Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:56:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 84  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 października 2006 12:25:14 
Kilka chwil w dzień taki jak dziś na rynku Nowego Miasta *****.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 października 2006 18:35:24 
Dla mnie Warszawa jest miastem jesiennym. Najbardziej lubię ją wlaśnie TERAZ... taką jazzowo- bluesową i deszczową. Dzisiejszy dzień tak mi to uświadomił w pełni! samefusyokej! grzanewinookej!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 października 2006 18:43:15 
Awatar użytkownika

Zgadzam się ze wszystkim co wyżej napisano, bo jakżeby inaczej? :-)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 31 października 2006 16:42:39 
Awatar użytkownika

apropos miasta jesiennego, zapraszam na bloga, na którym dziś wkleiłem 70 zdjęć z Królikarni, z 4 jesiennych spacerów, dwóch wrześniowych i dwóch październikowych. Te październikowe wyszły, w moim nieskromnym odczuciu, pięknie....

http://brutal.blog.pl/

próbki:

Obrazek

To jeszcze z września...

Obrazek

... a to już październikowe:

Obrazek

Obrazek

politycznie, he he:

Obrazek

Obrazek

ulica Zawrat...

Obrazek

zapraszam na bloga.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 31 października 2006 17:01:29 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
Te październikowe wyszły, w moim nieskromnym odczuciu, pięknie....

w moim też! Fotogeniczne miejsca!

Tytuł:
PostWysłany: czw, 02 listopada 2006 18:07:41 
Awatar użytkownika

Zastanawiałem się, czy nie dać tego w wątku rządowym, bo to pomysł p.o. prezydenta Warszawy...

http://ztm.waw.pl/ulgi-ur.php

:-)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 02 listopada 2006 22:14:23 
Awatar użytkownika

Budyń - BARDZO ładne!

Monika zgodziła się, kiedy Morella pisze:
Dla mnie Warszawa jest miastem jesiennym. Najbardziej lubię ją wlaśnie TERAZ... taką jazzowo- bluesową i deszczową.

no co wy??? :shock: Jesiennym tak, ale kiedy jeszcze komplet lisci na drzewach! Bluesowo-deszczowo nieeeee.
Uważam tak, bo dlatego iż największa w moim odczuciu zaletą miasta stołecznego jest duża ilość zieleni. Kiedy późną wiosną wszystko bucha na zielono i kwiatami, móglbym nawet zaryzykować, że robi się tu ładnie :shock:
A potem, kiedy cała ta zieleń brązowieje, pomarańczowieje itd. - mógłbym powiedzieć znowu to samo :shock: :wink:

Ale niestety, kiedy liście spadają i z drzew zostają drapaki wśród brudnych chodników, czar pryska...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 02 listopada 2006 23:42:26 
Awatar użytkownika

dzisiaj z całej warszawy największe wrażenie zrobiła na mnie wizyta na cmentarzu wojskowym i widok brzozowych krzyży ustawionych równo jak na apelu harcerskim. zapaliliśmy znicze dla "zośkowców". było ciemno i księżyc wyjrzał zza chmur.
poza tym miła przejażdżka tramwajem numer 36 przez Puławską do centrum. nie będę się powtarzać, że WarsawLove :wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 02 listopada 2006 23:47:49 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Jesiennym tak, ale kiedy jeszcze komplet lisci na drzewach! Bluesowo-deszczowo nieeeee.

Ale widzisz... 29. października był dniem przełomowym. ;-).
Na drzewach liści było jeszcze całkiem sporo, deszcz tylko mżył lekko, piękne kolory w szarej aurze popołudniowej i równie piękne deszczowe odblaski jazzowo-bluesowym wieczorem. Taaak...

:aniolek:

Tytuł:
PostWysłany: pt, 03 listopada 2006 19:27:28 
panek pisze:
potem piwnice zostaną zburzone, a na ich miejscu powstaną fundamenty rekonstrukcji Pałacu Saskiego i dwupoziomowy garaż.

Ale ten budynek naprzeciwko Grobu Nieznanego Żołnierza i tak jest ochydny i mogło go nie być :/

Tytuł:
PostWysłany: sob, 04 listopada 2006 22:08:05 
Awatar użytkownika

wczoraj jechaliśmy autobusem wzdłuż Świętokrzyskiej od skrzyżowania z Marszałkowską - na którym szereg chamskich kierowców wjeżdżając na skrzyżowanie, z którego nie było ucieczki, spowodował, że i my stanęliśmy na środku blokując połowę ulicy :roll: - do zjazdu Tamką włącznie... wszystko stało, brud i syf, rozkopy, autobus jakieś rwane ruchy wykonywał wciąż, od których niedobrze się robiło... wróciły wszystkie moje złe myśli dotyczące stolicy, od wylania których zacząłem ten wątek :-( :-( :-(

Ostatnio zmieniony ndz, 05 listopada 2006 23:07:06 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: sob, 04 listopada 2006 22:08:29 
monika pisze:
Ale widzisz... 29. października był dniem przełomowym. .
Na drzewach liści było jeszcze całkiem sporo, deszcz tylko mżył lekko, piękne kolory w szarej aurze popołudniowej i równie piękne deszczowe odblaski jazzowo-bluesowym wieczorem. Taaak...

o taaaaaaaaaaak! i do tego jeszcze herbatka/grzane wino w klimatycznym wnętrzu, przy interesującej muzyce, że o towarzystwie nie wspomnę...
aaaaaaaaach!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 listopada 2006 13:36:25 
Awatar użytkownika

czy to już było :?: -> Warszawa

dużo informacji i ciekawe linki

Tytuł:
PostWysłany: sob, 25 listopada 2006 21:37:19 
w piątek byłem u Salezjan na Kawęczyńskiej i byłem oczarowany. :shock: :!:
Mimo że do Bazyliki nie wszedłem, a pewnie warta odwiedzenia. Zrujnowane budynki o odpadających tynkach (gdzie nawet na większą ilość zasprejowanych murów nie ma funduszy), masa zieleni, pętla tramwajowa 'na końcu świata' - wszystko to ma niesamowity urok prawdziwej Warszawskiej Pragi :!:
Wieczorem zdecydowanie nie polecam się tam zapuszczać, ale za dnia to miejsce rozwala :) A przy okazji jest bardzo blisko centrum. Polecam wszystkim którzy przy okazji Wigilii w Komunie, albo jakiejś innej będą w Warszawie.
Tam jest taka Praszka Szacowny Panie, że weź Pan lepiej podziwiaj bo jak nie, to w mordusię dostaniesz :D
A u Salezjan nei wiem czy dobrze, ale żarełko tanie :)
Jezeli by ktoś miał ochotę do Bazylii i okolice pozwiedzać to chętnie bym się wybrał, na ten przykład, we wtorek, 19.XII-ego

Tytuł:
PostWysłany: sob, 25 listopada 2006 21:53:27 
Ooo!, Szmulki są niezłe! Za pierwszym razem trafiłem tam po zmroku i czułem się jak w jakimś chorym śnie. Warto! A i do bazyliki trzeba zerknąć, bo choć jej uroda jest dyskusyjna, to wrażenia pozostawia na długo.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 84  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.