Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:01:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 14:45:11 
Awatar użytkownika

Pet pisze:
Poza tymi niuansami koncert położył mnie na łopatki. Numery z nowej płyty w wersji "na żywca" urywą dupę razem z uszami

Na taką recenzję czekałem. Reszty nie muszę czytać.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 15:23:09 

Koncert świetny! Reżyseria, dodatki itd. bardzo ciekawe.
Koncert był taki, jaki się spodziewałem - super.
Znalazłem dwa filmiki z supportu (bardzo ciekawie grali - szczególnie te przerywniki "reaggowe" w "Lew Hadasz")... Nie mogę się doczekać DVD i kolejnego koncertu w Warszawie :D
http://www.youtube.com/watch?v=gWxBrs8pBfQ
http://www.youtube.com/watch?v=r-_NBf3osYw

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 17:55:31 
Awatar użytkownika

Mam taką prośbę.... Mógłby ktoś setliste z wczoraj napisać? bo nie nie było, a bym sobie posłuchał co grali :) czekając na DeFałDe (oby nie było za drogie :) ale i tak kupie :) )

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 18:02:52 
Awatar użytkownika

Setlista:
całe 888 bez: wyjdź, Ps.63, i Emmanuel :evil: :evil: :evil: (oj Szkoda tego ostatniego)
poza tym:
Marana tha (nareszcie LITZZZAAAA!!!)
Magnificat, Kto nas odłączy, Królowie Cię ujrzą, Shalom, Psalm 40, Psalm 13, Shema Izrael Adonai Elohenu, Effatha (Disco!!), List do Kościoła i SMOOOOOKE on the Water!!!!! i chyba tyle

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 18:55:13 
Awatar użytkownika

kuncert?? - oczyszczajacy! wciagający! Chociaz nie od samego poczatku, gdyz wlasnie wtedy zbyt serio i seryjnie potraktowano repertuar z ostatniej plyty. W pore jednak opamietano sie i z naleznym oddaniem mozna bylo przystapic do muzyczno-duchowo-silowej celebry :). Zadowolonam! Choc w pamieci nadal pozostaje ubiegloroczny, niedoscigniony i pewnie juz nie do pobicia (a moze?) koncert plenerowy czadowego 2tm23 w 4donie. Takie prawo pierszenstwa i czerwcowej przyrody.. A wczorajszy wystep w istocie, nosil znamiona kabaretowe, czego Maleo odpowiedniem przykladem :D Wspomniany przez Peta goraczkowo wyszukiwany reką otwor gebowy trupiomaski, a nastepnie przesuniecie owej tak, by zęby sterczaly z nosa!

Dobrze bylo, nawet przez szybe samochodu, moc zobaczyc miejsca studenckoWATowskich krokow Taty..
Dobrze bylo poznac i polubic te zielona i oddalona od miejskiego zgielku czesc miasta. BeMoWo!! :)
Milo bardzo bylo mi spotkac niewidzianych od miesiecy Forumowiczow i poznac kulejnych! Sauna koncertowa odnalazla swoj klimat w dizajnu kanciapy bekstejdzowej.
Niemilo bylo przegrac bitwe o kostke (RobDreżka?) z Mareckim :evil: .
Nieporozumieniem bylo uznanie Brusljego za Muzziego (a ktos jeszcze potwierdzil mylna tozsamosc Brusa :nonono: )
Zaskoczeniem bylo odnalezienie Budyniowych plam u siebie na spodniach. I nie u siebie.. ;)

Budys pisze:
a ja mam w domu pamiątkowe sosy do pizzy

moje juz wyprane!

Robert pisze:
nareszcie wiem who is who na tym forum

TYs jednym z panow w marynarkach?? :)

szlappp pisze:
czemu moja szkoła musi mi wszystko przesłaniać?!

moja nie musi! Dyrdarek nie ociaga sie w podpisyawniu wnioskow o urlopy bezplatne :)

Ostatnio zmieniony czw, 17 maja 2007 14:03:39 przez dyingbride, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 19:12:22 
Awatar użytkownika

Hej, DB! Dobrze czytać znów Twą relacyę!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 19:18:54 
Awatar użytkownika

Po pierwsze: chciałbym podziękować zespołowi za wczorajszy koncert, bo poczułem się kilka lat (prawie 10, skoro pamiętam do dziś występ na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego podczas tzw. Nocy Poetów) młodszy (co nie znaczy, że młodzieńczy duch króluje we mnie dziś - kiedyś nie czułem się aż tak obolały po gigu :roll: ). Najlepiej wspominam wykonania starszych utworów.
Po drugie: przepraszam tych mieszkańców Najdalszej Wyspy, z którymi nie zamieniłem słowa lub których nie zdążyłem przywitać, a już musiałem żegnać.
Po trzecie: koncert podobał mi się bardziej niż ten w Proximie, choć nad liczbą zgromadzonych osób należy ubolewać (wędrujące podłoże pływaków :mrgreen: ). Na nowo doceniłem 2TM2,3, które przez długi czas było przyćmione koncertowymi i studyjnymi dokonaniami AntiArmii.
Po czwarte: nie wiem, jakie ujęcia znajdą się na DVD, ale Igora i tak usłyszycie :twisted:

Touch your hand to the wall at night

Ostatnio zmieniony śr, 16 maja 2007 19:39:37 przez Miki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 19:25:03 
Awatar użytkownika

Koncert był mega wypasiony. Total czad! Tylko niestety ja nie w formie. Nie byłam nawet w stanie poskakać :cry: :cry: :cry:
Ale następnym razem sobie odrobie.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 19:26:25 
Awatar użytkownika

dyingbride pisze:
Nieporozumieniem bylo uznanie Brusljego za Muzziego

oł dziz....czy ja wyglądam jak mazi?chyba nie za bardzo a tym bardziej nie mam z nim nic wspólnego 8)

heh nie rozumiem za bardzo nadmiernej ekscytacji tym koncertem, jak dla mnie koncert jak koncert :wink: milo mi sie słuchało na żywo po kilku latach przerwy kawałków z pierwszych dwóch płyt a reszta..

podobnie jak Pet zupełnie nie rozumiem tych akcji z karabinem ani w ogole samej idei przebierania sie... polski slipknot? :wink:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 19:40:45 
Awatar użytkownika

brus li pisze:
polski slipknot?

o toto! :D

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 20:16:14 
Awatar użytkownika

,,,To ja jeszcze raz, tylko teraz napiszę coś więcej,,,

,,,do Warszawy przybyliśmy wraz z MOFO i Folkatką pięknym złocistym samochodem MOFO, który dzielnie trzymał kierownicę na naszych wschodnich drogach, i gdzieś koło godziny 15 dojechaliśmy do Warszawy,,,(mieliśmy wcześniej, ale życie zmienia czasem plany,,,) w gąszczu uliczek i samochodów wspierałem naszą ekipę dzierżąc w swych dłoniach mapę Warszawy, na szczęście MOFO na wszelkie moje omyłki nawigatorskie nie zwracał uwagi i mimo tego dał radę dojechać do klubu zwanego PROGRESJĄ,,, na parkingu, tuż przed godziną 16 spotkaliśmy Pablaka, potem przyjechał zespół, który przywitaliśmy,,, po krzątaninie ze sprzętem rozegraliśmy krótki trening piłki nożnej (przed zbliżającym sie wielkimi krokami meczem),,, powoli upływał czas w oczekiwaniu na koncert - koło 17 spotkaliśmy Wiki (która wcześniej zakupiła nam bilety), Anię i Roberta, a także Wujaszka i udaliśmy sie w kierunku pobliskiej Pizzerii, a później już w oczekiwaniu na koncert rozpoczęły się rozmowy z forumowiczami, już na sali Progresji,,,
KONCERTY:
Support: Soul Rebels
Bardzo młody zespół, zaprezentował głównie standardy Reggae Boba Marleya: Could you be loved, Roots Rock Reggae i coś tam jeszcze, a jako takie urozmaicenie wykonał utwór "Lew Hadasz" pewnej popularnej wśród młodzieży kapeli (na uwagę zwraca fakt, że nie był to po prostu odegrany utwór, ale zespół wplótł w niego wstawki reggowe), niestety zespół nie zagrał żadnego swojego utworu (może następnym razem??),,,

2TM2,3
Miałem okazję posłuchać jak brzmi zespół na próbie, więc już wiedziałem, że jeśli chodzi o brzmienie będzie dobrze, ale to co miało następić podczas koncertu przerosło moje oczekiwania,,, na początku słuchać było znajome dźwięki, które znamy z początku "Biada", a potem: JEBUD! i zagrzmiał pierwszy utwór,,, od razu publika (niestety nie tak liczna jak na niedawnym koncercie Armii w Proximie) zaczęła wspólnie śpiewać,,, potem kolejne utwory już tylko podkęcały temperaturę,,, po dobrych kilku kawałkach zespół przywitał się: SHALOM i poleciały starsze kawałki z niesamowitą EFFATHĄ i Shema Izrael na czele!!! dodatkowo Performance Maleo i Walka Życia ze Śmiercią (ELROND WINS!!!) - ale nie będę o tym szerzej pisał - (ci co nie widzieli zobaczą na dvd) mi się podobało,,, na bisach następiła mała rotacja przy instrumentach - Tomek siadł za perkusją i zabrzmiał Psalm 13 - pierwsza część odśpiewana głównie przez Litzę + publika,,, gdzieś w międzyczasie nawet Tomek miał gitarę (omal nie zabrzmiała Siekiera, a szkoda że nie zabrzmiała, choć Litza ją zaśpiewał(!)), a przed Magnificatem pobrzmiał nawet przez moment Slayer,,, a to nie był koniec kowerów - był także rewelacyjny Smoke on the Water!!! Maleo wykonał Stage Diving (przy nie umrę)
Generalnie koncert uważam za bardzo dobry (jak już gdzieś napisałem: najlepszy klubowy koncert 2tm2,3 na jakim byłem - a może nawet nie tylko klubowy - bo tyvh w plenerze to słabo pamiętam).
Dzięki całej załodze za możliwość bycia na afterparty - było bardzo sumpatycznie,,,

,,,jedyny żal to to, że nie poznałem osobiście Dyingbridge :(

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 20:17:45 
Awatar użytkownika

Armijny Smok pisze:
jedyny żal to to, że nie poznałem osobiście Dyingbridge
- no zrozumiałe.... nie wiem czy to nie przekreśla całego koncertu Smoku...

:wink:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 20:35:33 
Awatar użytkownika

dyingbride pisze:
TYs jednym z panow w marynarkach??

do pracy niestety tak ( poza piatkami) , ale na koncerty 8) :?: jak beda fotki to zrobie specjalna wizytowke :piwo:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 20:38:16 

robert mial na sobie czarna koszule z naszywka 888 na kieszeni na klacie! ja go tam od razu poznalem (jeszcze na mpk pod pkp, tyle ze za daleko byl, a ja wsiadalem do autobusu).
przeca podobny do awatara.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 16 maja 2007 20:42:09 
Awatar użytkownika

to był najlepszy koncert na jakim kiedykolwiek byłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem megazadowolona i był nawet lepszy niż w Krakowie. cieszę się bardzo, że q51 wyciągnął mnie na ten koncert. nie mogłam za bardzo poszaleć, bo sobie nadciągnęłam coś w prawej łydce podczas koncertu w Krakowie i mam do tej pory małe problemy z chodzeniem - z deka utykam :( ale jakoś dałam radę i trochę poskakałam. po koncercie też było świetnie i po powrocie na chacjendę Budynia również (dzięki za nocleg, mam nadzieję, że kiedyś Ci się odwdzięczymy z q, zapraszamy do Krakowa :D ), w trakcie powrotu superszybkim nocnym (w porównaniu do tego co było w drodze do klubu to chyba mieliśmy jakieś turbodoładowanie :wink: ) też było ciekawie. na pewno będę ten koncert wspominać bardzo bardzo dobrze i mam nadzieję, że będzie takich jeszcze bardzo bardzo bardzo wiele :D

TYMEK jest WIELKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.