Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:27:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 976 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 66  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 08 grudnia 2008 21:57:54 
Awatar użytkownika

Dziś w Teatrze TV "Mord założycielski". Sporo gorzkiej prawdy o AL i GL, aż do porzygania. :? Mocna rzecz.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 grudnia 2008 21:00:26 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
Dziś w Teatrze TV "Mord założycielski". Sporo gorzkiej prawdy o AL i GL, aż do porzygania. Mocna rzecz.

..oglądałem ,ale gdzieś pod koniec urwał mi sie film ( ze zmęczenia)
Czy Długi z bratem załatwił Starego ( Marceli Nowotko albo Paweł Finder?)...?
W zasadzie wątek okupacyjny był na drugim planie , a pierwszy plan to walka "nieklasowa" czyli żarcie się między sobą....Dobra sztuka.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 grudnia 2008 21:02:58 
Awatar użytkownika

Oglądałem wczoraj/przedwczoraj ten koncert 12RA3LA na TVP Kultura. Miło było!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 grudnia 2008 21:10:08 
Awatar użytkownika

Tak, Długi z bratem załatwił Nowotkę. Ale potem reszta towarzystwa była szybsza i załatwiła Długiego (czyli Mołojca).
Niemniej do dziś nie wiadomo na 100% czy to wszystko nie było koronkową akcją Findera (czyli wrobienie Mołojca w to zabójstwo, by się go pozbyć... już chyba się tego nie wyjaśni... rok później ktoś sypnął z kolei Findera Niemcom - a tym było obojętnie i go zastrzelili).

WUKA70 pisze:
zasadzie wątek okupacyjny był na drugim planie , a pierwszy plan to walka "nieklasowa" czyli żarcie się między sobą....Dobra sztuka.

To było najbardziej porażające! Trwa walka o przetrwanie z Niemcami, a ci się nawzajem podkablowują i wystrzeliwują.
Wiem, NZS miał podobne epizody (wśród nich ten najbardziej haniebny - współpracy z Gestapo), ale tu dodatkowo dołujące jest to ciągłe straszenie sie Moskwą, to ciągłe "musimy skontaktować się z Moskwą" :|

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 04 stycznia 2009 21:57:37 
Awatar użytkownika

dziś 22:45 na Dwójce - Damy radę! Piosenki Lecha Janerki
Podczas imprezy wystąpili wykonawcy z dużym dorobkiem artystycznym oraz laureaci studenckich festiwali piosenki, którzy pokazali, jak twórczość Lecha Janerki wpływa na młodsze pokolenia. W finale pojawił się sam twórca. Koncert, zrealizowany 16 października w ramach 44. Studenckiego Festiwalu Piosenki.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 04 stycznia 2009 23:47:01 
Awatar użytkownika

Obejrzałem, ale zachwycony nie jestem. Wersje raczej średnie. Świetnie wypadła pani z trójkątem w "Kalafiorze" i Waglewski w "Konstytucjach". Renata Przemyk też w porządku. O reszcie nie ma co pisać. Homo Twist wręcz słabo, a Pogodno fatalnie. Na szczęście na koniec pojawił się sam Janerka w "Rowerze" i "Jezu jak się cieszę".

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 stycznia 2009 00:01:45 
Awatar użytkownika

...też oglądałem i też zachwycony nie jestem....jedynie pani z trójkątem dała radę ( Katarzyna Groniec ?) póżniej nieznana pani co spiewała "strzeż się tych miejsc " też dała radę ...i nastepna gruba pani, która spiewała w ogóle najlepiej...reszta dość słabo -bym powiedział a momentami wręcz tragicznie (pogodno) ...szkoda ,że Janerki tak mało było ...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 stycznia 2009 12:59:15 
Awatar użytkownika

Dziadek Janerka zachował swój dobry, wysoki poziom, szkoda że kontuzja wyeliminowała go chwilowo z życia estradowego... A poza samym Lechem Janerką, dobrze spisał się prowadzący (błyskał znajomością twórczości artysty wrocławskiego - tylko po co te wnioski, że apokalipsa równoznaczna z Janerką) oraz sekcja dęta z Pospieszalskim... A wcześniej wystąpiła Renata P., reszta wykonawców raczej chałturka....

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 stycznia 2009 20:19:20 
Awatar użytkownika

Dziś o 23.10 na TV Polonii filmik pt."Jarocin po latach - Kobranocka ".
Jak ktoś lubi zespół to proszę bardzo; ja nie ale może będą przypadkiem
jakieś inne smaczki.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 05 stycznia 2009 21:47:59 
Awatar użytkownika

jeśli to koncert z 92 to raczej jest to takie sobie, 100% rocknrolla, 0 punk rocka.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 stycznia 2009 20:32:05 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
jeśli to koncert z 92 to raczej jest to takie sobie, 100% rocknrolla, 0 punk rocka.

...tak było. W kolejce do koncertu z festiwalu jarocińskiego jest jeszcze grupa Wilki z tegoż samego roku. Nuuuda raczej była..Zresztą Kobranocka występują obecnie na scenie gra cały czas swój stary repertuar....20 lat do tyłu to było fajne , a teraz jest nudne jak "flaki w oleju".....Nudy na pudy panie!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 06 stycznia 2009 20:44:50 
Awatar użytkownika

WUKA70 pisze:
Zresztą Kobranocka występują obecnie na scenie gra cały czas swój stary repertuar

e, chyba nie ejst tak źle, tzn grają też nowe rzeczy, w proporcjach przyzwoitych, dwa razy byłem na Kobranocce w ostatnich latach i te koncerty nie byłe złe (jeden z nich okazał się być moją pierwszą randką z żoną, ale to inna historia). Porządna dawka punk'n'rolla + obowiązkowa Irlandia...

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 07 stycznia 2009 09:17:01 
Awatar użytkownika

Potwierdzam. Widziałem Kobranockę 2-3 razy w ostatnich 10 latach. Jest całkiem fajnie, a nowe rzeczy jak najbardziej grają.

PostWysłany: czw, 08 stycznia 2009 18:29:34 

Oglądałam wczoraj na 2 programie TVP film dokumentalny o problenie zakazu nauki języka polskiego dzieci, które są pół krwi Polakami i pół krwi Niemcami. Już wcześniej z mediów dowiedziałam się o tym problemie ale nie zdawałam sobie sprawy z okrucieństwa tego procederu. Widziałam wiele łez, które wypływały z oczu ludzi, którzy zostali wynikiem postanowienia tego niby sądu pozbawieni nieskrępowanego dostępu do własnych dzieci. Sam sąd jest jakiś nienormalny. Jego siedziba mieści się (analogiczne sądy mieszczą się w różnych miastach niemieckich) w zwykłych budynkach mieszkalnych tak jak w powieści Kafki dosłownie. Ja osobiście nie czuje powagi tego sądu. Skład tegoż sądu jest pozbawiony jakichkolwiek uczuć wyższych. Urząd, który w Niemczech zajmuje się sprawmi dzieci i młodzieży nie podlega praktycznie żadnej kontroli ani rządowej ani poza rządowej. Podaje on jakieś chore wymysły. Przecież w wielu naukowych badaniach ukazano, że dzieci rodziców dwujęzycznych mają wyższy poziom inteligencji i łatwiej uczą się innych języków. Nikt nie jest zainteresowany losem tych rodziców, którzy niejednokrotnie nawet nie mają obrazu swoich dzieci w umysłach gdyż nie ze swojej winy nie widzieli ich nawet latami. Żaden rząd polski po 89 roku nie zainteresował się tym problemem. Nie mają oni w takim układzie sił na arenie międzynarodowej szansy na wsparcie jakiejkolwiek organizacji. Ci ludzie praktycznie są pozostawieni sami sobie. Jest mi ich bardzo żal. I pomyśleć, że żyjemy ponad 60 lat po II wojnie i zjednoczonej Europie. Nie jesteśmy przecież na Boga w stanie otwartej wojny z państwem niemieckim.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 08 stycznia 2009 23:11:17 
Awatar użytkownika

..oglądam właśnie na TCMie film o trasie Presleya....niezłe...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 976 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 66  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.