Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:00:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1381 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 08:49:43 
Awatar użytkownika

poprzednio jako azbest23 pisze:
Byłem na koncercie Brygady!
Ten fucking stars, jak mawiał René Descartes.

Ogarnęło mną niezdrowe uczucie zazdrości! Ja też chcę!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 14:43:06 
Awatar użytkownika

Byłem na koncercie Brygady!

Też tam byłem! :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 16:52:59 
Awatar użytkownika

panowie, panowie, nie chwalcie sie tylko dawajcie jakieś konkrety! :D

FORZA NAPOLI SEMPRE!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 17:58:08 

Jaka setlista w Sopocie i jak grali ?~!?!?!?!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 18:56:56 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
:shock:
Dla Brygady nawet ja mogę pójść na pewne kompromisy. :D

Rozpoczynająca koncert Maszynka do mięsa, zabrzmiała naprawdę fajnie - transowe granie z saksofonem (pan dmący pojawił się spóźniony w połowie koncertu). Skojarzyło mi się z The Stooges. Chwilę później napięcie podskoczyło jak u Hitchcocka - zawodowo nałojony Brylu rzucił do mikrofonu "Nie mogę znaleźć gitary - nie widział ktoś? Była w białym futerale". Po ptakach, pomyślałem. Jak się okazało niesłusznie - gitara się znalazła, a RMB zagrał jak z nut. Sala mała, ale mocno upakowana. Tylko, że scena sięgała raptem do kolan więc w tm tłumie niewiele sobie pooglądałem. Ale słychać było doskonale.
Na początek doskonała wersja "Water" - nieporównanie lepsza od i tak fajnej wersji studyjnej. Aleksander "to T.Love chciał grać ze mną" Korecki na flecie prostym nadał kawałkowi wyjątkowego charakteru. Reszta koncertu trochę mi się rozmywa i nie jestem w stanie podać dokładnego repertuaru - szaleństwo chwili. Mam wrażenie, że zagrali wszystkie kawałki z debiutu (ale obstawać przy tym nie będę). Kilka niespodzianek i klasyki w niesłychanie energetycznych, pełnych świeżości wersjach. Nie było mowy o nudzie czy rutynie.
Był czad, był trans, było bujanie, był odlot. Kosmos! "Wojna" zabrzmiała totalnie, "Centrala" to chyba najlepsza wersja w historii - kwadrans muzycznej ekstazy.
Gitara Roberta była trochę zbyt cicho, ale i tak jego gra powalała.
Grali dwie godziny i dziesięć minut. Chyba. Po drugim bisie ("To co czujesz" zagrane zdaje się po raz drugi tego wieczora) musiałem znikać - mam nadzieje, że niczego nie straciłem, ale dodatkowa minuta muzyki oznaczałaby godzinę czekania na kolejkę, a jutro praca. I tak ledwie zdążyłem.
Idealnie oczywiście nie było - kilku typków popisywało się wyczynowym buractwem (Brylu brzdąka coś fajnego - "Co to kurwa jest, grać!" itd).
Widziałem, że kilka osób nagrywało więc pewnie niebawem coś się pojawi na Youtube. A tymczasem trzymać kciuki by ruszyli w trasę - zespół w życiowej formie.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 19:04:35 
Awatar użytkownika

A tymczasem trzymać kciuki by ruszyli w trasę - zespół w życiowej formie.

:brawa:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 19:23:29 
Awatar użytkownika

bardzo bym poszła na koncert!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 19:35:37 
Awatar użytkownika

No i jest Centrala.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 20:00:55 
Awatar użytkownika

No i jest Centrala.

Rejestracja odbiega od przyjętych standardów, ale po jej obejrzeniu nie mogę dojść do siebie! :shock: To jest jakiś TOTAL! Tak rozedrgana, hałaśliwa i niesamowicie swobodna wersja, że chyba takiej na żywo w ich wykonaniu nie słyszałem!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 04 czerwca 2012 21:46:03 
Awatar użytkownika

Jeszcze jedna wersja: http://www.youtube.com/watch?v=Gi08ceDO9Uk.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 czerwca 2012 20:14:19 

http://www.rmf24.pl/rozrywka/news-bryga ... nId,610201 !!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 05 czerwca 2012 21:07:26 
Awatar użytkownika

Co zrobiliście z Azbestem? :D

Tytuł:
PostWysłany: śr, 06 czerwca 2012 22:42:54 
Awatar użytkownika

Kisazke dzisiaj dostalem i pochlanalem w jedno popoludnie. Super...

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych
eksperymentów zrezygnował.

Mark Twain

Tytuł:
PostWysłany: sob, 09 czerwca 2012 18:56:08 
Awatar użytkownika

pilot kameleon pisze:
BRYLEWSKI z zespołem & gościnnie ŚWIETLICKI
Kraków, Klub Kotkarola, Rynek 6 (koło Empiku)
7 czerwca 2012, godz. 21:00

Byłem. Cholernie nierówny koncert. Obok absolutnych wyżyn doliny. Zacznijmy od topów: fragmenty ze Świetlickim porażały. Miały początek, środek i koniec, co niestety nie jest takie oczywiste. Spora część występu zwyczajnie się rozłaziła. Dotyczyło to zwłaszcza części ostatniej, gdzie za bębnami siadł jakiś przygodny gościu. Słabe to było. Następnym razem ja wezmę saxofon i zwyczajnie wejdę na scenę, bo niby dlaczego nie? Była też jakaś przygodna wokalistka, która miała straszne parcie na śpiew. :D
Rozwalał całość podział wszystkiego na trzy części. Chyba wolę jedną konkretną, bez jakichś dziwnych podziałów. Wtedy mielizn byłoby zdecydowanie mniej.

Przez chwilę widziałem stiwa, ale chyba bardzo mu się nie podobało, skoro nie wrócił na drugą odsłonę. :D Widziałem też witka, który też nie dotrwał do końca. Gdy trzecia część wymykała się spod kontroli ewakuowaliśmy się w komplecie.

Ogólnie to nie jestem wkurzony, bo widziałem już podobne koncerty Roberta. I nawet takie niedogodności łykam, gdy słyszę jego gitarę. :D

Tytuł:
PostWysłany: sob, 09 czerwca 2012 22:14:26 
Awatar użytkownika

pilot kameleon pisze:
Ogólnie to nie jestem wkurzony, bo widziałem już podobne koncerty Roberta. I nawet takie niedogodności łykam, gdy słyszę jego gitarę.

No ja trochę byłem, może nie aż wkurzony, ale na pewno rozczarowany.

Bo koncert świetnie się zaczął. Od sentymentalno-żartobliwego wyjaśniania dlaczego na jednej scenie Brylewski i Świetlicki. A potem od razu moje ulubione Szumowe "Outside" w fajnej wersji, "So Far Away", "Małe psy"... I dość imponujący sprzętowy minimalizm: Robert nie miał na podłodze NIC, a pomimo to gitara grała pięknie. W pewnym momencie sięgnął po grzechotkę, dzwonek, jakiś patyczek i wszystko pięknie szło. Tekstowo również (co za flow :) ). Co prawda potem pojawił się jakiś chaotyczny regowy medley, a zaraz potem Gałązka poprosił o przerwę, ale jeszcze wszystko było ok. Nie przeszkadzało nawet to, że basista grał tu pierwszy raz i Robert zapowiadając numery podawał też akordy: takie nie do końca uporządkowane wersje też miały sporo uroku.

Następny set też zrobił niezłe wrażenie: NIE IDŹ DO PRACY, i chwilę później ZŁODZIEJ OGNIA to były mocne rzeczy. Ale wkrótce Gałązka znów potrzebował przerwy, i jeszcze wciąż było nieźle: Robert zasiadł za bębnami i coś tam sobie pykał z basistą, w pewnym przy mikrofonie pojawił się ta laska, o której wspomniał Pilot - i całkiem fajnie śpiewała, że jest tam sama :) . No ale to był już jednak niestety schyłek. Kiedy miejsce za bębnami zrobiło się wolne, to wtoczył się tam jakiś koleś, zaczął sobie bębnić, a po chwili dołączył Brylu i basista, no i tak jamowali, paląc kilka moich ulubionych numerów. Gałązka skądś wychynął, ale na scenę nie wszedł (może już nie był w stanie), tak że na dobrą sprawę nie było tej trzeciej tercji tylko już stale takie sobie granie w pijanospaloną noc. Co ciekawe: wyglądało na to, że wielu osobom to wystarcza, ja byłem rozczarowany. Tak że kiedy Pilot z Basią zaproponowali wyjście to nie zaoponowałem.

W sumie był to najgorszy koncert Roberta jaki widziałem. Nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobało, ale aż taka degrengolada mnie po prostu smuci, i ten kontrast między początkiem występu a jego końcem. No nie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1381 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 93  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.