Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:56:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 14 listopada 2008 10:27:44 
Awatar użytkownika

mnie się wydaje że to było w States radio (new track)... ale możesz sobie to sprawdzić tu (klipy z Warszawskiego koncertu):
http://pl.youtube.com/user/pereop

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pt, 14 listopada 2008 15:43:25 

Cześć,

Świetny koncert w hard rock cafe
Ktoś wie może jak się nazywał ostatni kawałek, który zagrali już na bis?
Nie znam zbyt dobrze ich płyt (oprócz LOHC, Carnival i Składaka )a bardzo mi się spodobał.
dzięki z góry za informację

Tytuł:
PostWysłany: pt, 14 listopada 2008 18:35:46 
Awatar użytkownika

mnie się koncert bardzo podobał i ciągle mam "posłuchy" (coś jak powidoki w wersji audio bez video) w głowie z niego..

..ale to podobanie zmniejszone jest przez miejsce - nie znoszę hardrockcafe, nie umiem tam wystać za długo, denerwują mnie ludzie przeciskający się bez przerwy z bateriami szklanek i talerzyków, denerwują mnie panowie z mediów, którzy wspinając się na stołek zamiatają koncertowiczom po twarzy plecakami... o cenach napojów typu szklanka wody czy szklanka wódki ;) nie wspomnę nawet.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 14 listopada 2008 18:48:44 

kurcze a ja zapomniałem o tym koncercie a szykowałem się na niego z miesiąc wcześniej. Szkoda, ale New Model Army jeszcze nie raz będzie grało w Polsce (mam taką nadzieję).

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 listopada 2008 10:09:29 

dzieki, faktycznie to states radio. dzis tez brzmi swietnie ;-)
w warszawie na drugi bis było 51 state i 225

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 listopada 2008 10:39:21 
Awatar użytkownika

golek pisze:
w warszawie na drugi bis było 51 state i 225

...super kawałki ! 225 pamiętam z solowego koncertu Sullivana,świetna wersja to była..

Tytuł:
PostWysłany: sob, 27 grudnia 2008 15:20:20 

Ja żem niedawno pisze:
Dla mnie ten wieczór był ważny również ze względu na to, co zdarzyło się po koncercie. Razem z wielką fanką NMA - Anną PL podeszliśmy do menago NMA Tommy'ego Tee, który wyściskał mnie sympatycznie gratulując, jak to okreśłił, wspaniałego zdjęcia. Natychmiast pobiegł na zaplecze i przyniósł mi jeszce ciepły egzemplarz nowej koncertowej płyty NMA, która będzie w sprzedaży od 17 listopada. Otworzył ją i pokazał mi to, co było już wcześniej zapowiedziane... Centralne zdjęcie w książeczce jest mojego autorstwa... Można je zobaczyć wchodząc na oficjalną stronę http://www.newmodelarmy.org/ - otwiera się na samym starcie strony.
To dla mnie wielka radość! Tommy zaprosił mnie na zaplecze, coby pogadać z muzykami.

Wieloletni menedżer New Model Army - Tommy Tee zmarł nagle na atak serca w noc poprzedzającą Wigilię... Dzięki za wszystko, Tommy.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 grudnia 2008 14:55:10 

Zgodnie z informacją, którą dziś wyczytałem na forum New Model Army, dzisiaj w Antyradiu o 22-giej retransmisja koncertu NMA z hard donald cafe. Ja nie mam jak, ale może ktoś nagrałby to?
Byłoby bardzo miło. :wink:

Acha, kto nie łapie tego radia w eterze, może poprzez internet odsłuchać, oczywista.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 grudnia 2008 15:07:13 

Jeśli będę w domu to mogę nagrać, z tym że nie podzielę koncertu na utwory, ponieważ nie znam zbyt dokładnie twórczości Armii Nowego Wzoru 8)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 grudnia 2008 15:17:46 

Nagraj, Eutanazy, jeśli będziesz mógł.
Pocięcie to betka. Znaczy mój brat umie. :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 grudnia 2008 22:12:11 
Awatar użytkownika

ale porażka spędziłem godzinę nad kompem, wkurzyłem się i stwierdziłem, że nie da rady nagrać... przerosło mnie...

a teraz o 22:10 puścili koncert od Ocean Rising, czyli od środka... to radio jest tak beznadziejne jak Makak... szkoda...

EDIT: ale przynajmniej fajna jakość nawet przez neta... znaczy się wszystkie instrumenty ładnie słychać

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: wt, 30 grudnia 2008 23:04:35 

niestety dopiero włączyłem i to co leci to to New Model Army nie jest :(...

Tytuł:
PostWysłany: śr, 31 grudnia 2008 07:23:52 
Awatar użytkownika

no bo NMA skończyło się ok 23... Janek na Noticeboardzie doniósł, że Antyradio ma niecałą godzinę nagrania... poleciało:
Ocean Rising, Purity, One Of The Chosen, Vagabonds, No Rest, Wired, Wonderful Way To Go, The Hunt, Poison Street, Green And Grey

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 11 stycznia 2009 13:39:10 
Awatar użytkownika

Akurat tamtego wieczoru gdy transmitowany był ten koncert nie miałem nic innego do roboty, a zawsze chciałem poznać NMA, więc pomyślałem "co mi szkodzi posłuchać ?" i posłuchałem. Ten fragment koncertu spodobał mi się na tyle, iż następnego dnia zakupiłem za 20 zł. pierwsze wydanie (stan idealny!) składanki "Singles 85-91".
Rewelacja !
Przede wszystkim sposób śpiewania Sullivana - nie wiem czy to z powodu braku tych dwóch górnych jedynek :P , ale już jest w gronie mych ulubionych wokalistów. Ja tam się na tym nie znam, ale mam wrażenie, że partie wokalne są z jednej strony bardzo dopracowane, ale z drugiej - bardzo swobodne i naturalne. Z jednej strony w jego głosie nierzadko jest prawdziwa melodia, piękno (and tomorrow brings another train) a w tych utworach bardziej post-punkowych czuć prawdziwe zaangażowanie.Naprawdę pięknie śpiewa.
Muzyka - panowie grają bardzo swobodnie - momentami brzmi to jakby post-punk spotkał się z rockiem pastoralnym :wink: jest bardzo różnorodnie, ale nie jest to kombinowanie dla samego kombinowania tylko raczej mające na celu wzbogacenie utworów. Najbardziej podobają mi się "Vagabonds", "Green and grey", "51st state", "Stupid Questions", "No Rest" i dwa ostatnie - czyli chyba powinienem teraz kupić "Thunder and Consolation". Średni spodobał mi się ten utwór, który jest w wersji koncertowej - brzmi jakoś mało koncertowo, a ja raczej lubię gdy wersje koncertowe wyraźnie różnią się brzmieniem od studyjnych. Czy cała ich pierwsza koncertówka taka jest ? Bo jeśli tak to chyba mnie ona nie zainteresuje.
Początek roku i już takie odkrycie - fajnie !

FORZA NAPOLI SEMPRE!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 12 stycznia 2009 09:51:17 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
Średni spodobał mi się ten utwór, który jest w wersji koncertowej - brzmi jakoś mało koncertowo, a ja raczej lubię gdy wersje koncertowe wyraźnie różnią się brzmieniem od studyjnych. Czy cała ich pierwsza koncertówka taka jest ?

cała taka jest... dla mnie drewaniana, sztywna, wypolerowana i z wybitymi zębami... nawet gdzieniegdzie słychać publiczność jak trzeba (Green&Grey), ale to i tak nic nie daje... moim zdaniem najsłabszy album koncertowy Sullivana i spółki... polecałbym wszystko inne, a szczególnie "& Nobody Else..." i tegoroczny "Fuck Texas, sing for us"...
o koncertówkach parę słów pisałem tu:
https://ultimathule.com.pl/phpBB3/viewtopic.php ... c&start=15

Prazeodym pisze:
czyli chyba powinienem teraz kupić "Thunder and Consolation"

z tym uważaj...
na rynku są dostępne "zremasterowane reedycje" o których w wątku o Dead Can Dance można przeczytać:
elrond pisze:
w przypadku New model army na pewno zremasteryzowanego "Thundera" nie da sie słuchać..

to jedna rzecz, a druga jest taka, że są 2 wersje - jedna dwupłytowa, a druga jednopłytowa. Jednopłytowa zawiera materiał, który ukazał się w dniu premiery płyty na LP - 10 utworów... Później wydanie z CD miało pięć utworów więcej (w tym White Coats).
Reedycja dwupłytowa zawiera co prawda wszystkie te utwory i jeszcze jakieś nagrania koncertowe, ale jest podział na 2 płyty...
to tak informacyjnie, żebyś wiedział co kupujesz...

pozdro...
KoT

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 47  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.