipca 2024 09:16:05 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
Spichlerz Pilskiego Rocka

Nieźle nad Gwdą zaszaleli!

PostWysłany: wt, 30 lipca 2024 11:23:12 
Awatar użytkownika

:D :-P

PostWysłany: wt, 30 lipca 2024 20:06:23 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Trudno mi uwierzyć, że ja w ogóle nigdy nie byłem w Jarocinie :|

Cóż chyba nie jesteś odosobniony w tym fakcie. A niby mieszkam 45 km od tego miejsca ale jakoś nigdy się nie składało.

Jeszcze jedna kwestia co do Spichlerza Polskiego Rocka. Bardzo chciałem odwiedzić to miejsce korzystając z okazji, że jednak wpadłem. Niestety w czasie trwania Festiwalu który jest chyba fundamentem założycielskim tego miejsca. Miejscówka działa od rana do 16 lub 17 !?!? Rozumiem, że ludzie chcą mieć wolne po 8 godzinach. Ale kurczę trwa impreza tak ważna dla tego miejsca. Może ludzie w przerwie między koncertami chcieli zwiedzić a tu niestety całujemy klamkę. Trudno to zrozumieć ale chyba raz w roku w czasie trwania festiwalu tam się powinno dziać od rana do wieczora, spotkania, filmy czy inne wydarzenia. Nie wierzę by w ciągu roku waliły tam tabuny zainteresowanych!?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.