Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:43:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 22 maja 2011 18:59:42 

WuKa pisze:
Od pilnowania porządku na stadionie są grupy ochrony i nic nie mam przeciwko temu żeby byla tam obecna policja

Mam nadzieję, że do tego nigdy już nie dojdzie. Z resztą się zgadzm.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 22 maja 2011 19:52:05 
Awatar użytkownika

Artur pisze:
wśród zatrzymanych były osoby których w Bydgoszczy, albo na murawie (sławny Staruch) w ogóle nie było

Staruch serio nie wbiegł na murawę? Aż dziwne. Co nie zmienia mojego przekonania, że po akcji z Rzeźniczakiem ten koleś nigdy w życiu nie powinien już zostać wpuszczony na żaden mecz.

Cytat:
Co do wulgaryzmów, to chodzę na mecze kilkanaście lat i uważam, że z roku na rok jest ich coraz mniej (cały czas piszę o Legii). One są wszędzie, mecz Real-Barcelona to jeden wielki festiwal bluzgów, nie jest to więc tylko nasz problem.

Tylko pół biedy, jak to są reakcje na sytuację boiskową, błąd sędziego itp. lub faktycznie obrzucanie się nawzajem przez kibiców grających drużyn. Ale jak na Lechu, grającym z kimś tam bliżej nieokreślonym, nagle, ni stąd, ni zowąd, cały stadion ochoczo skanduje "Legia kurwa" to ja czuję tylko zażenowanie. (przykład Lecha, bo mi najbardziej znany, podejrzewam że wszędzie występują podobne przypadki)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 22 maja 2011 20:09:08 

Peregrin Took pisze:
Staruch serio nie wbiegł na murawę? Aż dziwne. Co nie zmienia mojego przekonania, że po akcji z Rzeźniczakiem ten koleś nigdy w życiu nie powinien już zostać wpuszczony na żaden mecz.

Nie wbiegł, podczas całej sytuacji stał na płocie i nawoływał do powrotu na trybuny. Co do akcji z Rzeźniczakiem, to nie chcę go bronić, ale dożywotni zakaz stadionowy to chyba jednak przesada. Panowie wyjaśnili sobie całą sytuację, a i sam Rzeźniczak nie był bez winy (słyszałem na własne uszy jakie teksty kierował w stronę kibiców po meczu).

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 maja 2011 21:45:02 
Awatar użytkownika

Piękny mecz - finał Ligi Mistrzów. Brawo Barcelona! 8-)

Cudowna gra Blaugrany, chwilami to spotkanie (szczególnie tak między 50 a 70 minutą) wyglądało jak futbol między zawodowcami a amatorami. Kilkanaście akcji Barcelony totalnie magicznych!
Ale szacunek też dla MU - byli wyraźnie słabsi, ale jednak udało im się wyrównać na 1:1 i stworzyć chwilową iluzję, że jeszcze wszystko może się zdarzyć.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 maja 2011 21:52:06 

Nudny mecz. wole bardziej wyrównane i myslałem że Manchaster się zrewanżuje za porażkę 2 lata temu.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 maja 2011 22:03:53 
Awatar użytkownika

Świetny mecz!
Wszystkie bramki świetne.
Żadnych szachów. Żadnego murowania bramek.

BARCELONA gra piłkę wszechczasów.

Wcześniej coś takiego można było powiedzieć o Milanie za czasów Van Bastena, Gullita, Rijkarda, Maldiniego i Baresiego.

Do sędziego to mam pretensje tylko o to, ze tak późno dał kartkę Valencii.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 maja 2011 22:19:37 

pablak pisze:
BARCELONA gra piłkę wszechczasów.

Że pozwolę sobie z kolegą się zgodzić :piwo:

Maślana pisze:
Nudny mecz.

:shock: zły kanał nastawiłeś i prawdopodobnie oglądałeś Falę zbrodni...

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 maja 2011 11:05:03 
Awatar użytkownika

Bardzo lubię obie drużyny, po cichu liczyłem na Manchester, ale cóż - zrobił, co mógł, a mógł niewiele.
Wygrała drużyna nie tylko lepsza, ale wręcz wybitna, pozostaje się cieszyć.

pablak pisze:
Do sędziego to mam pretensje tylko o to, ze tak późno dał kartkę Valencii.

Ciekawego smsa dostałem od kumpla około 70. minuty: Doceńmy Fergussona. Gdyby Manchester prowadził Mourinho, mieliby już z 7 kartek. :D

Maślana pisze:
Nudny mecz. wole bardziej wyrównane i myslałem że Manchaster się zrewanżuje za porażkę 2 lata temu.

Znaczy nie lubisz oglądać ładnej piłki, a mecze, w których Twoja drużyna przegrywa są a priori nudne? :)
Każdy, jak tuszę, woli mecze bardziej wyrównane, ale nie da się zaprzeczyć, że Barca pokazała wczoraj jakiś kosmos, wobec którego, moim zdaniem, żaden fan piękna piłki nożnej nie może przejść obojętnie.
Chyba że się lubi konkretny klub, a nie piłkę nożną.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 maja 2011 12:25:17 
Awatar użytkownika

..ogladałem tylko do strzelenia pierwszej bramki , bo musiałem wyjśc.
Barcelona gra futbol halowy w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Teraz jest Barcelona , a póżniej długo..długo...i jeszcze raz długo długo nic..

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 maja 2011 18:49:50 
Awatar użytkownika

..piłkarską ekstraklasę opuściły drużyny z Gdyni i Bytomia. Obiektywnie trzeba przyznac ,że były to dwie najsłabsze ekipy. Szkoda mi drużyny z Bytomia, ale działac na zasadzie partyzantki długo się nie da.
Do ligii awansowały drużyny z Bielska i Łodzi. A czy będą w niej grac zadecyduje komisja licencyjna.
Ruch dostał licencję. Przyszły sezon może byc ostatnim na stadionie przy Cichej.Stadion Śląski powoli się buduje i rundę wiosenną, albo jej częśc oglądac będziemy w bardziej komfortowych warunkach. Fajnie.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 maja 2011 20:18:37 

Skorża zostaje w Legii :? :?

Tytuł:
PostWysłany: pn, 30 maja 2011 07:38:50 
Awatar użytkownika

No i po sezonie:

1. Wisła Kraków

Słaby ten mistrz, ale kto bronił innym zagrać lepiej? Mimo wszystko - uznanie dla trenera Maaskanta. I coś czuję w kościach, że ta przeciętna w sumie Wisła jakoś wślizgnie się tym razem do Ligi Mistrzów.

2. Śląsk Wrocław

Niespodziewane ale zasłużone drugie miejsce. W wielu meczach wiosną pokazali prawdziwy charakter i ciekawy futbol. Ręka Lenczyka? Zapewne.

3. Legia Warszawa

Z tymi piłkarzami (transfery w połowie dość przypadkowe) to miejsce i Puchar Polski jest sukcesem. Też zostawiłbym Skorżę będąc na miejscu ITI.

4. Jagiellonia Białystok

Też sukces. Mistrzostwo to były zbyt wysokie progi, sam Frankowski ligi nie wygra. Ale fajnie namieszali.

5. Lech Poznań

Brak pucharów przy takim potencjale drużyny to klęska. Ewidentnie zmarnowany sezon, przy dużym niestety współudziale Bakero, który jest pewnie niezłym wizjonerem i fajnym rozmówcą, ale trenerem - słabym.

6. Górnik Zabrze

Chyba nieźle, biorąc pod uwagę że większość drużyny to albo zgasłe gwiazdeczki (Zahorski) albo dopiero "dobrze rokujący" (Jeż) albo kompletne anonimy.

7. Polonia Warszawa

Podobnie jak Lech - potencjał na podium, ale wyszło słabo. Sztandarowy przykład klubu, w którym niezrównoważony emocjonalnie właściciel-dyktator, psuje co jakiś czas to co zaczyna jakoś działać.

8. Lechia Gdańsk

Bardzo ładnie grali chwilami, przyjemnie się patrzyło na tę drużynę. Zadyszka pod koniec i chyba jednak lekkie rozczarowanie. W pucharach zaprezentowaliby się pewnie nie gorzej od takiego Śląska.

9. Widzew Łódź

Na więcej ten zespół nie zasługuje. Typowy średniak, który jednak w przyszłym sezonie może miec kłopot jeśli się nie wzmocni.

10. GKS Bełchatów

Skład silniejszy od takiego Widzewa właśnie. A jednak dopiero dziesiąte miejsce. Bo i taki sezon - bez emocji i bez większych wzruszeń.

11. Zagłębie Lubin

Całościowo - poniżej oczekiwań. Od momentu przyjścia trenera Urbana zaczęło się coś ruszać na plus. Jednak ogólnie - zbyt duża huśtawka, mecze dobre przplatane bardzo słabymi.

12. Ruch Chorzów

Bez kasy tak to własnie wygląda - pojedyńcze niespodzianki i piękne mecze, chwilowe zrywy ale ostatecznie miejsce pod koniec stawki. Bez poważnych pieniędzy za rok może być problem z utrzymaniem...

13. Korona Kielce

Możliwości na pierwszą szóstkę. Po Lechu i Polonii największe rozczarowanie sezonu. Korona sprawiał wrażenie jakby miała wszystko w pompie, bo jakby co to i tak się spręży i nie spadnie...

14. Cracovia

Uciekli katu spod topora, ale ogólnie styl nędzny. Pochwalić można za wytrwałość w gonieniu reszty. I tyle.

15. Arka Gdynia

Szkoda Arki, grali w sumie ciekawiej niż Cracovia (którą zresztą pokonali wiosną 3:0) ale wyraźnie spalili się psychicznie. Spadek trochę na własne życzenie - jak traci się w decydujących dwóch meczach 10 goli...

16. Polonia Bytom

Zasłużone ostatnie miejsce. Przy całej sympatii - najsłabszy piłkarsko zespół, niewydolny organizacyjnie, może w pierwszej lidze złapią oddech. Bo w Ekstraklasie męczyli się coraz wyraźniej.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 30 maja 2011 11:26:03 

W gwoli wyjaśnienia, tak mecz do 1 bramki jest dla mnie nudny, a wolę Barcelonę. Więc wszystkie zarzuty nietrafione do mnie. i nie wiem co tu ma Fala zbrodni do tego świetny serial, który niestety skończyli dawno produkować :(

Co do naszej Ligii, mistrz nie ma wnet sredniej 2 punkty na mecz...Ślask zdołał na 2 miejsce wskoczyć niby fajnie, ale z tym skłądem w pucharach nic nie zwojują, cienka Legia 3 też nie ma co komentować. Skorża i połowa zawodników out!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 30 maja 2011 12:32:28 
Awatar użytkownika

Wczoraj widziałem najebanego Bakero na mieśćie...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 30 maja 2011 12:41:23 
Awatar użytkownika

BartZ pisze:
Wczoraj widziałem najebanego Bakero na mieśćie...
trenerów na poziomie Bakero to w Polsce pewnie jest na pęczki

a on zostaje w Lechu?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.