Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 12:07:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 04 lutego 2007 21:56:26 
Awatar użytkownika

monika pisze:
"Rzeka tajemnic" Eastwooda.
Robi wrażenie...

też wczoraj oglądałem ale jakoś w połowie wyszedłem po piwo i jak wróciłem to mi sie pomieszało ale generalnie spoko :mrgreen:

elrond pisze:
.."Rozmowa" Coppoli - całkiem niezłe...chociaż pomysł zerżnięty z genialnego "Powiększenia" Antonioniego...ale da sie oglądac

to pierwsze widziałem i podobało mi się bardzo, drugiego nie miałem przyjemności ale skoro jeszcze lepsze to następnym razem jak poleci na TCM to nie powiem sobie 'a nastpenym razem zobaczę ;) '

ponadto widziałem wczoraj cube - zero... jednak pierwszy 'cube' bije tegoż zdecydowanie. chociaż jakims arcydziełem nie jest...

Miki pisze:
Mam słabość do dokumentalnych filmów o muzyce i chętnie uległbym jej w tym przypadku. Podejrzewam jednak, że żaden dystrybutor nie wprowadzi tego dokumentu na ekrany polskich kin i trzeba będzie poszukiwać DVD.

oooooooo, jakbyś to skołował to daj znać 8) zapowiada się mega fajnie.... ale prędzej zobaczę w opolskim kinie rambo 8 niż to :(

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 20:07:54 
Awatar użytkownika

..wczoraj Sergio Leone - Pewnego razu na dzikim zachodzie

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 20:27:52 
Awatar użytkownika

Musiałem wstać dość wcześnie, więc darowałem sobie całość, ale nie mogłem nie obejrzeć początku - do przyjazdu C. Cardinalle. Za każdym razem jak to oglądam - niemal zapominam oddychać...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 20:46:53 
Awatar użytkownika

a co powiecie na szklaną pułapkę 2?? :)

a zamierzam się wybrać na nowy polski film - "Świadek koronny" - może będzie ciekawy - ktoś może już widział?

Obrazek

pomóż w rozwoju mojego drzewa

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 21:03:06 
Awatar użytkownika

Moja kuzynka widziała i oceniła jako średni.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 21:47:08 
Awatar użytkownika

Cytat:
a zamierzam się wybrać na nowy polski film - "Świadek koronny" - może będzie ciekawy - ktoś może już widział?

w dzisiejszym dzienniku miażdżąca recenzja - nie iść...

kurde stwierdziłem, że sobie zobaczę nowy program Mana i Materny na TVP2... ludzie jaka tandeta... jak programy na rtl i sat1 15 lat temu...
a na jedynce fajny teatr był...

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 22:15:42 
Awatar użytkownika

czy ktoś widział nowego Robin Hooda? wczoraj na tvp 2 leciał 1 odcinek nowego Robin Hooda nakręconego przez BBC rok temu. co za porażka!!!! co to w ogóle miało byc? i po co???????????????

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 lutego 2007 22:18:06 
Awatar użytkownika

Ja nie oglądałem, bo z założenia nic nie może dorównać Robinowi z muzyką Clannadu, granego przez tego bruneta, Majkela Preda.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 00:20:27 

objerzalem dzis Papillon [ link onet ]. bardzo interesujacy film a duet McQueen / Hoffman wprost swietny. do tego piekne scenerie. troszke jedynie zafarbowane wlosy Papillona (niby, ze stary juz) komiczne. i pan tredowaty tez srednio ucharakteryzowany.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 10:10:15 
Awatar użytkownika

natalia pisze:
czy ktoś widział nowego Robin Hooda?

ja widziałem ! trochę skrzyżowanie Piratów z Karaibów z Zorro, ale bez przesady - może być przygoowy serial dla dzieci...

Ale na odtrutkę puściliśmy sobie zaraz potem Robin of Sherwood - Krzyż św. Cyryka - genialny epizod, w którym są trendowaci, nawiedzony opat i dowiadujemy się, kto jest bratem przyrodnim Robina :)

Gravi pisze:
nic nie może dorównać Robinowi z muzyką Clannadu, granego przez tego bruneta, Majkela Preda

absolutnie nie rozumiem dlacego większość ma taki wirnopoddańczy sttosunek do bruneta i z definicji uważa serie z blondynem za gorszą... też tak kiedyś miałem, ale teraz jak sobie oglądałem już kilka razy całość serialu, to śmiem twierdzić, że więcej wybitnych odcinków jest w 2 i 3 sezonie niż w 1... seria z Connerym ma większy rozmach, jest ciekawsa od strony scenariusza - więcej zmian akcji, nowe wątki w fabule...
a w ogóle to moim ulubionym bohaterem nie jest Robin, tylko Will Szakarłatny !!!
jak będę miał dużo czasu, to ogwiazdkuję wszystkie odcinki...

BTW: http://printel.pl/robinzsherwood/

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 10:11:49 
Awatar użytkownika

KoT pisze:
moim ulubionym bohaterem nie jest Robin, tylko Will Szakarłatny !!!

:piwo:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 10:26:47 
Awatar użytkownika

natalia pisze:
czy ktoś widział nowego Robin Hooda? wczoraj na tvp 2 leciał 1 odcinek nowego Robin Hooda nakręconego przez BBC rok temu. co za porażka!!!! co to w ogóle miało byc? i po co???????????????
widziałem fragmenty tego odcinka...słabiuutkieeee.....Jakaś narada u szeryfa, gdzie Robin odwraca się do niego tyłkiem i wygłasza teorie rodem z Centrum Adama Smitha...plus jeszcze fragmencik, gdzie robi salto do tyłu całując wcześniej jakąś niewiastę. I ta Marion (szyja jak u nrdowskiej pływaczki) feee.....

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 14:25:04 
Awatar użytkownika

manool pisze:
Wczoraj spędziłam 5 godzin w kinie oglądając filmy T. Gatlifa: Exils, Vengo i Gadjo Dilo. Nie lubię flamenco, nie przepadam za cygańskimi klimatami, a filmy jednak bardzo polecam! Dużo świetnej muzyki, długie sceny śpiewająco-tańcząco-dłużyznowe, które wszakże nie nudziły. Energetyczne, kolorowe, trochę wulgarne, brudne... Niby co kto lubi, ale okazuje się, że jak nie lubi, też może polubić.

a ja w sobotę byłem w kinie na Gadjo Dilo - w końcu

znacznie gorszy niż Vengo, ale i tak cieszę się, że poszedłem. o ile flamenco bardzo lubię, o tyle cygańskie klimaty raczej nie dla mnie - a jednak, tak jak piszesz, manool, da się to prawie polubić w tym filmie. Zwłaszcza główna cyganka mmm... ;-)
Największa słabością filmu jest główny bohater, gość całkowicie bezosobowościowy, z przygłupim uśmiechem przyklejonym do twarzy... łee, przez niego miałem nawet zamiar wyjść z kina przed czasem (bo początkowo więcej jest jego, a mniej czego innego), ale odkąd zaczęła się pojawiać Cyganka, zmieniłem zamiar ;-) No i w drugiej części filmu znacznie więcej muzyki, która ma tam prawie tyle żaru, co w Vengo.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 14:58:39 
Awatar użytkownika

natalia pisze:

dziwnym nie jest, widziałem kawałek - lipa straszna...

ja wczoraj widziałem raging bull m. scorsese *****
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 lutego 2007 23:14:24 

obejrze sobie film amerykanski pt. kolor purpury. dobre bluesy tam leca.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.