Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1916 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 128  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 20:28:58 
Mam tego Buldoga - płyta na 3gwiazdy mniej więcej, choć i tak lepsza niż ostatnie płyty Kultu od Ostatecznego Krachu włącznie. Co do cytowanego przez Budynia tekstu, to_brzmi_to_kurwa_jak_Kononowicz.... Budować drogi, drogi budować, powtarzam drogi budować, budować drogi.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 20:34:46 

K.T.W.S.G. pisze:
Mam tego Buldoga - płyta na 3gwiazdy mniej więcej, choć i tak lepsza niż ostatnie płyty Kultu od Ostatecznego Krachu włącznie.

błagam... Kult to nie Buldog... proszę tego nie porównywać, bo to nie o to tutaj chodziło, Wieteska jest daleki od zbliżania tego projektu do Kultu, im bardziej on będzie od tego odcięty tym lepiej...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 22:08:06 
Awatar użytkownika

Outsider pisze:
błagam... Kult to nie Buldog... proszę tego nie porównywać, bo to nie o to tutaj chodziło, Wieteska jest daleki od zbliżania tego projektu do Kultu, im bardziej on będzie od tego odcięty tym lepiej...

połowa składu z Kultu, reszta grała w Kulcie ew. jest inaczej związana z Kultem, muzyka brzmi jak Kult, zrealizowana jak Kult, wokalista ten sam co Kult, podobnie jak autor tekstów... Trochę trudno uniknąc pewnych porównań.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 22:19:54 

zgadzam się, że uniknąć trudno... ale jednak trza się trochę postarać i tych porównań nie czynić... "Płyta" ma się do "OKSK" jak pięść do nosa. płyta zrealizowana jak kult? a możesz jaśniej trochę? bo to jakaś nowość dla mnie jest szczerze mówiąć...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 22:35:12 
Awatar użytkownika

dla mnie oprócz perkusji, która brzmi jak na solowych płytach kazika, reszta brzmi jak na płytach Kultu ostatnich, nie wiem, co tu niejasnego. I gdzie ja napisałęm o jakimś podobieństwie do Krachu?
Outsider pisze:
Kult to nie Buldog... proszę tego nie porównywać, bo to nie o to tutaj chodziło, Wieteska jest daleki od zbliżania tego projektu do Kultu, im bardziej on będzie od tego odcięty tym lepiej

gdyby o to chodziło, nie brałby wokalisty Kultu na wokal, bo ten wokalista Kultu jest dosyc charakterystyczny

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 22:46:05 

ehh... wiedziałem, że wkońcu ten argument się pojawi... nie raz się wymieniało z Wieteską zdania na ten temat. i możecie mi wierzyć, że nie brał Kazika na wokal tylko dlatego, że jest w Kulcie i dzięki temu Piotrek sobie zapewni jakiś tam sukces komercyjny czy jak go tam inaczej nie nazwać... wciągnął go w projekt tak ze względów osobistych (Kazik jest bardzo bliskim przyjacielem Piotra) oraz względów czysto artystycznych (jakby nie patrzeć, Kazik wokalistą jest bardzo dobrym, tekściarzem również - moja osobista polska czołówka), do tego też dochodzi fakt, że obaj mają bardzo podobne podejście do muzyki. podobnych rzeczy słuchają. Kazikowi najprościej było wejść w koncepcję Wieteski i wstrzelić się w nią z tekstami. Buldog z założenia nie miał dawać koncertów (to już świadczy o tym, że zespół nie powstał dla zarobienia kasy). Ktoś może powiedzieć, że jednak zagrali koncert... zgadza się, ale niewiele osób pewnie wie, że zespół i tak do tej całej balangi musiał dokładać... nic nie zarobili na tym koncercie. a nawet z własnej kiedy musieli do niego dołożyć.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 23:01:54 
Awatar użytkownika

nie zarzucam Kazikowi ani zespołowi Buldog że jest dla kasy, ja zarzucam Kazikowi nadprodukcję, która się odbija na jakości tego, co tworzy i to jest mój jedyny zarzut.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 stycznia 2007 23:07:32 

nadprodukcję? wydaje mi się, że to nawet jemu pomogło... jak dla mnie to tekstowo jak i wokalnie Kazik na Buldogu pokazał co potrafi... na ostatnich jego płytach w innych projektach było wg. mnie z tym zdecydowanie gorzej... szczególnie to widać bo "PI", gdzie położył i wokal i teksty... wydaje mi się, że "Płyta" świadczy o tym, że Kaziczynie dobrze zrobiła chwilowa zmiana otoczenia i najgorszy okres ma chyba już za sobą...

Tytuł:
PostWysłany: śr, 10 stycznia 2007 00:12:05 

Koncert Buldoga w Hybrydach - 06.01.2007

Na wstępie na scenę wkroczył Outsider wraz z kolegą z forum Kultu (nie pamiętam jego xywki, ale też spoko koleżka).
Wręczali nagrody "Kazelot 2006". Fajna koncepcja, ciekawe kategorie. Nie pamiętam ich dokładnie, ale uroczystość skutkowała pojawianiem się na scenie mniej więcej w równych proporcjach muzyków Buldoga i Kultu oraz co bardziej znamienitych forumowiczów. Pomysł nietuzinkowy, dobrze zrealizowany, ludzie się super bawili.
Po kilkudziesięciu minutach przerwy na piwko - koncert.
Powiem tak: nie jestem wielkim zwolennikem płyty Buldoga, szczerze mówiąc, podobają mi się dwa kawałki zespołu - singlowy oraz "V Rozbiór Polski". Na koncercie jednak wszystko zabrzmiało lepiej, bardziej żywiołowo. Dobry sound, piękne światła. Kazik w większości utworów na krzesełku siedzący, teksty utworów czytający. Na całokształt mego odbioru koncertu bardzo pozytywnie wpłynęła świetna interakcja publiczności i zespołu. Mała refleksja: na udanych koncertach Armii naród idzie w pogo, natomiast na koncercie Buldoga fani generalnie postanowili fruwać ponad głowami, hehe... Robiły to również fanki... nie zawsze na wznak... Ups! O czym ja piszę!
Największym zaskoczeniem koncertu było dla mnie następujące zdarzenie: w jednym z utworów (nie pamiętam tytułu) pojawia się na płycie sekcja smyczkowa. W momencie, gdy przyszedł czas na wybrzmienie tychże smyczków na koncercie, światło jednego z reflektorów zostało skierowane w bok (gdzie tradycyjnie w Hybrydach znajdują się miejsca siedzące VIP-ów), a tam, na żywo, kilkuosobowa sekcja smyczków! Naprawdę dobry pomysł!
:brawa:
W końcowej części koncertu na wyróżnienie zasługuje żywiołowe wykonanie "Piosenki młodych wioślarzy" z oryginalnym basistą i klawiszowcem, którzy grają w Buldogu. Wreszcie na szybko! Kazik na luzie dał radę z niełatwym wokalem zawartym w tym utworze.
Na bis kilka smaczków, jeden kawałek Polandu (tak mi mówił Kishiro) oraz Guns of Brixton. Bardzo ok.
Potem w wydzielonej części klubu impreza dla forumowiczów z udziałem zespołu. Tam nie bylim, ale na pewno było gites.

Generalnie impreza muzycznie udana, atmosfera gorąca, Kazik wyraźnie idzie tropem Elronda w kwestii forumowej integracji.
I bardzo dobrze. :wink:

Edit: trochę korekt stylistyki, wyeliminowanie lub zastąpienie pięciokrotnego powtórzenia słowa "fajny". :|

Ostatnio zmieniony śr, 10 stycznia 2007 00:31:33 przez Erkej, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: śr, 10 stycznia 2007 00:16:55 
Awatar użytkownika

Erkej pisze:
O czym ja piszę!
- hmm, chciałeś zareklamować koncerty Buldoga czymś innym niż walory muzyczno-widowiskowe? :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 10 stycznia 2007 00:31:47 

Erkej pisze:
(nie pamiętam jego xywki, ale też fajny koleżka)

Oleg :)

Erkej pisze:
w jednym z utworów (nie pamiętam tytułu)

utwór tenże nazywa się "ZURT" :)

Erkej pisze:
Na bis kilka fajnych smaczków, jeden kawałek Polandu (tak mi mówił Kishiro) oraz Guns of Brixton.

na bis zagrali "Wojny" (hmm.. w oryginale utwór nazywa się "Warhead" i jest autorstwa gości z UK Subs :D), "Guns of Brixton" oraz "Pali się moja panno (wersja spidigonzales)".

Erkej pisze:
Potem w wydzielonej części klubu impreza dla forumowiczów z udziałem zespołu. Tam nie bylim, ale na pewno było gites

ale i tak każdy mógł sobie tam posiedzieć :) nie było żadnego zakazu wstępu czy czegoś w tym rodzaju ;)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 lutego 2007 21:47:25 
Awatar użytkownika

Zainspirowany dzisiejszą Ewangelią na Mszy, włączyłem sobie druga stronę płyty Posłuchaj to do ciebie - żeby posłuchać Postu oczywiście.

GENIALNY KAWAŁEK!!!!!! Bym się uginał, czy to nawet nie na SZEŚĆ gwiazdek (wg moich standardów, czyli znacznie ostrzej niż np. Kacper albo marecki).

Za to wiele nnych rzeczy słaaabe...
Totalna stabilizacja *
Narodzeni na nowo * 1/2
:?

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 lutego 2007 19:26:57 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Post [...] GENIALNY KAWAŁEK!!!!!!

nie sposob nie zgodzic sie!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 lutego 2007 22:07:22 
Awatar użytkownika

tak jak już pisałem w wątku "żaden off tego słucham" - ostatnio polubiłem płytę Buldoga z naciskiem na "Elitę" i "V rozbiór Polski" z jednej strony,a na "Sponsorowany przez ZURT" i "Ketor Kezlock" - czyli autoironiczny może, ale pełen optymizm, trochę rozwinięcie końcówki "Sudentów". Jakoś tak mnie to zaczeło optymistycznie nastrajać. Natomiast dalej narzekam, jeśli chodzi o brzmienie tej płyty - za mało pazura, całość brzmi jak nagrywana z klawisza.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 lutego 2007 22:17:00 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
Natomiast dalej narzekam, jeśli chodzi o brzmienie tej płyty - za mało pazura, całość brzmi jak nagrywana z klawisza

Nie no to może trochę przesada :wink: Dla mnie to typowo Kultowe brzmienie z ostatnich płyt a skoro to nie jest Kult to można by to brzmienie trochę zmienić :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1916 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 128  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.