Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:59:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 października 2008 09:19:41 
Awatar użytkownika

to już się wyjaśniło wcześniej...
ja się wybieram do Krakowa...

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 października 2008 14:39:40 
Awatar użytkownika

fakt, umknęło mi, uśpił mnie brak entuzjamu w temacie

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 października 2008 14:49:36 
Awatar użytkownika

..poszedł bym od razu ...ale prawdopodobnie nie będzie mnie wtedy w Polsce

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 listopada 2008 21:10:17 
Awatar użytkownika

podbijam - kto będzie na jutrzejszym koncercie w Warszawie, poza nemesister, Kasandrą i mną?

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 02:46:51 

Obrazek

Koncert w Hard Rock Cafe - rewella!
Pełna prawda jest jednak taka, że to miejsce nie sprzyja artystom... Justin, dzięki swojemu ogromnemu zaangażowaniu, mega ekspresji, jest w stanie wznieść się wysoko nawet w takim muzycznym mac donaldzie, jak Hard Rock. Skomentował zresztą podczas występu, że tylko część publiki bawi się aktywnie, a reszta zjadła chyba za dużo hamburgerów...
Repertuar był, jak się można było spodziewać, mieszany, nowe kawałki z ostatniej płyty High, ale także chyba wszystkie największe hiciory: Purity, Get Me Out, Vagabonds, No Rest.
Dla mnie ten wieczór był ważny również ze względu na to, co zdarzyło się po koncercie. Razem z wielką fanką NMA - Anną PL podeszliśmy do menago NMA Tommy'ego Tee, który wyściskał mnie sympatycznie gratulując, jak to okreśłił, wspaniałego zdjęcia. Natychmiast pobiegł na zaplecze i przyniósł mi jeszce ciepły egzemplarz nowej koncertowej płyty NMA, która będzie w sprzedaży od 17 listopada. Otworzył ją i pokazał mi to, co było już wcześniej zapowiedziane... Centralne zdjęcie w książeczce jest mojego autorstwa... Można je zobaczyć wchodząc na oficjalną stronę http://www.newmodelarmy.org/ - otwiera się na samym starcie strony.
To dla mnie wielka radość! Tommy zaprosił mnie na zaplecze, coby pogadać z muzykami. Perkusista specjalnie wyskoczył spod prysznica, żeby pogratulować mi zdjęcia, hehe... Justinowi przypomniałem, że fotografia została wykonana podczas występu na Uniwersytecie Warszawskim, bezpośrednio po koncercie Armii. Wspomnienie tamtego wieczoru skierowałem w stronę rozmowy z Tomkiem z Armii - Justin doskonale pamiętał tę sytuację. Wyściskalim się ciepło... Kolejny raz potwiedza się, że to bardzo mili ludzie.
Piszę to wszystko dlatego, że chcę się z Wami podzielić moją radością, ale również w tym miejscu chcę serdecznie podziękować Tomkowi Budzyńskiemu za umożliwienie mi fotografowania NMA na tamtych pamiętnych Juwenaliach, za możliwość uczestnictwa w historycznej rozmowie Tom - Justin. Dziękuję również Annie, która wywołała kontakt pomiędzy mną a menedżerem NMA, co w finale zaowocowało publikacją zdjęcia.
"Polish Independence Day" (jak to określił dziś Justin) w tym roku zakończył się dla mnie bardzo radośnie!

Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 07:23:54 
Awatar użytkownika

Gratulacje Erkej !!! fotkę na stronie oficjalnej wypatrzyłem jakiś czas temu, ale z gratulacjami czekałem na zobaczenie jej na wkładce z płyty... jeszcze parę ulubionych zespołów które mogłyby wykorzystać Twoje foty zostało, więc trzymam kciuki ;)

ja dziś po pracy wskakuję w samochód i jadę do Krakowa... mam nadzieję, że płytę będzie można już nabyć...

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 07:51:55 
Awatar użytkownika

Erkej pisze:
Centralne zdjęcie w książeczce jest mojego autorstwa... Można je zobaczyć wchodząc na oficjalną stronę http://www.newmodelarmy.org/ - otwiera się na samym starcie strony

Uoooo! Gratulacje! Może jednak przejdziesz na zawodostwo. Szkoda, żeby tyle kadrow marnowalo sie bezpowrotnie bez Twojego oka. :bravo:

Zdrówka życzę

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 10:52:48 
Awatar użytkownika

ja miałem raczej mieszane uczucia po koncercie. Zaczął się świetnie i z wykopem i tak było do "High", które też wypadło bardzo dobrze (ogólnie nowe numery lepiej na koncercie, niż na płycie, czasami nawet miałem wrażenie, ze to one ciągną ten koncert), potem jednak coś siadło i jak dla mnie już do końca nie udało się odzyskać tej energii, mimo dobrych fragmentów (Vagabonds, Wonderful way to go). W Purity zabrakło choćby klawisza czy gitary wyraźnie grającej wiadomy motyw.

Cieszę się, że byłem, ale z trzech koncertów NMA jakie widziałem, ten był najsłabszy.

A, mam pytanie - w pierwszej części koncertu grali kawąłek z tekstem bodajże "its a cool day" czy jakoś tak, nieznany mi, co to za kawałek? Mocny, fajny, nie chodzi o kawałek o tym, ze wszystko się zmienia i idzie w dobrym kierunku, od tego numeru dla mnie padł koncert.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 11:21:26 
Awatar użytkownika

erkej - wielkie brawa!!!!!

ha, właśnie weszłam na stronę NMA,a tam czytam, że koncert mają w czwartek w zagrzebiu! tymczasem elrond jutro rano z zagrzebia wyjeżdża (miał koncert wczoraj i dziś) :evil:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 11:31:13 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
chodzi o kawałek o tym, ze wszystko się zmienia i idzie w dobrym kierunku

gdyby nie ten "cool day" to obstawiałbym No mirror no shadow z ostatniej płyty...

wczoraj wygrzebałem bilet z pierwszego koncertu NMA na jakim byłem - 10 lat temu bez jednego dnia :)

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 11:55:37 
Awatar użytkownika

nie, No mirror było grane i to jest inny kawałek, po drugie w cytacie zjadłeś słowo "nie" :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 12:00:35 
Awatar użytkownika

hehe... "nie" robi różnicę :) przeczytałem to bez nie... zobaczę dziś wieczorem :)

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: śr, 12 listopada 2008 16:31:24 
Awatar użytkownika

Erkej, pora chyba rzucić dotychczasową pracę! :wink: Super!

natalia pisze:
elrond jutro rano z zagrzebia wyjeżdża (miał koncert wczoraj i dziś)

O?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 13 listopada 2008 08:31:02 
Awatar użytkownika

Koncert Krakowski to jeden z najlepszych koncertów zespołu na jakich byłem ! Żeby coś napisać o atmosferze wystarczy wspomnieć, że zespół wyszedł na drugiego wymuszonego bisa i zagrał klasycznego zamykacza - "I love the world"... dziesięć lat czekałem na drugiego bisa ! Na pierwszym koncercie na jakim byłem (Katowice 1998) były 2 albo 3 bisy... na wszystkich późniejszych publiczność się po pierwszym rozchodziła - część osób po kurtki część do baru...
Miejsce na koncert takie sobie... na początku marne nagłośnienie dość szybko zostało skorygowane i koncert popłynął swoim rytmem... właściwie pełna sala, publiczność nieprzypadkowa... zespół zagrał dużo kawałków z High, które zyskują na koncertach... do tego trzy nowe piosenki... mi najbardziej podobała się ta co Budyniowi... pozostałe dwie takie sobie - jedna bez refrenu, druga jakaś taka ironicznie wesłokowata... do tego klasyki koncertowe... była też wisienka (przynajmniej dla mnie) - Masterrace tego kawałka chyba nigdy na żywo nie słyszałem a zabrzmiał bardzo fajnie... świetna atmosfera, zespół w dobrej formie... opłacało się jechać po 3 godziny w każdą stronę...

setlista wyglądała jakoś tak:

tu niekoniecznie po kolei:
Here Comes The War
Nothing Dies Easy
Island
No Mirror No Shadow
High
Get me Out
Purity
Rivers
Vagabonds
One of the Chosen
Ocean Rising
Wired
No rest
WWTG

poprzeplatane to było nowymi kawałkami których robocze tytuły są takie:
Everything is beautiful
Today is a good day
States radio

Bis 1:
Masterrace
51 state
Green&Grey

Bis 2
I love the world

i taka refleksja końcowa... bardzo podoba mi się, że zespół zawsze gra dużo numerów z ostatniej płyty (wyjątkiem są koncerty plenerowe/festiwalowe - tak było na Juwenaliach Warszawskich)... można się zmierzyć z materiałem z płyty na żywo i ocenić te utwory z innej perspektywy... zdecydowanie częściej zyskują niż tracą... no i odgrzebywanie starych piosenek i wrzucanie do setlisty koncertowej jednego-dwóch takich kawałków też jest dobrym zwyczajem... no i granie new song'ów... jest całkiem sporo piosenek zespołu, które nigdy nie zostały nagrane a bywały na koncertach... podsumowując po 10 latach dalej chce mi się jechać na koncert NMA, bo mam pewność, że mnie czymś zaskoczą...

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pt, 14 listopada 2008 09:13:09 

ja na warszawski koncert wybierałem sie bez wielkich nadziei. ( az sam nie wiem czemu ) jednak koncert doprawdy znakomity, zwlaszcza piewsza czesc. cały czas szybko, dynamicznie i do przodu. w warszawie tez byly dwa bisy, drugi dosc niespodziewany ( w lokalu włączono juz muzyke ). w porownaniu z Krakowem było troszke różnic / poison street, hunt, wonderfu way to go, 225/
koncert faktycznie przysiadl na today is....
i mam pytanie. moze wie ktos jak sie nazywał utwor w ktorym klawiszowiec wzial gitare do reki i wspomogl pozostalych gitarzystow? dla mnie swietny moment koncertu. a to albo byl jakis nowy utwor albo ja mam jakos zacmienie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.