Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:29:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 15 grudnia 2006 22:28:03 
Awatar użytkownika

nie zakladam nowy temat, bo pewnie itak malo kto zna:
Marc Rizzo - Collosal Myopia
plyta solowa gitarzysty Soulfly. Normalnie szok. Juz youzwa kiedys pisal o tym w temacie "Tego slucham" ale to co innego 8)
jego gra na gitarze to jedna wielka gimnastyka palcow! Polecam plyte - moja plyta ostatnich dni :P
kilka smakolykow:
Isosceles
Kilocycle Interval
Introspection Of An Introvert
S.P.Q.R.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 15 grudnia 2006 22:37:33 
Awatar użytkownika

no i jak ktoś dotrze aż do solówki to usłyszy piękne solo:
http://www.youtube.com/watch?v=DLU1l1UaazA (najpierw jest wywiad)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 stycznia 2007 00:33:14 
Awatar użytkownika

Obrazek
a oto zdjęcie z najnowszego koncertu Maxa z Moskwy z grupą FAQ... ponoć Max śpiewał z kartki ;) - co nasuwa mi pewne skojarzenie :)
swoją drogą - ciekawe kiedy Soulfly wyda nową płytę,,,

ps. foto z oficjalnego Soulfly'owego forum,,,

Tytuł:
PostWysłany: wt, 13 marca 2007 14:07:46 
Awatar użytkownika

Cytat:
"Right now, at this very moment, Max is at home in Arizona writing like a maniac for the next SOULFLY release, but at the end of the month SOULFLY will be going to Los Angeles to record a cover of the MARILYN MANSON song 'Beautiful People' for an upcoming Kerrang! magazine compilation. We're hoping that we can get Logan Mader [ex-MACHINE HEAD, SOULFLY] to engineer the track, but he's been rather busy lately, so we'll let you know if everyone's schedules work out. You can also expect the two unreleased four-track songs from Max's post-SEPULTURA months to be released via this site and our MySpace page within a short time."

8)

moje luźne tłumaczenie : SOULFLY zrobi cover mansona - do 'beautiful people' co będzie na składaku Kerrang !
a pozatym MAx siedzi na chawirze i robi rzeczy na nową płytę soulfly'a :)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 13 marca 2007 19:03:20 
Awatar użytkownika

Słyszałem, że gościnnie ma śpiewać Shakira...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 13 marca 2007 19:45:58 
Awatar użytkownika

olaboga :roll:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 13 marca 2007 20:31:18 
Awatar użytkownika

podobno Lech Janerka ma zagrać na basie...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 13 marca 2007 22:17:39 
Awatar użytkownika

Cytat:
Słyszałem, że gościnnie ma śpiewać Shakira...

mogła by pojechać w trasę... fajnie by pewnie śpiewała ROOTS :D
nie no shakira jest spoko, a i śpiewa nie najgorzej ;)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 14 marca 2007 12:02:59 
Awatar użytkownika

stiw pisze:
mogła by pojechać w trasę... fajnie by pewnie śpiewała ROOTS :)
nie no shakira jest spoko, a i śpiewa nie najgorzej ;)

z popowych gwiazdek - trzeba przyznać że śpiewa fajnie -raz słyszałem akustyczną wersję live jednego z przebojów - i było ok,,,

za to - to:

stiw pisze:
SOULFLY zrobi cover mansona -

uważam za porażkę :cry: :cry:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 25 kwietnia 2007 09:03:02 

wielka akcja soulfly:

Obrazek

jak dla mnie to troche sztuczne robienie rozglosu. w sumie z checia poslucham demo nowego kawalka, ale (nawet jako wierny fan) nie zaplace 0,99$ za sciagniecie pliku (za to za singiel z checia siegne po troche wyzsza kwote).

w kazdym badz razie rzecz do odnotowania.

banalne pytanie sie oczywiscie nasuwa: w jakim to kierunku poszlo?

Tytuł:
PostWysłany: sob, 26 maja 2007 05:28:33 

poniewaz firma, ktora sprzedaje demo inflikted (after the slaughter) zawalila sprawe i mozna je nabyc tylko z terenu usa, fani na calym swiece dziela sie plikiem: soulfly.pl podaje ten link: http://free4web.pl/Click?59937 (sorki, ale nie sprawdzalem).

przy okazji podaja tez linki do bootlegow soulfly z ostatnich koncertow w ameryce poludnowej: sa tu.

i jeszcze info, ze zespol na stronie umiescil informacje o tym, ze zagra na festiwalu w poludniowej polsce. jeszcze nie wiadomo co to za impreza, wiec przynajmniej ja czekam jak na szpilkach. moze w koncu ich zobacze.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 lipca 2007 08:58:17 

1. na plytke (z samymi coverami) z 168 numeru kerrang! soulfly nagral ten kawakek mansona :roll: beautiful people. wyszlo im srednio, oczywiscie wybor fatalny, zreszta to jest tu.

2. w nocy na myspace potwierdzili daty koncertow i z festiwalu w poludniowej polsce zrobil sie brutal assault open air w czeskim jaromer 10 sierpnia. no coz...
(tak z grubsza w sierpniu jezdza po europie).

3. juz w lipcu max z igorem maja nagrywac muzyke w ramach takiego swojego projektu na zasadach nailbomb, tzn ze dwoch gosci wchodzi bez zadnych ograniczen do studia i wychodza z plyta, nie oznacza to zadnego obranego z gory kierunku, w tym muzycznych podobienstw do nailbomb.

4. we wrzesniu wchodza do studia nagrywac plyte, ktora ma byc hardcorowa i jeszcze ciezsza niz dark ages. i zdaje sie, ze igor na niej nie zagra (przynajmniej nie jako muzyk zespolu).

[edit]
5. na plycie rosyjskiego zespolu faq pojawilo sie nagranie the killing song z udzialem maxa. brzmi ciekawie i o niebo lepiej niz cover mansona. mozna je sciagnac tu:
okladka plyty, moim zdaniem kiepska (sorki za rozmiar):
Obrazek
[/edit]

i jeszcze komontarz odnosnie punktu 1.
porazka! wogole zacznijmy od tego, czy manson jest na tyle zasluzony dla muzyki, by mu nagrywac covery. dla mnie jest to wpadka i upokorzenie soulfly. to on powinen nagrac ich cover. kazdy przyzna, ze max z sepultura i soulfly dokonal przelomu w metalu, nie mozna tego powiedziec o mansonie na pewno. no i kto gra dluzej?
dalej, cala plyta to raczej mniej znane lub mlode zespoly coverujace wielkich. mamy muzyke metallici, nirvany, qotsa, faith no more, judas priest, thin lizzy, machine head grane przez lostprophets, funeral for a friend, bullet for my valentine (czyli mlode zespoly), dalej juz mamy mniej lub wcale nieznane nazwy. soulfly to weterani, ale chyba sie skompromitowali. cos czuje, ze max sie wypalil, a od nastepnej plyty to juz nie bedzie moj zespol... :cry:

Ostatnio zmieniony pn, 02 lipca 2007 09:16:48 przez taki1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 lipca 2007 09:09:28 
Awatar użytkownika

ta, Max Cavalera - megafan Mansona :cry: :cry: :cry:

niestety, szkoda - że ten utwór powstał,,,

co do:
q51 pisze:
z festiwalu w poludniowej polsce zrobil sie brutal assault open air w czeskim jaromer 10 sierpnia

to liczyłem, że w tym roku uda mi sie być na Soulfly,,,porażka z tym newsem, że mają grać w południowej Polsce :(

q51 pisze:
od nastepnej plyty to juz nie bedzie moj zespol...

newsy o szybszym tempie wcale nie wzmagają mego apetytu na nową płytę,,,

tym goręcej zapraszam do głosowania na genialną płytę SOULFLY - SOULFLY pod TYM adresem :)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 lipca 2007 17:37:23 
Awatar użytkownika

Coverek słaaaby - oryginałowi do pięt nie dorasta. Początek niezły,ale wejście wokalu chrzani wszystko. Po przeróbkach jakie grał z Sepulturą spodziewałem się czegoś lepszego.
q51 pisze:
kazdy przyzna, ze max z sepultura i soulfly dokonal przelomu w metalu, nie mozna tego powiedziec o mansonie na pewno
Hm, ja na pewno nie. Ani jeden band ani drugi nie nagrał niczego przełomowego - już Sepultura zżynała od kogo się da. Zaczynali od ekstremalnego death, potem przerzucili się na thrash (kiedy zrobi sie modny rzecz jasna). Eksplozja grunge zainspirowała ich do odziania się w kraciaste koszule i zgrywania się na punkoli (kawałek z Biafrą, cover New Model Army itd.). Korn dobrze się sprzedaje? Brzmienie "Roots" nie wzięło się znikąd.
Muzyka Mansona w żadnym razie nie jest oryginalna, ale wizerunek projektu w miarę nowatorski. Coś co zapoczątkowali Kiss i Alice Cooper posunięte do ekstremy.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 lipca 2007 18:05:32 
Awatar użytkownika

azbest23 pisze:
Brzmienie "Roots" nie wzięło się znikąd.

nie znam całej dyskografii Korna, ale etniczne brzmienia to jednak jakoś nie za bardzo kojarzą mi się z Kornem,,,,
azbest23 pisze:
Muzyka Mansona w żadnym razie nie jest oryginalna, ale wizerunek projektu w miarę nowatorski.

ale o jakim projekcie teraz piszesz, bo się pogubiłem :?:

a co do koveru mansona, to niby jest w klimacie Soulfly, ale chrzani wszystko fakt, że to manson,,,

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.