Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1916 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 128  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 11 września 2007 17:11:40 
Awatar użytkownika

Nie.Te "dwie fale" to nowohuckie centrum kontroli oraz koncert odbywający sie dzień później.

Ten do pobrania ze strony Kultu to koncert w remoncie :wink:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 30 września 2007 15:26:54 
Awatar użytkownika

Sorry za dwa posty z rzędu,ale zalezy mi na tym:

Kto posiada nagrywarkę DVD przy TV i mógłby jutro od 13.40 do 15 nagrać na TVP Kultura koncert Kazika i Mazzola.Byłbym dozgonnie wdzięzczny i w ogóle :wink:

Chodzi o nagrywanie z TV bo zależy mi na maksymalnej jakości dźwieku i obrazu tegoż koncertu.

Ostatnio zmieniony ndz, 30 września 2007 16:05:09 przez Given to fly, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 30 września 2007 15:59:56 
Awatar użytkownika

Given to fly pisze:
Sorry za dwa psoty

Jak psoty, to chyba dwie.

BP NMSP

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 października 2007 23:51:12 
Awatar użytkownika

Kult - Lipcowy poranek(Live - Jarocin'93)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 10 października 2007 11:00:24 

Forum Kultu jest na najlepszej drodze do stworzenia własnego "ocenarium" :wink:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 10 października 2007 16:14:09 
Awatar użytkownika

Given to fly thanx :D

Tytuł:
PostWysłany: pt, 12 października 2007 15:11:44 
Awatar użytkownika

Ostatnio znów mam fazę na "Kasetę" Kultu. "Znów" - bo dość nieoczekiwanie pojawiła mi się ona o tej samej porze zeszłego roku. I może nie ma w tym nic dziwnego - jest w "Kasecie" coś zamglonego, jesiennego, deszczowego... Pewna nieokreśloność, która sprawia, że wciąż nie umiem połączyć niektórych tytułów z melodiami ;-), ale za to dobrze się wkomponowuje w szarość i siąpienie.

Tu czarne niebo nade mną, bruk pod nogami
Otoczony wkoło dwoma ceglanymi murami

Różne myśli mi biegają
To kładą się, to wstają
A słońca ciągle nie ma

Znowu piękny to był czas, te wszystkie brudy
Z dala od nas
A jeśli znudzą się pytania, w samolot wsiądź
I wyjedź stąd

Tytuł:
PostWysłany: pt, 12 października 2007 15:26:51 
Awatar użytkownika

Ja ostatnio lubie znów słuchać swojego top3 płyt Kultu "Posłuchaj to do Ciebie", "Tata2", "Muj Wydafca"....och jak ten Szczota fajnie walił :(

Tytuł:
PostWysłany: sob, 13 października 2007 09:06:22 
Awatar użytkownika

coś mi się wydaje, że w sprawie Kultu byśmy się Kajo dalece zgodzili :-)

co do Szczoty również...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 25 października 2007 01:35:19 
Awatar użytkownika

Chciałem sie pochwalić...nie wiem czy kogoś tu rusza czy nie,ale wyszło tak,że jutro, tj. 25 w czwartek zespołem suportującym Kult na trasie październikowej w stodole będzie Pożar Moskwy.3majcie kciuki ludzie dobrej woli :wink:

Tytuł:
PostWysłany: pt, 26 października 2007 22:28:31 
Awatar użytkownika

Kult wczoraj w Eskulapie....
To już (albo dopiero) czwarty koncert Kultu w mojej karierze :wink:
Na pewno pod wieloma względami wyjątkowy. Co do jakości występu najbardziej nasuwa mi się tutaj określenie solidny. Widać było, że zespół się stara, przede wszystkim Kazik, a jak dobrze wiemy czasem z jego staraniami bywa różnie :wink:
Co do setlisty 27 utworów + bisy. (Przed koncertem udało nam się z Plutonem namierzyć listę utworów przylepioną do jakiegoś tam kawałka sceny i przy pomocy cyfrówki po raz pierwszy w życiu wiedziałem przed koncertem co będą grali :D )
Na początek tradycyjnie baranek. Później zabrzmiały takie rzeczy jak(nie w kolejności) Axe, Tan, Brooklinska Rada żydów, "Baranowo"(- nie wiem jak to się dokładnie nazywa :wink: ), jakiś smęt z Taty Kazika, Dyplomata, Arahja, Dziewczyna Bez Zęba na przedzie, Poco Wolność, Polska, Krew Boga, Bracia, STUDENCI, Głupia Peezda, Ostateczny Krach, Zostaw swój raj, ZEGARMISTRZ ŚWIATŁA PURPUROWY i JULY MORNING tyle pamiętam.
trochę zabolała wymiana piosenki młodych wioślarzy na to baranowo, w ogóle po jakiś pierwszych piętnastu minutach koncertu zrobiło się nieco smętnie tak jak by na 1 szybki numer przypadały dwa wolne :?
Później na szczęście gdzieś tak od Studentów których notabene bardzo dawno nie słyszałem było co najmniej bardzo dobrze :D
A teraz rzeczy które mnie zaskoczyły najbardziej....
Był moment grozy...ja w sumie przez cały koncert czekałem na July Morning, znajdował się on na końcu podstawowego setu i dosłownie na przedostatnim utworze Kazikowi dzieje się coś z nogą i techniczni wynoszą go ze sceny....mówię sobie K**wa M*ć no nie.... ale na szczęście Kazik wraca....no i zaczynają FENOMENALNIE GRAJĄ JULY MORNING!!! TO SIĘ NAZYWA MONUMENTALNA WERSJA! z genialnym wprost zakończeniem. Dla mnie absolutny Best moment tego koncertu, utwór który zdecydowanie najlepiej mi się tego wieczoru śpiewało :wink:
No i myślałem, że po tej kontuzji zespół już na bisy nie wyjdzie, a tu patrz Kazik co prawda z mocno zbolałą miną ale wychodzi i kończy koncert, w bisach oczywiście Polska, Wolność i Krew Boga.
Należy też wspomnieć, że podczas Do(albo dla?) Cieeeeeeebie :wink: Kazik rzucił się w publiczność :D

* * *
Porównując z innymi Kultami....nadal ten zeszłoroczny Arenowy pozostaje na pierwszym miejscu, tamten koncert to był total.....
W sumie to Arena była po prostu genialnie nagłośniona i trąby po prostu grzmiały, a tutaj jak by tylko akcentowały swój udział :wink: Nie mniej był to na pewno lepszy koncert niż ten na Rock Arenie....w związku z czym lokujemy go gdzieś trochę powyżej środka.
Na pewno był to koncert na którym warto było być.
(a teraz po raz pierwszy w życiu ogwiazdkuję koncert :D)
Ocena * * * *

Ostatnio zmieniony sob, 27 października 2007 15:40:32 przez MAQ, łącznie zmieniany 7 razy

Tytuł:
PostWysłany: sob, 27 października 2007 01:50:37 
Awatar użytkownika

Given to fly pisze:
Chciałem sie pochwalić...nie wiem czy kogoś tu rusza czy nie,ale wyszło tak,że jutro, tj. 25 w czwartek zespołem suportującym Kult na trasie październikowej w stodole będzie Pożar Moskwy.3majcie kciuki ludzie dobrej woli

za późno zobaczyłem, by życzyć powodzenia, mam nadzieję, ze dobrze poszło :) gratulacje

MAQ pisze:
zagrali JULY MORNING!!!

a co w tym dziwnego?

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 27 października 2007 08:14:46 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
a co w tym dziwnego?

ja nie słyszałem wcześniej :wink: a pełniejsza relacja stronę wcześniej :wink:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 27 października 2007 20:23:07 
Awatar użytkownika

Hmm.. Cóż, nie będę się na temat koncertu rozpisywał, bo mam do niego podobny stosunek co MAQ, z tymże dla mnie był to najlepszy koncert Kultu na jakim byłem :wink:

Gwoli uściślenia to utwór nazywa się "Wróci Wiosna, Baranowo", ten smęt to "Nie dorosłem do swych lat", a "Po co Wolność" leciał dopiero na bisach

8) Ogólnie koncert na 2,40 minut - z bisami około 30 kawałków.

Ale czego tam nie było? Kazik rzucający się na publiczność i niesiony przez nią dobre pół minuty (później nie mógł wrócić na scenę, bo wszyscy mu chcieli włosy potargać :D ), kontuzja Kazika pod koniec koncertu, poświęcenie z jakim śpiewał refren w July Morning (wstawał z podstawionego mu krzesła), w końcu rozwalenie tego krzesła - wpierw o ziemię, a potem o swoją głowę - przez Kazika :wink: No i Zegramistrz Światła!

Koncert ogólnie świetny, Banan i Kazik jak zwykle w dobrych predyspozycjach, więc jedyne czego można się przyczepić to nagłośnienia i monotonnego setowo początku.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 27 października 2007 21:10:58 
Awatar użytkownika

Pluton pisze:
"Po co Wolność" leciał dopiero na bisach

To tyż napisałem:
MAQ pisze:
w końcu rozwalenie tego krzesła

:wink: kurde zaczynam żałować zamknięcia oczu podczas July Morning.... :wink:

Ostatnio zmieniony czw, 08 listopada 2007 17:14:41 przez MAQ, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1916 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 128  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.