Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:00:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 12:23:31 
Awatar użytkownika

lotnik pisze:
Może jestem stary albo zgred ale jedynym zgrzytem podczas koncertu był dla mnie kolektyw młodzieży piszcząco-tańczącej, która najpierw wpadła jak gdyby nigdy nic w czasie rozdawania Komunii Św. aby zająć miejsce blisko "sceny" a następnie zachowywała się jak na Beatles'ach

dzieci oazy ;) ewrybady klaps jor hends.

oczarowal mnie ten koncert, choć nie przepadam za akustycznym Tymoteuszem. genialne partie cymbalów, kwartetu, saxów...no i do tego ta niesamowita gra świateł. a mistrzostwem na koniec było Per Crucem w wykonaniun kwartetu! wryło mnie w ziemię jak to uslyszałem. :brawa:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 14:08:49 

Viator pisze:
dzieci oazy Wink ewrybady klaps jor hends.

Proszę nie obrażać ludzi z Oazy. jestem w oazie i u nas naprawdę uczy się poszanowania świątyni...

a poza tym koncert w Jelczu był naprawdę rewelacyjny po prostu ...
Chwała Panu!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 14:37:27 

Mnie najbardziej urzekł śpiew Angeliki
KoT pisze:
piękno wcielone – jak ona śpiewa, jak się uśmiecha...
:wink:
Sam bym lepiej nie ujął
Cymbalistów było wielu... ale ten dał rade 8)

Skromne próbki tego co sie dzialo:
http://www.youtube.com/watch?v=a6Iie7EhBrQ
http://www.youtube.com/watch?v=ptW9VxS7vA8

W wolnym czasie powrzucam jeszcze fotki

Koncert rewelacyjny! Widziałem ze w trakcie kilka zwlaszcza starszych osob wychodzilo no ale nie wszystkim musi sie wszystko podobac :D
Są różne sposoby modlitwy a ja dziękuje całemu zespołowi za właśnie taką!

Pozdro dla wszystkich uczestników szczególnie dla Futrzaka dzieki któremu dowiedziałem sie o tym forum :piwo:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 14:43:18 
Awatar użytkownika

UWAGA UWAGA! mam do odsprzedania bilet na jutrzejszy koncert!(Poznań jakby ktoś nie wiedział) :)
2 rzad miejsce nawet nie wiem jakie bo to bilet kolegi:) cena: 20 zl!!!
osoby zainteresowane proszę o szybki kontakt: gg (4199730) lub mail (weronia[at]gmail.com) !

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 14:54:47 

Furi pisze:

staguj je lepiej, bo nikt tego nie znajdzie na youtube'ie.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 15:28:21 
Awatar użytkownika

mariaczi pisze:
Proszę nie obrażać ludzi z Oazy. jestem w oazie i u nas naprawdę uczy się poszanowania świątyni...

nie obrażam nikogo. sam w tym siedziałem ok. 12 lat temu. i nawet "należąc" do tego ruchu śmiałem się z pewnych zachowań przypisanych stricte oazie, czyli taniec z klaskaniem w formie litery Z oraz specyficzne gibanie sie w lewo i prawo z lekkim ugięciem kolan. to jest charakterystyczne tylko dla oazy. do tej pory mnie to rozwala. do samej wspólnoty nic nie mam, więc PIS and LOW ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 16:01:19 
Awatar użytkownika

Furi pisze:
w trakcie kilka zwlaszcza starszych osob wychodzilo

a ja cały koncert patrzyłem na dwie staruszki które siedziały z przodu i wyszły już na bisach... co prawda na twarzach żadnych emocji ale mnie cieszyło że są. ogólnie rozpiętość wiekowa od najmłodszych do tych starszych..

lotnik pisze:
jedynym zgrzytem podczas koncertu był dla mnie kolektyw młodzieży piszcząco-tańczącej, która najpierw wpadła jak gdyby nigdy nic w czasie rozdawania Komunii Św. aby zająć miejsce blisko "sceny" a następnie zachowywała się jak na Beatles'ach

hmm... nie wiem czy to złe przyjść żeby blisko siedzieć - no chyba że robi się przy tym zbyt dużo szumu... i też nie przeszkadzało mi jak ktoś w pewien sposób wyraża swoje emocje związane z przeżywaniem koncertu - typu klaskanie, bujanie się w ławce, śpiewanie..etc - no jedynie taniec był nie na miejscu... co masz na myśli pisząc "jak na Beatles'ach??

a co do koncertu...
piękny.. ta różnorodność od bardzo spokojnych nawołujących do zadumy utworów po takie kawałki kiedy nogi nie chciały spoczywać(wtedy tupały:))
odczuwalny brak Maleo(niestety nie usłyszałem "Nad Rzekami..." i "Głupi myślał...) ale przynajmniej było wyjątkowo... Przejęcie Licy... dialogi między wykonawcami... Beata i jej przeszkadzajki no i buty... aż chce się jeszcze raz to wszystko przeżyć... no i bisy - rewelacja
Dzięki za ten koncert! Dzięki Jarkowi i Maćkowi no i mojej ekipie i siostrzyczkom które odwiozły mnie do domu:)

Obrazek

pomóż w rozwoju mojego drzewa

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 16:08:09 
Awatar użytkownika

lotnik pisze:
Może jestem stary albo zgred ale jedynym zgrzytem podczas koncertu był dla mnie kolektyw młodzieży piszcząco-tańczącej, która najpierw wpadła jak gdyby nigdy nic w czasie rozdawania Komunii Św. aby zająć miejsce blisko "sceny" a następnie zachowywała się jak na Beatles'ach.

Oczywiście nie wiem, jak było, więc trudno mi oceniać. Jeśli było jak na Beatlesach, czyli mdlenia, piski i fruwające marynarki, to mogło trochę przeszkadzać, ale z drugiej strony - to jest koncert muzyki "młodzieżowej", choćby w wersji spokojniejszej, i trudno oczekiwać bezruchu i skupienia.

Tym bardziej, że jak widać i słychać (łojojojo! ;-) ) - zespół raczej nie tonował publiczności:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ptW9VxS7vA8

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 16:47:58 
Awatar użytkownika

Armijny Smok pisze:
adk - to jaka była setlista??

Ztego co pamiętam prawie wszystkie pieśni dementujące oprócz: Nad rzekami Babilonu, Dementi, Agłupi myśli, że nie ma Boga- chociaż mogę się mylić bo nie rozpoznaję utworów po tytułach. Generalnie nie było tego na co czekałem :( Ale z drugiej strony koncert był bardziej spójny, refleksyjny.

ROBERTINO PELLEGRINO pisze:
Koncerty bez kogokolwiek są ..."inne", ale lepiej że brakuje kogokolwiek niż DUCHA

DUCHA na pewno nie brakowało. Totalna ekstaza! Jak już mówiłem jelczański koncert był najlepszy na jakim byłem i mam nadzieję, że zespól ma podobne odczucia.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 16:56:56 
Awatar użytkownika

Cytat:
mdlenia, piski i fruwające marynarki
E tam, marynarki. Cyckonosze i stringi! Trzeba iść z duchem czasu.

Ja uważam, że ze publiczność powinna mieć grobowe miny, eleganckie krawaty i siedzieć tak sztywno, jak sztywne byłyby ich wyprasowane w kant spodnie.
I broń Boże nie klaskać.
Pstrykać.
;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 16:58:54 

Maciu pisze:
hmm... nie wiem czy to złe przyjść żeby blisko siedzieć - no chyba że robi się przy tym zbyt dużo szumu... i też nie przeszkadzało mi jak ktoś w pewien sposób wyraża swoje emocje związane z przeżywaniem koncertu - typu klaskanie, bujanie się w ławce, śpiewanie..etc - no jedynie taniec był nie na miejscu... co masz na myśli pisząc "jak na Beatles'ach??

Jak zaznaczyłem w swoim poście,chodzi mi o wpadnięcie podczas Mszy do kościoła z takim impetem i brakiem szacunku dla miejsca a przy tym robienie mega szumu. Uważam,że było to troszkę nie na miejscu.

Nie chodzi mi również o śpiew razem z zespołem czy poruszanie sie w rytm muzyki,która na pewno pobudza do tego, ale o zwyczajne piiiiiiiski,pogwizdywanie itp.

Podsumowując, uważam, że powinno się pamiętać w jakim czasie jest ta trasa (nomen omen na ten czas przygotowana) i trochę się kontrolować.

P.S.

Jeżeli jeszcze mi oczy nie szwankują, to Budzy uspokajał zapędy taneczne powstałej z ławek młodzieży.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 17:19:46 
Awatar użytkownika

Furi - dzięki za wideo - bardzo fajne,,,

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 17:24:37 
Awatar użytkownika

lotnik pisze:
Jeżeli jeszcze mi oczy nie szwankują, to Budzy uspokajał zapędy taneczne powstałej z ławek młodzieży.

potwierdzam...
...i muszę Ci lotniku przyznać rację:)

Obrazek

pomóż w rozwoju mojego drzewa

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 17:53:21 
Awatar użytkownika

ROBERTINO PELLEGRINO pisze:
Koncerty bez kogokolwiek są ..."inne",
mam nadzieję, że na ostatnim koncercie trasy zespół będzie w komplecie

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 marca 2008 18:31:59 
Awatar użytkownika

lotnik pisze:
Jak zaznaczyłem w swoim poście,chodzi mi o wpadnięcie podczas Mszy do kościoła z takim impetem i brakiem szacunku dla miejsca a przy tym robienie mega szumu. Uważam,że było to troszkę nie na miejscu.

Nie chodzi mi również o śpiew razem z zespołem czy poruszanie sie w rytm muzyki,która na pewno pobudza do tego, ale o zwyczajne piiiiiiiski,pogwizdywanie itp.

OK - z tym mogę się zgodzić.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.