Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:59:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 00:15:40 
Awatar użytkownika

Czyżby kolega Polake nosił się z zamiarem wydania (za zgodą zespołu) pamiątkowego DVD? :wink:
Jeśli dobrze pamiętam, zdjęcia robiła Ostra.

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 08:38:05 
Awatar użytkownika

furiat pisze:
czy nie macie wrażenia ze muzycy w słusznym wieku w repertuarze jamajskim to czyste dostojeństwo i moc przekonywania?

Nie. :)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 09:52:36 
Awatar użytkownika

ja np. nie odbieram dementi tour jako "repertuar jamajski",,, reggae występowało w formach niemalże szczątkowych (w porównaniu z pierwszą czy drugą trasą akustyczną).

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 21:07:36 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
Czyżby kolega Polake nosił się z zamiarem wydania (za zgodą zespołu) pamiątkowego DVD? Wink
Jeśli dobrze pamiętam, zdjęcia robiła Ostra.

Na pewno fajnie by było coś takiego zrobić, bo ten piękny koncert trzeba oglądać, słuchać i dzielić się z innymi. Obraz nie powala, dźwięk też mógłby być lepszy troszkę (w cichszych momentach słychać dźwięki kamery i statywu), ale na pewno ma to wartość dokumentalną (a takie było założenie).

Marzy mi się, żeby się z tym ogarnąć do koncertu 16 marca (oczywiście w wersji bezokładkowej, jak wszystkie moje "dzieła"), wtedy bym się mógł podzielić z warszawskimi forumowiczami i dalej by to mogło iść w świat. Raczej wolałbym uniknąć jakiejś szerszej formy dystrybucji, bo zwyczajnie nie mam czasu na to.

Oczywiście (i od tego w zasadzie powinienem zacząć) pytanie, co zespół na to, czy sami chcą wydawać materiał z Trasy, a takie plotki się przewijają. Ale to jak będę miał chwilkę czasu, to się ogarnę z tym.

Potrzebuję zdjęć do menu albo projektu okładki Dementi, tylko w trochę lepszej jakości, niż ta na forum. No i muszę doprecyzować skład i kto na czym grał.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 21:47:04 
Awatar użytkownika

polake - na allegro okładka w całkiem ładnej jakości...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 21:51:36 
Awatar użytkownika

a na stronie zespołu w jeszcze większej

Tytuł:
PostWysłany: wt, 04 marca 2008 21:56:15 
Awatar użytkownika

To z oficjalnej strony- nie poszukałem dostatecznie dobrze, myślałem, że tylko taki mały obrazek w dyskografii jest, a w nowościach na dole jest elegancka jakość.

To teraz jeszcze zgoda zespołu na wykorzystanie tego projektu ;) .

Tytuł:
PostWysłany: śr, 05 marca 2008 08:52:54 

A skąd mogę się zaopatrzyć w wersje trasy koncertowej POlake? Ten "dokument"

Tytuł:
PostWysłany: śr, 05 marca 2008 12:41:50 
Awatar użytkownika

Niewiele dotychczas pisałem o koncercie, czasu brakło... podzieliłem się więc tylko zaskoczeniem co do formy wokalnej Maleo i powiedziałem, jaki był mój best moment koncertu. To był best moment, natomiast miano best songu całkowicie bezkonkurencyjnie ponownie dzierży Psalm 6!! Koncertowa wersja tego utworu tak trzy lata temu, jak i teraz (cymbały! :D) zdradza ni mniej ni wiecej, tylko geniusz jego wykonawców... wszystkich!!

Zresztą wykonawcy... z całym szacunkiem dla liderów siedzących sobie w pierwszym rzędzie i wyglądających ładnie ;-) , dla mnie ten koncert był najbardziej popisem rodziny Pospieszalskich (MP 4 !!!!!!!!! :shock: ). To jest w ogóle total ta rodzina, ja nie wiem, skąd się biorą tacy ludzie :D
No a drugą popisantką była, o czym już Pet ładnie mówił, oczywiście Beata - czad na ołtarzu no no... Jej udało się z kolei przyćmić Stopę! Ale choć ją najlepiej było widać (słychać też! w ogóle rewelacyjne nagłośnienie), to cała sekcja rytmiczna spisała się na medal, kmietowy bas również cały czas wykonujący świetną robotę.

Koncert bardzo mi się podobał, choć na pewno nie tak jak ten trzy lata temu, który póki co ma u mnie numer jeden wśród koncertów, na których byłem w tej dekadzie (nawet przed Rammsteinem ;-)).
Jak wspomniano wyżej - znakomita oprawa, co od pierwszej chwili dało świetny efekt i pozwoliło wejść w wymagany nastrój... wygaszone do niebieskości światła, kwartet smyczkowy, niespieszny klasycyzujący wstęp... powoli wychodzą na sceny liczne postaci, zajmują miejsca... Trochę mi się marzyło, że rozbrzmi Adonai Elohenu jak na Propagandzie, ale Każda rzecz.... też była okej ;-)

Żałowałem, że nie bylo więcej starych utworów. Taka decyzja liderów zespołu, żeby skupić się tylko i wyłącznie na Dementi - rozumiem, szanuję, ale w moim przypadku to się nie sprawdziło. Widocznie mam w sobie Mamonia. Kiedy jako czwarty utwór rozebrzmiało Jahwe Tyś Bogiem mym, bardzo się ucieszyłem, że wreszcie coś, co znam! Myślę, że taka częstotliwość: jeden stary na trzy nowe, byłaby bardzo dobra, bo i tak by człowiek chciał więcej, a przewaga nowego repertuaru pozostałaby przygniatająca.

Ponieważ bardzo mi się podobało i mógłbym głównie podpisywać się pod wypowiedziami poprzedników, pozwolę sobie na drobną krytykę, aż się dziwię, że nikt o tym nie wspomniał, widocznie tylko mi przeszkadzało, za to przeszkadzało zdecydowanie:

Nie rozumiem po co się gra na bis te same kawałki, które już były? Spotyka się ten manewr tu i tam i zupełnie tego nie lubię. Jest to wręcz frustrujące, kiedy zespół naprawdę ma bogaty materiał, który może zaprezentować, a jeszcze bardziej, jeżeli postanowił właściwą część koncertu skoncentrować na nowych utworach.
To było dla mnie rozczarowanie, które jednak nie przesloniło ogólnie bardzo pozytywnego odbioru koncertu.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 05 marca 2008 16:56:32 
Awatar użytkownika

W związku z licznymi sms-ami i mailami, od tych, którzy byli na koncercie w Warszawie 2 marca na Długiej i piszą , że chcą to jeszcze raz przeżyć w Niedzielę Palmową 16 marca w Dobrym Miejscu na ul.Dewajtis uprzedzam,że ilość miejsc jest OGRANICZONA!!! około 300 . Proponuję pospieszyć się z zakupem lub rezerwacją biletów, kto pierwszy ten lepszy.
Bilety dostępne tu:
Sklep "Chrześcijańskie Granie" - ul. Dewajtis 3,
ACI (Księgarnia na Miodowej) - ul. Miodowa 17/19
rezerwacja przez internet: kultura@dobremiejsce.org
oraz Dom Rekolekcyjny - ul. Dewajtis 3, codziennie do godz. 20.00
cena 20zł przedsprzedaż i 25zł w dniu koncertu

Ostatnio zmieniony czw, 06 marca 2008 13:00:28 przez Nepti, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: śr, 05 marca 2008 22:30:05 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Nie rozumiem po co się gra na bis te same kawałki, które już były?

A choćby po to:

Crazy pisze:
Widocznie mam w sobie Mamonia. Kiedy jako czwarty utwór rozebrzmiało Jahwe Tyś Bogiem mym, bardzo się ucieszyłem, że wreszcie coś, co znam!

:wink:

Żart żartem, ale coś w tym jest. Za drugim wykonaniem przyjęcie np. "Każda rzecz ma swój czas" było już inne, właśnie jako czegoś znanego. Publika (zachęcana przez zespół) włączała się w śpiew :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 05 marca 2008 23:07:46 
Awatar użytkownika

Dla tych co pytają o utwór otwierający i zamykający koncerty na trasie "dementi" info, że autorem jest Piotr Pałka a tytuł utworu to "Per Crucem tuam, Adoramus Te Domine" czyli "Przez Krzyż Twój, Adorujemy Ciebie Panie"
Pytacie gdzie można znaleźć ten utwór.
Tu mp3 w wersji wokalnej: www.praktyka.liturgia.dominikanie.pl/wa ... crucem.mp3
a tu nuty: www.warsztaty.az.pl/nuty/%5BPer%20Cruce ... 20chor.pdf
:wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 marca 2008 15:36:55 

Inverness pisze:
Ojoj zapomniałam dodać, że dzięki koncertowi lubelskiemu zespół zyskał nową fankę, która wkrótce dołączy do grona forumiaków
jak obiecałam tak zrobiłam i... jestem 8) Dzięki Inverness za to, że mnie w To wciągnęłaś.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 marca 2008 15:38:35 
Awatar użytkownika

Katarina pisze:
Inverness napisał:
Ojoj zapomniałam dodać, że dzięki koncertowi lubelskiemu zespół zyskał nową fankę, która wkrótce dołączy do grona forumiaków
jak obiecałam tak zrobiłam i... jestem Dzięki Inverness za to, że mnie w To wciągnęłaś.

Prawie jak w Amway'u ;)

Zdrówka życzę

Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 marca 2008 20:29:01 
Awatar użytkownika

Na Miodowej nie ma już biletów na 16 marca, będę próbował jutro na Dewajtis się coś dowiedzieć.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.