Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 08:00:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
PostWysłany: sob, 04 grudnia 2021 20:26:55 
Awatar użytkownika

Pominąwszy hucpę z apartamentem (ale ostatecznie czy to coś z gruntu złego? chyba nie), to reszta zmian dla mnie na plus.

PostWysłany: sob, 04 grudnia 2021 23:51:29 
Awatar użytkownika

Chyba tak. Ale nie piszą nic, że zrobili w końcu kuchnię turystyczną, i myślę, że jak jej nie było, tak nadal nie ma :-(

PostWysłany: wt, 08 lipca 2025 20:16:47 
Awatar użytkownika

ahu pisze:
nalesniki z jagodami w Chatce zajebioza.

O Chatce Górzystów to - wpałaszowaliśmy wczoraj wyśmienite "naleśniki biszkoptowe z twarogiem i jagodami". Jagody pycha, twaróg - ja sernik na zimno, BARDZO puchaty, bardzo dobry. Ale sam naleśnik!!

W dodatku można było posilać się na drewnianej ławie na polanie przed schroniskiem = to, co lubię najbardziej!

PostWysłany: wt, 08 lipca 2025 20:34:44 
Awatar użytkownika

O, ja też tam dotarłam, jakoś chyba ze dwa lata temu i jadłam naleśniki z jagodami i czymś jeszcze, chyba faktycznie twarogiem, nie wiem, czy biszkoptowe, czy nie, ale zaiste pycha! :aniolek:

PostWysłany: wt, 08 lipca 2025 20:36:10 
Awatar użytkownika

A jak już jesteśmy w Izerskich, to czytałem wczoraj, że Stachowi, po ponad 30 latach, Nadleśnictwo wypowiedziało umowę dzierżawy na Orle. Można się zgłaszać.

PostWysłany: pt, 14 listopada 2025 10:31:33 
Awatar użytkownika

A z kolei w Karkonoszach...

Nad Małą Łomniczką: wciąż nieczynne! :? Nie pamiętam już jak tam wyglądało w środku, bo byłem tam ostatnio w 1982 roku. Ale ono jest tak kameralnie położone, że wyobrażam sobie fajność tego miejsca, gdyby tam być wewnątrz i pić sobie kawę. Niestety, wciąż nie działa choć jakieś tablice informują o toczących się pracach (może w obrębie budynku, na zewnątrz prawie nic na to nie wskazuje).
Samotnia *****: wbrew obawom - bo nowi najemcy - zachowała, póki co, dawny charakter. Jakiś lifting tam przeszło w środku, ale w granicach rozsądku. Oby tego nie zepsuto, bo miejsce jest niepodrabialne. Dobra, aromatyczna kawa z ekspresu!
Strzecha Akademicka **** : mam tu dylemat, schronisko jest wyeksploatowane, nie powiem że zaniedbane, po prostu zużyte. Ale z drugiej strony zachowało bardzo górski, surowy charakter. Tyle, że nic tam nie jedliśmy, więc nie wiem jak karmią.
Śląski Dom *** : to jest całkiem ładny obiekt, tyle żeby to docenić trzeba być tam np: dziś. W sierpniowy ładny dzień były tam tłumy, hałas i to wpływa na ocenę.
Chata Jelenka *****: świetne schronisko, położone może najmniej ciekawie z tych wszystkich ale charakterne, z klimatem, oczywiście są knedle i piwo i Czech przypominający Rumcajsa za ladą.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa UTC+1godz.