Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 08:00:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
PostWysłany: ndz, 02 lutego 2025 18:22:06 
Awatar użytkownika

A ja w końcu się nie wybrałem, ale pewnie obejrzą w streamingu...

PostWysłany: pt, 28 lutego 2025 23:33:57 
Awatar użytkownika

Najwięcej Złotych Malin otrzymał film "Madame Web", który otrzymał tytuł najgorszego filmu, a odtwórczyni tytułowej roli - Dakota Johnson - została uznana za najgorszą aktorkę. Film "wyróżniono" również w kategorii najgorszy scenariusz, za który odpowiedzialni byli Matt Sazama i Burk Sharples oraz Claire Parker i S.J. Clarkson.

Tutaj moja pełna i totalna zgoda.

Najnowsza odsłona "Jokera" otrzymała Maliny w kategoriach najgorszy prequel, remake, rip-off lub sequel oraz w kategorii ekranowy duet za role Joaquina Phoenixa, który wcielił się w tytułowego Jokera oraz Lady Gagi, która odegrała Harley Quinn.

Tutaj mam zdanie odmienne. Rozpatrywany osobno nie jest tak dramatyczny. W porównaniu z pierwszym natomiast zdecydowanie odstaje.

PostWysłany: sob, 01 marca 2025 06:08:13 
Awatar użytkownika

Ja go w całości nie widziałem, natomiast co i raz trafiałem na HBO na fragmenty i zawsze wyglądało mi to na dobry film. Być może obejrzę, zwłaszcza jak jacyś mędrcy mówią, że zły :twisted:

PostWysłany: ndz, 02 marca 2025 14:03:44 
Awatar użytkownika

O tym filmie źle mówią nie tylko mędrcy... ale w sumie mnie zaciekawiliście... najczęstsza zasłyszana opinia to taka, że to bardzo niewykorzystany potencjał...

A wracając do tematu, to obejrzałem czwartą część Kapitana Ameryki, i tutaj sumie nawet mi się podobało, chociaż to film złożony z wielu wad i średnio mi się w głowie "klei", co zazwyczaj oznacza dziury fabularne... na spory plus Harrison Ford... (facet zagrał już chyba więcej niż przewiduje jedno życie.... Indiana Jones, Star Wars, a teraz jeszcze Marvel.... wow!)

PostWysłany: czw, 01 maja 2025 16:21:20 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
obejrzałem czwartą część Kapitana Ameryki, i tutaj sumie nawet mi się podobało, chociaż to film złożony z wielu wad i średnio mi się w głowie "klei", co zazwyczaj oznacza dziury fabularne... na spory plus Harrison Ford... (facet zagrał już chyba więcej niż przewiduje jedno życie.... Indiana Jones, Star Wars, a teraz jeszcze Marvel.... wow!)

Mocne 3 a nawet 3,5. Nie mam za sobą serialu więc pewnie nie ogarniam wielu wątków, ale taka niezobowiązująca rozrywka mi nie przeszkadza.
Jutro idę do kina na Thunderbolts. Bardzo ciekawią mnie te chipsy!

Edit: no i B-Vengers za mną. Nie porywa, ale sprawne. Sentry jako dowód na wagę higieny psychicznej. Retrospekcje traum bohaterów bardzo wiarygodnie pokazują ciężar uprzednich doświadczeń. Valentina Allegra de Fontaine trochę jak Amanda Waller zza miedzy DC. No i świnka morska (pszam - kawia domowa) fajna. Nie będę śledził.

PostWysłany: pn, 04 sierpnia 2025 17:42:25 
Awatar użytkownika

Thunderbolds oceniam bardzo wysoko, bo rzeczywiście po drugiej stronie The Sucide Squad też mi się podobał... Fajnie, że poruszono sporo problemów społecznych, na czele z depresją i trudnych wydarzeń z przeszłości, które każdemu z "bohaterów" nadają szczególnej głębi....

A, że temat o Super(heroes) - więc wspomnę tylko, że wczoraj miałem przyjemność obejrzeć najnowszego Supermana i bardzo mi się podobało... Już nie chodzi nawet o to, ż Clark Kent lubi w tym filmie P.O.D., ale to naprawdę fajnie opowiedziana historia (nie jakaś mega wyszukana, ale to nawet nie jest za bardzo ważne). Film dostarczył mi sporo emocji i to na pewno nie chodzi i walki czy inne pierdoły spod znaku super, ale te dylematy tożsamościowe - które są tutaj tak tematycznie podobne do filmy Snydera, ale ukazane momentami infantylniej - potrafią wybrzmieć w odpowiednim momencie tak dobrze, że poruszają moje serducho... To samo z wątkiem "romantycznym:... niby (pozornie) przedstawiony prostacko, a przez sposób akcentowania i napięcia sprawia, że na końcu słyszę w głowie: "Wow!!! TAAAAK!!!". Bardzo fajny ten Superman, oby tak dalej.

PostWysłany: sob, 16 sierpnia 2025 17:01:54 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
Bardzo fajny ten Superman, oby tak dalej.

U mnie nie ma entuzjazmu. Solidnie, nie narzekam ale entuzjazmu brak.
Kilka uwag/ spostrzeżeń: Jonathan i Martha mocno redneckowi i starsi niż w poprzednio; sekwencje sterowania Übermenschem Luthora przypominała mi Mysterio i jego sterowane iluzje; Justice Gang totalny downgrade; Luthor bardzo fajny złol! W nim widzę największy magnes dla pozostałych części tej odsłony.

Teraz czas na Fantastyczna Czwórkę. Widziałem, że są już kamerówki ale nie kliknąłem ;)

PostWysłany: ndz, 24 sierpnia 2025 21:07:29 
Awatar użytkownika

A ja dziś obejrzałem "Fantastyczną 4". I znowu jestem zadowolony, bo to najlepsza Fantastyczna Czwórka ze wszystkich, jakie się do tej pory ukazały (a było całkiem sporo podejść do tego tematu. Nie jest to film idealny, bohaterowie nie przechodzą jakiś spektakularnych metanoi, ale dobrze mi się to oglądało, w kilku momentach się wzruszyłem (chyba na starość robię się na tych superbohaterskich filmach coraz bardziej ckliwy)...

PostWysłany: ndz, 21 września 2025 20:57:54 
Awatar użytkownika

Nie zdążyłem do kina gdy miałem na to okienko. Nie wiem co dalej, bo ostatnimi czasy jutub trochę mnie bombardował treściami z MCU.
Z drugiej strony zagadnienia, DC poszedł w kolejną niszę. Po azjatyckim przyszedł czas na azteckiego nietoperza: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aztec_B ... of_Empires
Fajne chipsy, bardziej mnie przekonuje od poprzednich podróży do feudalnej Japonii.

edit: Obejrzałem najnowszą Fantastyczną Czwórkę. Nigdy nie byłem przekonany do tej rodzinki. Z podejść z 2005 i 2007 pamiętam niewiele (poza Jessicą Albą). Z 2015 mam wrażenie fajnego rebootu, z ciekawym potencjalnymi kierunkami rozwoju ale poza tym wrażeniem nic. Z bieżącej wersji najbardziej wkręciła mi się Sue i nie tylko "że ładna" ale matczyny i mityczny wysiłek ratowania dziecka - życie za życie. Komediowa dokrętka z fotelikiem niby niezła ale jednak paździerz. IMO cały film do zapomnienia bez straty.

edit 2: postraszony, że komiksowe podejście do Zombie Marvel okazało się tragedią ale z niezłymi wspomnieniami po zombie odcinku What If... odpaliłem nowy animowanynserial na D+.
Sprawa jest rozwojowa.

PostWysłany: pn, 10 listopada 2025 07:02:07 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
Blade

Bez wstydu powiem, że nie znałem wcześniej w ogóle tej serii. Bez wstydu również powiem, że od piątku wciągnąłem wszystkie trzy i generalnie jestem zadowolony. Fajnie łupiąca muzyczka i przyspieszone zdjęcia w przerwach łączą wszystkie części. Kamienny Snipes i świetny Kristofferson również niezmienni. Wspólny rys pomniejszych protagonistów (Quinn w 1, Reinhard w 2 i Grimwood w 3). No i za każdym razem konkretny złol!
Największe zaskoczenie to zobaczyć, że Reynolds gra Deadpoola, na lata przed Deadpoolem (suchar za sucharem!). Drugie zaskoczenie to zobaczyć w praskich kanałach znanego mi jedynie z Rogue One Donniego Yen.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa UTC+1godz.