Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:31:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 19:24:46 
Awatar użytkownika

pablak pisze:
"Mojżesze cz. II" (z Dzikim, Budzym i Maleo).

:shock: :shock: :shock: a co to jest???? wżyciu o czyms takim nie słyszałam. Budzy jest Mojżeszem? :shock: łał!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 19:40:29 

skad to? pierwsze slysze ,ze cos takiego nakrecono? pamietam filmy z programu Raj, gdzie np. Maleo o lemingach mowi :lol:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 19:47:36 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
Stiwie, co prawda dylemat, przed którym mnie postawiłeś, nie stanowi dla mnie żadnego wyzwania, ale gdybym nie był przywiązany do zasad, o których bedziesz pisał esej, to bym wybrał piwo Wink

poprawcie mnie jeśli się mylę...
w magazynie RUAh swego czasu był artyuł o straight edge który napisał mocny ? i padł tam cytat ' straight edge nie znaczy - nie możesz się napić piwa hehe sorry za oftop...

dostałem ostatnio biegnij lola biegnij, wściekłe pięści węża ale nie mam czasu zoabczyć :////////////
ale strasznie bym se zobaczyl tron we krwi

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 22:19:41 
Awatar użytkownika

pablak pisze:
program pt. "Mojżesze cz. II" (z Dzikim, Budzym i Maleo).

a to nie był po prostu odcinek Raju? jakiś chłopak siedzący przy komputerze, jakaś masażystka(?), mówili o Budzym itd. o to chodzi?

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 22:36:45 
Awatar użytkownika

laska pisze:
jakaś masażystka

:shock: zaraz nie wytrzymam :lol:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 22:38:47 
Awatar użytkownika

:lol: nie jestem na 100% pewna że to masażystka, ale kogoś tam masowała..
:faja:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 29 listopada 2006 22:43:03 
Awatar użytkownika

no no laska ciekawe rzeczy opowiadasz. i to w raju?
natomiast ja dziś obejrzałam film "Auta", który Staś dostał dziś na urodziny. Bardzo fajny. w dodatkach strasznie śmieszne filmiki by Pixar. chwilowo poprawiły mi humor. :lol:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 listopada 2006 22:52:53 
Awatar użytkownika

Wróciłem z kina... jestem autentycznie wstrząśnięty, poszedłem na spacer z psem i tylko w kółko mi się przemyśliwał ten film, i tylko mi się w kółko powtarzało "o ja cię..", "ja nie mogę..", "ja pierdolę.."...
Chcę napisać o tym, ale spróbuję rzecz przespać.
Do jutra.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 listopada 2006 23:09:45 
Awatar użytkownika

Hm... To z jednej strony - szkoda, że się nie wybrałam, a z drugiej - [offtop] dzisiaj jednak nastrój bardziej andrzejkowy mieliśmy i koncert Żywiołaka - dobrrry był :-) [/offtop]

Tytuł:
PostWysłany: pt, 01 grudnia 2006 00:03:52 
Awatar użytkownika

oglądałam dziś niesamowity film:
"Dzieci Niebios"
Jestem pod wrażeniem
:)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 01 grudnia 2006 11:19:03 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Wróciłem z kina... jestem autentycznie wstrząśnięty, poszedłem na spacer z psem i tylko w kółko mi się przemyśliwał ten film, i tylko mi się w kółko powtarzało "o ja cię..", "ja nie mogę..", "ja pierdolę.."...
Chcę napisać o tym, ale spróbuję rzecz przespać.
Do jutra.

podobnie jak Kacper też to lata temu widziałem i wrażenie było mocne!

Tytuł:
PostWysłany: pt, 01 grudnia 2006 13:48:16 
Awatar użytkownika

Nicole pisze:
"Dzieci Niebios"

czekaj czekaj.. co to było?... bo tytuł mi coś bardzo mówi, ale zgubiłem linka do konkretnego obrazu chwilowo... intuicja mi mówi, że to było DOBRE!!

---

Tak Panowie. Byłem na Śmierci i dziewczynie. Zupełnie się nie spodziewałem. Nie wiedziałem, o czym to jest, ale i początek filmu wskazywał, że podobnie jak się spodziewałem, dadza mi tu kawałek dobrego thrillera (politycznego się okazało dość szybko). Sigourney z musklami jak się patrzy i ostrą manią prześladowczą przypominała mi do złudzenia matkę Johna Conora z Terminatora 2, więc i tu kategoria "sensacyjka" zapasowało.

Zaczęło się rozwijać jak na sensacyjkę przystało - myśli o przysypianiu szybko odgonione, czlowiek się rozsiada wygodnie i ogląda dobry kryminał.
Stopniowo - nie wiem, w którym momencie - coś zaczynało z tego filmu wypełzać... coś o wiele bardziej niepokojącego niż w kryminale czy thrillerze. Coś bardziej, niż polityczne zawirowania i ich wpływ na losy ludzi.

I tak wypełzało niejasno (że aż się dalej nie połapałem, dlatego dopiero jak wyszedłem z kina, to odczułem uderzenie w łeb!), i trochę się motało w niejasności tego, kto kim jest i o co mu chodzi.

Aż nagle zrobiło się tak: -------------------------------------------------------

Z wzniesień i załamań, zza ostrych kątów i ciemnych dołów wyłoniła się nagle prosta i zimna jak tafla lodu prawda. W opowieści, która ginęła w nawarstwiających się domysłach, kłamstwach, niejasnych intencjach, gierkach i pozorach, lękach, paranojach - nagle okazało się, że jedynym, co w tej strasznej sytuacji naprawdę stanowi rozwiązanie, jest PRAWDA.

Prostota tej ostatniej (poza epilogiem) sceny była równie wstrząsające, co spojrzenie drugiemu człowiekowi prosto w oczy i odkrycie tam, czegoś, czego się zupełnie nie spodziewaliśmy.

I dlatego uważam, że ten film daleeeeeko wychodzi poza jakiekolwiek ramy thrillera czy czegoś podobnego.

A 3bajek i tak powie, że holyłódka ;-)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 01 grudnia 2006 22:40:53 
Awatar użytkownika

"Resident Evil" niezła rozrywka.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 01 grudnia 2006 23:54:29 
Awatar użytkownika

zrobiłam sobie właśnie krótka przerwę w oglądaniu "Czasu Apokalipsy" na DVD. dawno nie oglądałam (ostatnio zasnęłam w połowie), ale tym razem jakoś mnie wciągnęło :wink:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 02 grudnia 2006 15:27:02 
Awatar użytkownika

a ja nie zasnąłem na nocnym maratonie z polskimi filmami dziś w nocy...

Oda do radości - całkiem przyzwoite. Powiedziałbym ,że poprawne z tendencją do niezłe. Nieco cierpi na zbytnią dosadność, dosłowność, mało w tym takiej umiejętności nadawania jednostkowym losom uniwersalnego charakteru. Ale dobrze zarysowane postaci, nie nudne - OK.

Plac Zbawiciela - obejrzałem i uznaję to za żig. Mentalny żig a może nawet rzyg kogoś, kto uparł się pokazać, że świat składa się z samych pojebów, ludzi niereformowalnych, złych, beznadziejnych. I z nikąd pomocy. Bez sensu. Nie wiem, po co coś takiego kręcić a tym bardziej oglądać. Chyba że się jest Sauronem, który chce omotać Denethora. Tak - ten film jest taki jak to, co Denethor musiał wciąż oglądać w palantirze. Temu filmowi mówimy stanowcze NIE.
Gdyby on chociaż był tak doskonale zrealizowany, jak np. Siedem, w stosunku do którego mogę wysunąć podobne zarzuty. Ale zrealizowany jest.. ja wiem, film jest dość dobry z punktu widzenia filmowego, ale przecież niczym szczególnym się nie wyróżnia.
ZDECYDOWANY best moment - napisy koncowe. Uff!

I dlatego po prostu musiałem zostać na Jasminum, chociaż było w pół do czwartej a rano miałem iść do pracy. Żeby się ODTRUĆ. Ha! - nie tylko ,że się udało, bo odtrucie załatwiło pierwsze parę minut i kilka "w klasztorze od x lat" :D Ale po takim filmie się chce żyć po prostu!

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.