Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:53:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 30 lipca 2006 22:26:05 

wyszlo super, robertino mam nadzieje, ze sie teraz "rozryczysz".

a dvd to mysle, ze nabeedzie jakies 90% z nas, a wystep tymka na woodstocku 2006 bedzie sie wspominac bardzo dlugo, bo po prostu byl genialny i niesamowicie sie ciesze, ze choc przez siec moglem go zobaczyc.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 30 lipca 2006 23:35:38 
Awatar użytkownika

No to się ciszę, że taki odbiór. Osobiście czuję, że ten koncert był ważny dla 2tm2,3. Minęło trochę lat i nie wszyscy młodzi nas znają. Przed koncertem w sumie nie było zainteresowania dziennikarzy Tymkiem natomiast po koncercie 3 godziny udzielaliśmy wywiadów do radia i innych internetowych stron. Na pewno pomoże to w dotarciu z 888 do ludzi. cieszę sie i jestem wdzięczny Jurkowi, że nas zaprosił. Sam koncert był dla mnie trudny. wolę koncerty klubowe gdzie dobrze słyszę wszystkich :)
Mimo tych trudnych warunków czułem , że jest czad i ludzie byli zadowoleni. Maleo jako śmierć bardzo mi się podobał i zaskoczył. w końcu śpiewamy że śmierć jest i nie trzeba się jej bać!
ps..
Niestety nie potrafię uruchomić i ściągnąć tego koncertu ze strony. Może to przez to że mam Macka? :oops:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 01:49:43 
Awatar użytkownika

Krzysztof pisze:
Na końcu chciałbym podziękować Tymoteuszowi za nocleg w namiocie, bo jeśli pamiętam to jeszcze nie zdążyłem za to podziękować.

Nie ma sprawy, choć gdybym wiedział, że tak wyjdzie wziąłbym po prostu większy namiot... bo było dość hardcorowo ;)

Około 3 godziny temu dowlokłem się do domu (14,5 godziny podróży woodstockowym pociągiem daje w kość...) Na Woodsrocku byłem 3-ci raz więc mam jakieś porównanie...

Co do występów:
2TM2,3 - mówiłem wcześniej na forum, aby zacząć od starego... Jednak nie miałem racji. "Biada" na początku to był totalny żywioł... jednak gdy grał Joszko we wtępie było słychać gwizdy... które pojawiały się tu i ówdzie (chyba niektózy byli negatywnie nastawieni)... Jednak koncert to była TOTALNA EKSTAZA :) Byłem pod samą sceną... po paru utworach brakowało mi tlenu :)... Gdy Maleo wyszedł na scenę w przebraniu i ściągnął maskę część ludzi była chyba nieco zdziwiona... to ten sam Maleo który jeszcze wczoraj bujał ich w rytmie reggae ? (gdy zobaczyłem Maleo w przebraniu - pierwsze skojarzenie - Sweet Noise ;) )... Do tego stroju bardziej pasował Budzy ;), ale to tylko moje zdanie. Dobór utworów był REWELACYJNY (bardzo energiczne kawałki).. choć na bis myślałem, że może będą jakieś inne utwory, ale ok...
Co do reakcji publiki... staram się być obiektywny - wszak widziałem to z bardzo bliska - reakcja była mieszana, chyba z lekkim dystansem... część ludzi krzyczała "Tymoteusz" i była pod pozytywnym wrażeniem, ale nie było to regułą jak na koncertach innych zespołów (powiedzmy: Vavamuffin, Indios, Farben itp.)
Ludzie bawili się bo muzyka była bardzo dobra, ale ja czułem coś w rodzaju dystansu niemałej części publiki... gdy Maleo mówił ze sceny nie było wcale lepiej... ludzie (przynajmniej część) ma duże opory przed tak dosadnymi słowami...
Piszę to wszystko, bo widzę tutaj (w opiniach) trochę za dużo "miodu" (też przez ludzi, którzy na koncercie nie byli, albo nie widzieli jak przyjmowane są inne zespoły)...
Powtórzę - koncert dla mnie był ŚWIETNY (najlepszy na Woodstocku !!!), ale z publiką było różnie, choć i tak znacznie lepiej niż się spodziewałem. To był wazny koncert, bo jak słusznie zauważył ROBERTINO wielu młodych ludzi o 2TM2,3 mogło nie słyszeć. Świetnie zachował się też Owsiak - nie spodziewałem się tego po nim...

Vavamuffin - jak dla mnie zespół przereklamowany ;) (a może ja po prostu nie lubię ragga). Owszem było pozytywnie, fajne bujanie, ale bez rewelacji jak dla mnie... No i polewali wodą z woza strażackiego :)
Maleo - publika dość przerzedzona po (bardzo przeciętnym, żeby nie powiedzieć słabym) występie Comy. Głównie nowe kawałki - potańczyć można, ale nic poza tym, bo ciężko bawić się na 100% i śpiewać przy czymś czego się nie zna... przynajmniej ja tak mam... Lepiej zapamiętam występ z Żar 2003, gdzie Maleo zagrał chyba tylko 5 utworów "swoich", niż ten gdzie były prawie same swoje... No i jak zwykle wielu gości, którzy kaleczą piękną muzyką reggae swoim rapowaniem... :|, ale spoko, co kto lubi... Ogólnie koncert pozytywny, ale mogło być lepiej...

Lao Che - świetna muzyka - zero gwiazdorstwa, tylko pochwalić... (tylko cze te teksty nie są zbyt agresywne ?)

Indios Bravos - problemem pod sceną było to, że powstało tam błoto i idioci w trakcie rzucali nim w publikę - nie było to wcale zabawne... Gutek jest świetnym wokalistą (tu też zero gwiazdorstwa !), szkoda jednak, że tak mało (żywszych) utworów z "Mental Revolution"... Przez co koncert trochę za wolny...

Farben Lehre - nie znam, nie słucham, ale koncert BARDZO mi się podobał.

Babilon C. - dość sympatycznie :), dobry kontakt z publiką, choć liczyłem na więcej reggae... ale ogólnie koncert na plus.

OGÓLNIE: Było kilka fajnych zespołów (nie o wszystkich pisałem), ale na niektóych się nieco zawiodłem (MRR, Indios, o Comie nawet szkoda wspominać)... jednak 2TM2,3 nie zawiodło !!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 07:38:10 
Awatar użytkownika

Tymoteusz pisze:
Piszę to wszystko, bo widzę tutaj (w opiniach) trochę za dużo "miodu" (też przez ludzi, którzy na koncercie nie byli, albo nie widzieli jak przyjmowane są inne zespoły)

no - nie byłem - ale prawie cały woodstock obserwowałem w itvp (choć wiem że to nie to samo co tam być) i widziałem większość zespołów,,, a moim zdaniem odbiór był całkiem dobry,,, na koniec mały cytat z dzisiejszej gazetki ("Dziennik"):
"Publiczności najbardziej podobały się występy zespołów Indios Bravos, Lao Che, Comy, 2Tm2,3 i Farben Lehre."

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 08:29:43 

Tymoteusz pisze:
Ludzie bawili się bo muzyka była bardzo dobra, ale ja czułem coś w rodzaju dystansu niemałej części publiki... gdy Maleo mówił ze sceny nie było wcale lepiej... ludzie (przynajmniej część) ma duże opory przed tak dosadnymi słowami...
Piszę to wszystko, bo widzę tutaj (w opiniach) trochę za dużo "miodu" (też przez ludzi, którzy na koncercie nie byli, albo nie widzieli jak przyjmowane są inne zespoły)...

Ważne słowa ze sceny padły, ziarno zostało zasiane. Nie wszyscy w takiej sytuacji reagują wybuchem spontanicznej radości, ale, miejmy nadzieję, że wrócą do nich w innych chwilach swego życia.
Nie jestem naiwny i widziałem większy spontan w reakcjach publiczności np. po Indios Bravos. Uważam jednak, że to, iż okrzyk "Tymoteusz" był wyraźnie słyszany pośród publiczności, a gwizdów nie było słychać, dla zespołu o takim nieporównywalnie poważniejszym przekazie, jak 2Tm2,3, jest ogromnym sukcesem. I dlatego "miód", o którym piszesz, nie jest na wyrost - trzeba na to patrzeć szerzej, uwzględniając specyfikę wykonawców.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 08:32:36 
Awatar użytkownika

pokłosie wywiadów - króciutka wypowiedź z lokalnego brukowca:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... 003/-1/akt
pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 09:00:33 
Awatar użytkownika

ROBERTINO PELLEGRINO pisze:
Niestety nie potrafię uruchomić i ściągnąć tego koncertu ze strony. Może to przez to że mam Macka

ja też nie potrafię ściągnąć ani uruchomić a nie mam Macka
może by forumowi spece dali linki z których się po prostu ściąga i uruchamia ;) ??

" (...)Czy pan myśli,że nasze żydowskie pisma są tylko dla jakiegoś widzimisię pisane spółgłoskami?Każdy wyszukuje sobie skryte samogłoski, które zawierają dla niego jedynego określoną myśl, żywe słowo nie powinno zamieniać się w martwy dogmat."

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 09:05:56 
Awatar użytkownika

http://muzyka.interia.pl/info/infid/775707
info z wzmianką o 2tm2,3 (o chóralnych śpiewach - hehe)

Meriadok Brandybuck pisze:
może by forumowi spece dali linki z których się po prostu ściąga i uruchamia

parę stronek temu są takie linki...(szukajcie a znajdziecie),,,
no dobra - https://ultimathule.com.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=99626#p99626

na poczcie antiarmii googlowych też jest...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 09:23:40 
Awatar użytkownika

Według mnie Tymoteusz znalazł się w pierwszej piątce najlepszych tegorocznych woodstockowych koncertow. Odbiór był jaki był. Wiadomo, że niektórzy nie chcą otworzyć swoich serc. Na początku pod sceną też zbyt tłoczno nie było, dopiero po kilku utworach ludzie zorientowali się, że to świetny zespół i przybyli pod scenę (przynajmniej takie odniosłem wrażenie, nie mogłem zobaczyć tego z boku, bo sam byłem pod sceną). Jurek sam zresztą powiedział na konferencji prasowej po zakończeniu festiwalu, że Tymoteusz zagrał wspaniale i coś go ruszyło, jak grali.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 09:52:38 
Awatar użytkownika

Tymoteusz pisze:
Gdy Maleo wyszedł na scenę w przebraniu i ściągnął maskę część ludzi była chyba nieco zdziwiona... to ten sam Maleo który jeszcze wczoraj bujał ich w rytmie reggae ?

Obok mnie też słyszałem głosy zdziwienia, na pewno pozytywnego. Nie byłem na poprzednich przystankach, ale wydaje mi się, że większość ludzi na Woodstocku jest już troche znudzona reggae w wykonaniu Maleo i bardzo dobrze, ze mogą zobaczyć go też w innym wcieleniu. W tym roku z 2TM2,3 a w zeszłym z Moskwą.

Na koniec jeszcze tylko wzmianka o relacji TV Trwam, bo mój tata oglądał ich wiadomości.
Oczywiście same negatywne rzeczy odpowiednio wyolbrzymione. O występujących zespołach ani słowa.
Na koniec jeszcze tylko napisze, że w sobote udało mi się pokazać w TVP2. Ok.14 była relacja na żywo. Owsiak rozmawiał z Olejnik i Hołdysem. Akurat w tym momencie tam przechodziłem, więc chciałem zobaczyć i posłuchać. Właściwie to nic nie słyszałem,ale można mnie tam było zauważyć, bo wczoraj zobaczyłem tyle co mi nagrali.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 09:55:40 

Czytam sobie właśnie Życie Warszawy :) Jakoś tak nie miło wypowiadają się o Woodstocku ;) Ale co przykuło moją uwagę:
Cytat:
Skadinąd świetni Vavamuffin, Lao Che czy świętujący dziesiąte urodziny 2TM2,3

Nie sądziłem, że to juz 10 lat... ale wszystkiego najlepszego :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 10:05:00 
Awatar użytkownika

Widział ktoś Steczkowską? Jak napisałem mnie już wtedy nie było, ale jestem ciekawy co grała i jak została przyjęta.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 10:11:21 

Zaczęła od Karuzeli z Madonnami. Bardzo mi się podobało... nie słucham na co dzień takiej muzyki, więc miło było się... zrelaksować. Zagrała też Tatuuj mnie z pierwszej plyty. Więcej nie pamietam.

Dla mnie naprawdę bardzo przyjemny koncert... :)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 10:50:46 

Właśnie sam żałuję, że Steczkowskiej nie widziałem, znajomi którzy byli na koncercie jej mówili, że bardzo dobry koncert.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 31 lipca 2006 11:12:04 

Moim zdaniem Woodstockowa scena jest za duza, i muzycy na niej gina. Nie odczuwa sie z nimi zadnego kontaktu. Nie jestem zachwycony, a najlepszy koncert Tymka na jakim bylem to Song Of Songs.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.