Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:00:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 22 marca 2009 23:14:20 
Awatar użytkownika

antiwitek pisze:
Smyczkowe, poruszające otwarcie i zamknięcie (co to za motyw jest?)

tu się kolego nie wykpisz wzrostem i ilością ludzi...
KoT pisze:
Best momenty koncertu to dla mnie: Crucem Tuam w wykonaniu kwartetu smyczkowego

;)

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 00:57:20 
Awatar użytkownika

A czy ktoś wie coś na temat koncertu w Elblągu 31 marca? Najpierw na stronie 2tm23.art.pl był wymieniony ten koncert, ale bez informacji nt. miejsca, a teraz nie ma go wcale.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 10:52:15 
Awatar użytkownika

Niestety, koncert w Elblągu 31 marca się NIE ODBĘDZIE :( . Jak zapewnił mnie organizator tego niedoszłego koncertu, zespół zagra w Elblągu akustycznie w Wielkim Poście 2010, pozostaje więc cierpliwie czekać...

PS.
Mieszkańcy Elbląga, do Gdańska macie niedaleko, więc przyjeżdżajcie na koncert 30 marca

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 13:01:30 

Fajnie, że chłopaki i dziewczyny już trzeci rok z rzędu zagrali w Krakowie. Trudno porównać tegoroczny koncert do tego sprzed roku w „Studio”. Wtedy wiele kompozycji słyszeliśmy po raz pierwszy. Pamiętam, że sam początek „Każda rzecz ma swój czas” zrobił na mnie olbrzymie wrażenie. Riffy smyków i dęciaków nawzajem się przeplatające, nowe spojrzenie na formę wielu nowych utworów. W tym roku całość (nie wiem) jakby trochę ospała. I nie mówię, że to zle. Muzycy nabrali jakiegoś dystansu do tych kompozycji, więcej skupienia, jakiegoś zamyślenia.
Moim zdaniem dużo bardziej to siedzi i w nich, w głosach i instrumentach. Mimo iż cały czas mamy do czynienia z improwizacjami, a to (voovooowskie:) Mateusza, (colemanowskie;) Marka,(którego w tym roku niestety nie było)czy w końcu (bluesowe;)Darka, wszystko jest już uporządkowane zarówno u wykonawców jak i odbiorców. Po tym koncercie zwróciłem uwagę na „ Ty któryś jest wierny” - boje się tego i podobne do któregoś numeru Portishead ( no ale nie ma Beth Gibbons;).Natomiast coś stało się z „Ufaj Izraleu” w tamtym roku płakałem na tym numerze a w tym jakoś nie zwróciłem na niego uwagi. Albo inaczej go grają, albo to ja się zmieniłem. A tak wszystko brzmi rewelacyjnie,Kwartet się wyrobił(chłopcy rosną na naszych oczach),Kmieta pocina jakieś cichutkie solóweczki – właśnie mógłby gdzieś zagrać więcej, Angela też jakoś lepiej śpiewa. Synkretyzm sztuk, masa dzwięków- momentami przypominająca wręcz orkiestrę symfoniczną, zróżnicowanie utworów, a przy tym cały czas wiemy o czym te teksty, jakie to teksty i po co te teksty i że Wielki Post akurat jest;)
Na zakończenie tylko o nowej płycie:
Nie słyszałem jeszcze tak zmiksowanej płyty koncertowej, masakra, wszystko brzmi, rewelacja, najlepsza płyta, powtarzam NAJLEPSZA! na której mamy do czynienia z jeszcze jedną tym razem (tekstową) improwizacją Maleo.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 21:35:43 

Mam już bilecik na koncert w Lublinie :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 23:08:58 
Awatar użytkownika

Zachęcam do kupowania biletów na poznański koncert u Salezjanów :)
Bilety można nabyć -
albo w Domu Młodzieżowym na ul. Pszczelnej 20 na Winogradach, w godzinach 14:30-21:00
albo w CIM-ie na ul.Ratajczaka 44
albo w Księgarni "W Drodze" na ul. Półwiejskiej 13

...albo przed koncertem (cena w dniu koncertu rośnie z 18 do 20zł)

Koncert odbędzie się w Kościele Św. Jana Bosko (ul. Warzywna 17, Winogrady), mam nadzieję, że wszyscy trafią :P

sobota już blisko.... :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 marca 2009 23:30:19 
Awatar użytkownika

PROMOCJA W POZNANIU!!!

Każdy, kto zakupi bilet na poznański koncert, który odbędzie się 28 marca w kościele Św. Jana Bosko u salezjanów będzie mógł na koncercie kupić nowy podwójny album "2tm2,3 koncert w teatrze" za 50% ceny, czyli jedyne 17,50zł :shock: . Przed i po tym dniu obowiązuje cena 35zł za album.

Dodam, że album powstał rok temu właśnie w Poznaniu.

Na dzień dzisiejszy płytę można kupić tylko na trasie koncertowej, po Wielkanocy będzie dostępna również w sklepach.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 marca 2009 02:13:02 

Jeszcze raz krótko odnośnie Chorzowa. Super koncert. Utwory w troszkę pozmienianych aranżacjach nadały nowego smaku płycie Dementi. Gra świateł też super. Natomiast jeden kawałek mnie tatalnie powalił... "Nad rzekami Babilonu". szczególnie ostatnie wersy śpiewane przez Maleo - ciary mnie przeszły, a to aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! to była kropka nad i.
Wahałem się, ale po tym kawałku już zdecydowałem. 25 marca podejmuję się duchowej adopcji dziecka poczętego... Taki dziwny zbieg okoliczności - w niedzielę 22 marca psalm responsoryjny też był na bazie tego samego psalmu co "Nad rzekami..." (znowy ciary)

Pozdrawiam cały Zespół :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 marca 2009 02:13:02 

Fajnie że jest płyta z trasy...

Ostatnio zmieniony wt, 24 marca 2009 02:19:01 przez Johu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 marca 2009 16:03:34 
Awatar użytkownika

no no jakby taką promocję z płytą z pół ceny zrobić w Lublinie, ho ho to by wyszła płyta platynowa co najmniej :faja:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 marca 2009 22:00:04 
Awatar użytkownika

Boanerges pisze:
no no jakby taką promocję z płytą z pół ceny zrobić w Lublinie, ho ho to by wyszła płyta platynowa co najmniej

w Lublinie była taka promocja przy "Propaganda Dei" (w większości podobno właśnie z Lublina są tam nagrania) - płytka była po 30 zł (a nie tak jak w sklepie - po 50)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 marca 2009 00:38:08 
Awatar użytkownika

tak tak pamiętam, nabyłem wtedy drogą kupna egzemplarz i pamiętam też, tylko nie wiem czy to było z tego koncertu czy z płyty jak Budzy się przedrzeźniał z publiką "nie nie nie - tak tak tak, to zobaczycie!" ;)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 marca 2009 09:45:00 
Awatar użytkownika

Dziś w Poznaniu widziałem plakaty na Tymka w okolicach Fredry,
jednak na niektórych szalona pogoda zmyła info (napisane pisakiem) gdzie koncert się odbywa i plakat tworzy wrażenie że reklamuje "nową płytę" 2 TM 2,3 :wink:

Nepti! jeśli są wolne plakaty to czy można je podrzycić do Hejvika do Acid Shopu to chętnie je porozwieszam w innych częściach miasta???
Tymczasem uskuteczniam promocję słowną:)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 marca 2009 11:22:15 

bylem we wro.po raz kolejny(tak jak w likendzie)bylem najblizej zespolu.jak to nepti powiedzial,,miejsca vipowskie".dla mnie jak zwykle-magicznie-chociaz to pewnie niodpowiednie slowo...duchowo.
dlatego czuje pewien niedosyt.dolnoslazacy-jedziem nach posen?auto jest.chetnych zapraszam na pw

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 marca 2009 16:34:39 

aim one pisze:
Dziś w Poznaniu widziałem plakaty na Tymka w okolicach Fredry,
jednak na niektórych szalona pogoda zmyła info (napisane pisakiem) gdzie koncert się odbywa i plakat tworzy wrażenie że reklamuje "nową płytę" 2 TM 2,3

Trzeba było chwycić w rękę coś do pisania i naskrobać co i jak z tym koncertem :D

gomez pisze:
dlatego czuje pewien niedosyt.dolnoslazacy-jedziem nach posen?

Zapraszamy, zapraszamy :D Mi się we Wrocławiu nie udało być :( Ale za to Kraków zaliczony! :) I to pod samą sceną! :D A co do przeżyć, to nawet ciężko je opisać... były takie mocne :) A teraz czekam z niecierpliwością na sobotę :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.