Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:32:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 29 stycznia 2007 21:47:33 
Awatar użytkownika

Cytat:
szkoda czasu

Może nieuważnie czytam ten wątek, ale nie widziałam żadnych wypowiedzi na temat tego filmu!
Film nijaki. Gwiazdki? Nie jestem w stanie przyznać. Nisko. Może nie zrozumiałam? Ani filozoficzny, ani metafizyczny, ani poruszający, ani do przemyśleń. Pomysł też naciągany. Nie wiem, co autor chciał powiedzieć. Jakby wyciąć odjechane sceny science fiction, byłby nawet wzruszający melodramat. Chyba z pięć zakończeń i żadne nic nie rozwiązuje. Słabizna. Muzykę też wolałam w Requiem, choć tu jest niezła. Może film psuje mi jej odbiór. Jest kilka ładnych ujęć. Poza tym nasuwają się sceny z Władcy pierścieni i Pasji, ale jeśli to inspiracja to na niskim poziomie. Nie polecam, choć podobno zawsze warto obejrzeć, żeby wyrobić sobie zdanie. Trochę trzyma w napięciu, ale 97minut w pewnym momencie zmienia się w wieczność.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 29 stycznia 2007 22:19:20 
Awatar użytkownika

napisałam 5 stycznia:
natalia pisze:
byłam dziś na filmie pt. "Źródło" tego faceta na A co nakręcił Pi i Requiem dla snu. o tamtych filmach miałam dobre zdanie, a tu tylko nadzieje. tematyka w warstwie egzystencjalnej ciekawa: o strachu przed smiercią i pragnieniu niesmiertelności. rezultat marniutki. pan na A zaproponował new agowe rozwiązanie tego problemu czerpiąc i mieszając ze sobą wszystko co możliwe tylko nie chrześcijaństwo. rozśmieszył mnie obraz, w którym naprzeciwko kapłana Inków unosi sie nad ziemią medytujący jogin z przyszłości. nagromadzenie planów czasowych i tego co się tam dzieje zbyt skomplikowane. potem przeczytałam wypowiedź reżysera, że inkwizycja w Hiszpani to był symbol guza mózgu bohaterki
ratunku!!!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 29 stycznia 2007 22:21:39 
Awatar użytkownika

manool pisze:
Może nieuważnie czytam ten wątek, ale nie widziałam żadnych wypowiedzi na temat tego filmu!

Natalia parę stron temu (05.01.) pisze:
byłam dziś na filmie pt. "Źródło" tego faceta na A co nakręcił Pi i Requiem dla snu. o tamtych filmach miałam dobre zdanie, a tu tylko nadzieje. tematyka w warstwie egzystencjalnej ciekawa: o strachu przed smiercią i pragnieniu niesmiertelności. rezultat marniutki. pan na A zaproponował new agowe rozwiązanie tego problemu czerpiąc i mieszając ze sobą wszystko co możliwe tylko nie chrześcijaństwo. rozśmieszył mnie obraz, w którym naprzeciwko kapłana Inków unosi sie nad ziemią medytujący jogin z przyszłości. nagromadzenie planów czasowych i tego co się tam dzieje zbyt skomplikowane. potem przeczytałam wypowiedź reżysera, że inkwizycja w Hiszpani to był symbol guza mózgu bohaterki
ratunku!!!!!!! żałuję że nie poszłam na nową coppolę, przynajmniej popatrzyłabym sobie na ładne obrazki.

marecki parę stron temu (09.01.) pisze:
Wczoraj Źródło Arnofskiego. O Boże co to było?
Z grubsza zgadzam się z Natalią. Ciekawe wyjście do tematu ale rozwiązanie Ogólnie jakby pominąć wątek pseudoegzystencjalny to byłby bardzo dobry film. Bo fragmenty współczesne a i motyw z napisanym przez bohaterkę opowiadaniem i wynikająca z tego wyciesczka parę wieków wstecz dobrze pomyślana i ciekawie popraowadzona. Ale fragmenty pomieszania jakiegoś new age, buddyzmu i co tam jeszcze było - nieznośne irytujące albo po prostu śmieszne. Jak dla mnie rozbijają one całkiem niezły film. Miejscami

Jak się film skończył od razu pomyślałem o Pi. Tylko dla mnie w tamtym fimie Arnofsky stawiał pytania, tu trywializuje i w papkowo-efektownie-hollywoodzki sposób próbuje na nie odpowiadać. Wolę jak pytał...

EDIT: Natalia mnie ciut uprzedziła :wink:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 29 stycznia 2007 23:25:17 
Awatar użytkownika

Obejrzałem dziś trzeciego Harry Pottera, czli Więźnia Azkabanu.
Ech... szkoda, że tak dobry materiał i tak duże środki (jacy tam aktorzy! Emma THompson, Gary Oldman, Julie Christie, David Thewlis!) zostały zuzyte, żeby zrobić... dość przyjemne patrzadło.

W przeciwieństwie do sytuacji z częścią pierwszeą nie mam wrażenia, że obejrzałem strasznego gniota, ale niestety film ma się nijak do książki. Przede wszystkim - brakuje NAPIĘCIA! Zwłaszcza tego w bohaterach, ich czasem strachu, czasem determinacji, takich różnych rzeczy, których w książce jest pełno i dzięki temu ona jest taka żywa. Niektóre kluczowe fragmenty trzeciego tomu czytałem kilka razy i chociaż dokładnie wiedziałem, co będzie dalej, napięcie pozostawało. A tu patrzyłem zupełnie bez emocji. Owszem, niektóre sceny dobre, stosunkowo niewiele beznadziejnych (lot Harry'ego na hipogryfie :roll: ), ale bez jaj to wszystko.

P.S. Fajnie, że Dementor zatrzymał pociąg na tym wiadukcie, cośmy nim jechali z Pankami i Soundropsami :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 10:18:46 
Awatar użytkownika

zaraz zaraz podoba Ci się Harry Potter???????????????????????// :shock: :shock: :shock: :shock:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 10:39:36 
Awatar użytkownika

Natalia, Marecki dzięki! :oops: :oops: :oops: No i chyba podpisałam się nieświadomie pod Waszymi spostrzeżeniami....

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 11:30:28 
Awatar użytkownika

natalia pisze:
zaraz zaraz podoba Ci się Harry Potter???????????????????????

hehe, jak siedziałem na wakacjach w USA i czekałem na wyniki interwju i nie miałem za bardzo co robić bo na dworze 50 stopni a ja bez hamerykańskiego prawa jazdy to nałogowo oglądałem filmy. i obejrzałem sobie wtedy serię harrego pottera. całkiem znośne do oglądania, nie miałem odruchów wymiotnych :)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 11:43:03 

potter wciaga.tez bylem sceptyczny dopoki nie przeczytalem pierwszych 4 tomow.szlo jak burza,nie mozna sie bylo oderwac.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:07:19 
Awatar użytkownika

też czytałam i tak jak pierwszy tom mogłam zrozumiec młodego 9sic!) człowieka, że nie może się oderwac, tak trzeciego tomu nie dałam rady do końca. takie to było dla mnie żenujące :oops: pod każdym względem :?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:16:08 

potter mnie wciagnal jak narnia,co prawda bylo to ladnych pare lat temu(na 4 tomie sie zatrzymalem,jakis 2000 rok byl chyba ;))ciekawym czy reszta by mi tak lekko weszla teraz.

wracajac do tematu-lux perpetua sapkowskiego koncze i zabieram sie za lena deightona ss-gb

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:20:21 
Awatar użytkownika

krajan pisze:
lux perpetua sapkowskiego

Pomyliłeś tematy, Stary. Filmu jeszcze z tego nie ma... :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:27:06 
Awatar użytkownika

Jako, że dzisiejszy dzień sponsoruje liczba 77, za chwilę zapuszczam sobie filmik Suburbia - pewnie zero treści, ale zawsze miło popatrzeć :-).

Obrazek

Pet, widziałeś?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:31:22 

sympathy for lady vengeance dzis na tapecie,w koncu mam wersje na dvd.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 15:51:48 
Awatar użytkownika

W weekend jeszcze Lot 93 oglądałe. Mocne i dobre!!! Amerykańskie ale nie hollywoodzkie!!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 stycznia 2007 16:38:46 
Awatar użytkownika

Boskey pisze:
Pet, widziałeś?

Nein, ale z tego co widzę, to fajne kapele tam przygrywają.

Zdrówka życzę

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.