Nie zwracałem uwagi na tę mroczną postać, a i te awatary to był tylko wstęp (bo przecież nie ma większości tych, których używaliśmy)
We wspomnianym finale pojawiają się wątpliwości co do tożsamości nowego użytkownika o dość dzwięcznym mianie
niejaki otoKarbalcy pisze:
Tu Głos - Takspodzianka Niech (Takch) głosowanie trwa jeszcze kilka dni. Muszę jeszcze raz posłuchać obu. A żeby zachęcić Dzynia: na razie u mnie 70:30 żeby wrzucić Legendę

Pozdrawiam wszystkich
Boskey jako legalista (

), pisze:
zapraszam do watku witam na forum , zanim sie oddaje glosy

bede uparty jesli chodzi o nowych uzytkowników i te glosowanie - gdyz moze to budzic pewne watpliwosci

sorki

Piła, zdradzając kulisy innego głosowania, pisze:
Jakoś o tym samym sobie pomyślałem, Boski

Zresztą jak ktoś będzie chciał to stworzy sobie kilka "alter egów" i wygłosuje, co będzie uważał za słuszne...... a lewe głosowania mamy w małym palcu - patrz topic "Sonda Węgorzewo"...
Gravi pisze:
Zgadzam się z przedmówcami. Jakoś to samo sobie pomyślałem...
otoKarbalcy, broniąc się, pisze:
Gravi pisze:
Zgadzam się z przedmówcami. Jakoś to samo sobie pomyślałem...
Kurcze ale mam debiut na Forum!

Zarejestrowałem się, bo ktoś mi polecił ten temat i teksty Dzynia. I rzeczywiście jest świetnie (mam na myśli poszczególne odcinki i dyskusje). Jeszcze nie wchodziłem w inne wątki, bom nowy, a i czasu nie mam za dużo

A żeby Was przekonać, że nie jestem żadnym Alteregiem

, nie będę głosował. Mam nadzieję, że przekonam. Pozdrawiam PS Boski, nie kumam o co chodzi z tym wątkiem witam na forum? O hermetyczny charakter forum?

Manool, reklamując nickiem jakąś rozgłośnię radiową, pisze:
a to serdeczne powitanie, yach.

nic, tylko otwarte ramiona.
Wychodzi na to, że prym w sztabie wyborczym "Triodante" wiódł Piła. Natomiast Dzyń aka Gero wyraźnie wskazuje, czyje zdanie liczyło się wówczas najbardziej

Cytat:
Aha... GŁOSOWANIE TRWA DO MOMENTU JAK ZAGŁOSUJE OSTATNI Z TRÓJKI Crazy, K.T.W.S.G., Pippin.
Badura, przybywając z pomocą zagrożonej pozycji "Triodante", pisze:
Powstrzymywałem się przez wszystkie po kolei odcinki, ale wobec zastanych faktów... Gdy widzę propagandę, którą 'Erkej' prowadzi wraz z 'boskim', to nie mogę inaczej... A nade wszystko nie mogę niezgodnie z sumieniem... Więc muszę porównując te dwie płyty uznać jedno. Są one dobre.

Bez "Triodante" nic nie zdziałamy, więc "Legendy" czas się pozbyć.

Piła, wątpiąc w wierność uczuć Kacpra, pisze:
Cholera... Właśnie sobie uświadomiłem, że K.T.W.S.G. zagłosuje przeciwko Triodante... Triodante! Triodante!
Dzyń, uspokajając go i przestrzegając przed pewnym hobbitem pisze:
O właśnie.... PROFESOR jeszcze nie głosował! PRO-FE-SOR!!! PRO-FE-SORR!! Trio-dan-te!!! Trio-dan-te!!! (tylko błagamy z Piłą o dopisek: "zostaje"...) A K.T.W.S.G. NA PEWNO zagłosuje PRZECIW Legendzie... Świetlana przyszłeść przed nami, którą zaciemnia ino Pippin...
Zaczyna się propaganda. Niestety, obrazki wklejane przez Boskiego przepadły, a ostały się (

) te pochodzące od Piły:

Tymczasem Pietro nieopatrznie wskazuje na marny gust byłego Prezydenta:

Piła przywraca poziom kultowym komiksem:

Lafjoy śledzi witrynę Stolicy Apostolskiej:

Elsea pewna gustu swojego męża pisze:
tja... zagapiłam się i nie zaglosowałam... Zostaje LEGENDA - bo w niej tylko siła, wiatr i mnie kocha

PS. puszczę dziś męża, co wrócił właśnie z długiej podróży, do kompa - może można mieć nadzieję, że odda swój głos a ja oczywiście mam nadzieję, że wspominając to, co nas połączyło (to się chyba będzie nazywać małe wymuszenie...) pozostawi LEGENDĘ a odrzuci Triodante... ;P hi hi
Boski jako aktywista prorodzinny pisze:
!!! to jest prawdziwy wzór rodziny !!!! 8) 8) 8) 8)
Dzyń, apelując do Crazy'ego, pisze:
Crazy, uspokój Małżonkę informacją że Pippin za Ciebie zagłosuje przeciwko Triodante, a czyż Twój kolega K.T.W.S.G. to ma może zły gust?
Elsea, wyjaśniając, pisze:
Kacper, nie dając za wygraną, pisze:
elsea pisze:
hehehehe..... łoj Elseo........ rozliczymy się w inny sposób..........????? Kozioł, powiadasz?

Za to odrzucenie Triodante to ja Tobie nic złego nie zrobię, ale za wymuszanie tego samego na Crazy'm to i owszem

CRAZY: The D.N.A. i Mithrandir liczą na Twój GŁOSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uratuj Najwybitniejszy Album Wszechczasów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Crazy, nie ulegając presji, pisze:
moje drogie armisty nie wpisywałem się tak długo nie dlatego, że nie mogłem się zdecydować - wybór został podjęty już ładnych kilka dni temu ani nie dlatego, że wpisaliście kilkanaście stron wpisów - gdybym miał to wszystko przeczytać, to byście jeszcze troszkę poczekali

tylko dlatego, że mię nie było a zaraz po powrocie miałem mnóstwo zajęć dziękuję bardzo za poczekanie na mnie jako prosiłem A teraz do rzeczy. Drogi przyjacielu K.T.W.S.G. -- Triodante jest lepszą płytą niż Legenda tak, jak Pink Floyd jest lepszym zespołem niż Doorsi. Ale przecież to Doorsi są najlepszym zespołem.............. nieprawdaż?

I to by chyba wyczerpywało sprawę mojego wyboru. Jako odwieczny propagator płyty Triodante i orędownik jej częstszej obecności na koncertach, i człowiek, który Armię pokochał w pełni właśnie poprzez te niezapomniane triodantowe koncerty........... który w tej właśnie chwili słucha z drżeniem serca słucha Skończyłem Rozpoczynaj i nie chcą mu przez klawiaturę przejść poniższe słowa ............. ... wyrzucam Triodante w ogień i zabieram Legendę na bezludną wyspę.
Jasiek jeszcze jako Jaś organizował zaciąg sił cudzoziemskich i pisze:
Dzis puszczalem TRIODANTE w szwedzkim akademiku....

? Szwedzi i Finowie okreslili plyte jako "Fu..ing brilliant"

Polnoc wola
TRIODANTE!!! 
Lafjoy tymczasem obrazkowo:

Youzwa, pijąc do wpisu Jaśka, pisze:
Jaś pisze:
Dzis puszczalem TRIODANTE w szwedzkim akademiku....

? Szwedzi i Finowie okreslili plyte jako "Fu..ing brilliant"

Polnoc wola
TRIODANTE!!! 
bo im nie puściłeś "madafaka-mega-giga-brilliant" Legendy....
Piła jako Mistrz Ciętej Riposty w służbie "Triodante" pisze:
Kacper, dramatyzując, pisze:
CRAZY!!!!! Wbiłeś mi mizerykordię - i to niemiłosiernie i nie w serce, ale w plecy............!!!!!!!!!!!!!! Dalibóg, czyżby Triodante miało okazać się zgubione?!?!??!?!?!?!?! Czy wszystko stracone..........? Czy nie ma już nadziei??? T R I O D A N T E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piła w obliczu końca:

być może zaskakując, Zasada, pisze:
boski pisze:
no jasne...a zasad glosowal niestety przeciw legendzie...
...nie niestety, ni eniestety... ...percepowalem legende na split tasmie z koncertem Homomilitii z kalisza i okrzyki Wojtiego "Kwiatek zejdz ze sceny!!!" (dodam ze kwiatek z Toxic Bonkers) plus jakosc typu koszmar nie pomogly mi zakochac sie w niej... ...a triodante to cala historia prob zrozumienia wieeeluuu rzeczy, sluchania, czytania (pan na B oczywiscie) - podobni ejak Gedeon Jerubaal mniej wiecej znaczy w mojej historii, zatem prosty wybor...
Niejaki Xyh (przeciwko czynnemu prawu wyborczemu gorąco protestował Kacper) postanowił uderzyć Piłę w czuły punkt, przedstawiając rzekomy gust syna naczelnego propagandzisty "Triodante":

Pippin, dopełniając dzieła zniszczenia, pisze:
Wróciłem z dalekiego kraju, zastałem forum mocno podzielone w dyskusji nad jakże ważnym tematem. Namysł długi i ciężki. Ale cóż - wybrać trzeba. Dwie moje ulubione płyty Armii, decyzja ciężka... Bez zbędnych więc słów - Legenda zostaje z nami. Z płaczem żegnam Triodante. Pippin
Boski, nie masz już swoich obrazków?