Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:45:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 18 listopada 2006 10:14:10 
Awatar użytkownika

flook pisze:
A ja kiedyś myślałem że jestem dobrym człowiekiem się pomyliłem. Mam nadzieje, że ty się nie mylisz.
....????????????

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 19 listopada 2006 00:11:52 

oczywiscie kwestia motywacji jest tutaj decydujaca. Jesli ktos idzie na koncert wyłącznie w celu przezycia mistycznego uniesienia to faktycznie nie ma w tym nic złego. Problem w tym jednak, że tak z ręką na sercu to poza "przeżyciem" koncertu ma on dla mnie również wartość rozrywkową, czego najjaskrawszym przykładem jest udział w młynie (czyli pewna forma tańca)..

na tej podstawie wypracowałem sobie kompromis, że o ile bardzo nie chcę rezygnwac z koncertu w piątek to staję sobie gdzieś z boczku i spokojnie oglądam (czasem biorę jakiś sprzęt rejestrujący dla samozdyscyplinowania) - choć i tu można sie doczepic jakiegoś podrygwania i kiwania się.

a może właśnie w piątki grać koncerty w salach gdzie widownia by siedziała?

oczywiście to tylko moje przemyslenia. Nie chcę nikogo atakować ani nikomu wchodzić w w sumienie wydaje mi się jednak jednoznaczne, że normalny udział w typowym koncercie rockowym spełnia kryteria hucznej zabawy. problem właśnie w nietypowości Armii i ewentualnie w zachowaniu podczas koncertu.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 19 listopada 2006 19:22:29 
Awatar użytkownika

szopa pisze:
a może właśnie w piątki grać koncerty w salach gdzie widownia by siedziała?

veto!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 19 listopada 2006 20:09:04 
Awatar użytkownika

Szopo drogi, dzięki ci za posta, bo niedługo doszedłbym do wniosku, że jestem zupełnie pogięty. Ale skoro ty też widzisz jakiś w tym problem, to bardzo to pociesza moją psychikę :)

Masz zupełną rację (moim zdaniem ) że wszystko zależy od motywacji. Ale nawet jakby moja motywacja była jak najlepsza (tzn. ide na koncert żeby podładować trochę duchowe akumulatory, poprzebywać we wspólnocie metalowych chrześcijan i posłuchać tekstów) a nie skakać i wariować jak opętany to pojawia się problem zgorszenia. Bo wtedy jak jakiś brat czy siostra dowie się, że ja chodzę na koncerty w piątek to za Chiny mu nie przetłumaczę, ze to nie to samo co iść na dyskotekę w Poście. Dlaczego mi by wolno było a jemu nie? Tak sobie pomyśli i koniec. Dlatego, żeby nie gorszyć brata, będę się modlił o koncerty w moich okolicach w soboty :mrgreen:

Łukasz jednak pochodzi od wczesnoarabskiego "luk h' ar'ibn'hszsz"...co znaczy "przebiegły z niego skurczysyn"...

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 19 listopada 2006 22:11:31 
Awatar użytkownika

flook - widzę że masz problem ze swoją samooceną i trochę niepotrzebnie wrzucasz tu texty o tym czy jesteś dobrym czy złym człowiekim,,, poza tym koncerty Armii i 2tm2,3 to coś więcej niż zwykłe rockowe koncerty,,,jeżeli ktoś inny tego nie rozumie - niestety nie masz na to wpływu - bo to że ubierzesz sie na czarno moze być dla niektórych sygnałem, że jesteś satanistą - i co - masz się przestać tak ubierać bo ktoś błędnie to zinterpretuje i będzie zgorszony???

Tytuł:
PostWysłany: wt, 28 listopada 2006 19:24:23 
Awatar użytkownika

Ależ oczywiście że pytanie flooka jest jak najbardziej uzasadnione.
Koncert Armii to oczywiście nie jest tylko zabawa ale jest to również zabawa i flook jako osoba wierząca faktycznie może mieć dylemat. Mym zdaniem jest to poniekąd problem. Pozycja elronda w tej sprawie będzie diametralnie inna poniważ punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a jak zauważył flook jest to elrondowa praca. A przywołanie przykładu dobrego człowieka służyło tu tylko jako przykład tak ja to widzę.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 28 listopada 2006 23:46:29 
Awatar użytkownika

MAQ pisze:
A przywołanie przykładu dobrego człowieka służyło tu tylko jako przykład tak ja to widzę.

ja widzę to inaczej,,,

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 grudnia 2006 14:07:02 
Awatar użytkownika

kiedy zespół zagra w Poznaniu lub okolicach???

" (...)Czy pan myśli,że nasze żydowskie pisma są tylko dla jakiegoś widzimisię pisane spółgłoskami?Każdy wyszukuje sobie skryte samogłoski, które zawierają dla niego jedynego określoną myśl, żywe słowo nie powinno zamieniać się w martwy dogmat."

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 grudnia 2006 19:27:56 

i to jest bardzo dobre pytanie :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 grudnia 2006 21:43:03 

Czy nie kroi się nic w temacie corocznego koncertu Armii w styczniu w Stodole? Taka fajna świecka tradycja zaczęła się rysować.... Może musimy telefonicznie i mailowo ponaciskać szefów Stodoły?
Warszawiaki, co myślita?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 grudnia 2006 22:09:39 
Awatar użytkownika

chyba nikt by nie miał jakiś ale :D

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 06 grudnia 2006 20:21:36 
Awatar użytkownika

Oczywiście, że musi być Stodoła !! :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 20 grudnia 2006 23:04:29 

Erkej pisze:
Czy nie kroi się nic w temacie corocznego koncertu Armii w styczniu w Stodole? Taka fajna świecka tradycja zaczęła się rysować.... Może musimy telefonicznie i mailowo ponaciskać szefów Stodoły?
Warszawiaki, co myślita?

Choć Warszawiakiem jestem przyszywanym a ponadto ostatnio przestałem się udzielać na forum, więc nie wiem czy mam moralne prawo do wypowiadania się w temacie... Jestem jak najbardziej za koncertem w Stodole. Może oprócz nacisków na Stodołę ponaciskać na Innovaconcerts. Tradycyjny koncert w Stodole to niezły punkt, aby wykazać się od na prawdę dobrej strony. Swoją drogą strona www.innovaconcerts.pl zaczęła już działać, ale ... kieruje do … nieoficjalnej strony zespołu Armii....

Tytuł:
PostWysłany: sob, 23 grudnia 2006 21:49:50 
Awatar użytkownika

ja w Stodole na Armii byłem raz, a żem nie Warszawiak ani o gram (a gramów mi nie brak) to jednak za koncertem oponuję.

Łukasz jednak pochodzi od wczesnoarabskiego "luk h' ar'ibn'hszsz"...co znaczy "przebiegły z niego skurczysyn"...

Tytuł:
PostWysłany: sob, 23 grudnia 2006 21:57:46 
Awatar użytkownika

Koncertu w Stodole nie będzie, o czym Elrond wspominał na Wigilii Najdalszej Wyspy. Są za to plany wiosennej trasy Armii i Lao Che :)
Flooku, nie można za niczym oponować, bo oponować możesz komuś lub przeciw czemuś :roll:

Touch your hand to the wall at night

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.