Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:59:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 846 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 09:48:27 
Awatar użytkownika

Boanerges pisze:
ci goście się nie rozwinęli

Ale w odniesieniu do czego?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 10:40:26 
Awatar użytkownika

W odniesieniu do początków - ciągle grają tak samo i właściwie to samo.
Są po prostu nudni :wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 10:49:38 
Awatar użytkownika

No o to mi chodziło - czy w odniesieniu do pierwszej płyty, do drugiej, czy do ostatniej, czy może, bo ja wiem, do działalności Collage. :wink:
Ja mimo wszystko żałuję, że nie byłem na Riverside w Poznaniu - z całym szacunkiem dla Boanegresa, wolałbym sam się przekonać, niż wierzyć opinii, kogoś, kto daje pięć gwiazdek P.O.D. :wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 10:58:55 
Awatar użytkownika

hmm jak lubisz kowery takich grup jak Porcupine Tree, Dream Thetar i Iron Maiden to powinno Ci się spodobać :mrgreen:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 11:00:49 
Awatar użytkownika

Kowerów nie. Lubię te kapele - z wyjątkiem Dream Theater. I lubię poprzednie płyty Riverside.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 15 października 2009 11:07:57 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
Kowerów nie.

hehe chodziło mi o to, że ich granie to plagiat grup wymienionych wyżej :wink:
Płyt studyjnych nie słyszałem, byłem dwa razy na koncercie.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 16 października 2009 07:48:56 
Awatar użytkownika

MAQ pisze:
plagiat

Sprawdź jeszcze raz definicję tego słowa. :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 16 października 2009 07:54:44 
Awatar użytkownika

W słowach MAQa dotyczących Riverside jest odrobina prawdy. Wiem, że to przez wiele osób ceniony zespół, ale ja odbieram ich dorobek jako wtórny. Ale ja po prostu nie lubię tego stylu, więc na pewno nie jestem miarodajny.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 16 października 2009 08:12:03 
Awatar użytkownika

Wtórny - zgoda.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 16 października 2009 08:22:03 
Awatar użytkownika

zupełnie nie wyjątkowo zgodzę się z Pippinem
Riverside do historii muzyki wiele nie wnosi ale miło ich posłuchać :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 16 października 2009 18:26:46 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
Ale w odniesieniu do czego?

tak tak Maq miał dobrą intuicję

Co do Riverside - nie wiem skąd zachwyt nad poprawnie grającymi muzykami. Nie zachwycili jakąś kosmiczną solówką, gitarzysta troił się na scenie - ale więcej było w tym pozery niż jakiegoś takiego świeżego grania. Perkusista - stulał te przejścia jakby musiał pracowac w kamieniołomach. Basista a zarazem wokalista - miał fajne momenty na basie - było czasem czego posłuchać. Klawiszowiec - czasem coś włączył z dyskietki - czasem coś poplumkał ale bez zaangażowania, zdecydowania.

Czasem w Lublinie tak jest, że "artyści" przyjeżdżający do tego miasta patrzą tak jakoś z góry na to niejsce. Pamiętam też niedawny koncert Comy, na początek którego wokalista zaczął tak z "wiejska" rozmawiać z publicznością. :evil:

ps widziałem też kilka osób z naszywkami Armii na kurtkach, przyznawać się kto był :lol:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 17 października 2009 13:33:24 
Awatar użytkownika

Boanerges pisze:
Czasem w Lublinie tak jest, że "artyści" przyjeżdżający do tego miasta patrzą tak jakoś z góry na to niejsce. Pamiętam też niedawny koncert Comy, na początek którego wokalista zaczął tak z "wiejska" rozmawiać z publicznością. :evil:

Pytanie raczej chyba brzmi, czy Ty nie uważasz tego pięknego miasta za "wiejskie", bo tak się składa, że jedyna "wiejskość" ("wieś" dewaluuje, wtf? :|), o jakiej może być mowa, to "wiejskość" Roguca, który, tak się składa, na każdym koncercie odwala taką konferansjerkę.

Ja czekam natomiast na wpis Stiwa o Homosapiensie wczorajszym, sam zaś postaram się skrobnąć coś o Odszukać Listopad, Czosnku, Klinice, HellisHeaven i S.A.T.A.N.ie...

Tytuł:
PostWysłany: sob, 17 października 2009 16:18:52 
Awatar użytkownika

Cytat:
Ja czekam natomiast na wpis Stiwa o Homosapiensie wczorajszym

to miło że czekasz :) ale strasznie zrypany jestem bo spałem 3 godziny i dopiero wróciłem w dom..
narazie krótka recenzja

bardzo fajny koncert :)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 17 października 2009 18:01:17 
Awatar użytkownika

Cóż, od mojej ostatniej wizyty w CRK przed dwoma tygodniami, specjalnie się nie zmieniło.. nic prócz pogody, która przestała być zabawna :|. Miał zacząć Odszukać Listopad, ale basista się upił i została zmieniona kolejność. Pierwszy zatem zagrał Czosnek, w którym bębni Uszaty z Nikt Nic Nie Wie. Po kilku utworach (bardzo całkiem fajnych) wokalistka wyciągnęła setkę czosnkówki i powiedziała o akcji benefitowej na operację Rafała Górskiego, ciężko chorego anarchisty z Krakowa - na otwarciu sezonu w CRK była zbiórka pieniędzy, teraz licytowano setkę czosnkówki (ostatecznie poszła za 77 zł). Potem Czosnek dokończył grać i było sympatycznie. Po Czosnku na scenę weszła jedna z bardziej oczekiwanych kapel - HellisHeaven, określany mianem "Bolt Throwera z Dydni". Nie bez znaczenia pewnie był fakt, że na wokalu w helisz jest Tukan z Zaraza Production, częsty bywalec CRK. Po HeallisHeaven na scenę weszła wrocławska Klinika.. i to było słabe w kontekście całego wieczora - owszem, grali na poziomie, ale wydawało się, jakby wokalistka do końca nie wiedziała, o co chodzi... no i jednak klimatyczny rozstrzał pomiędzy folkpankiem a crustami/grindami/screamo był zbyt duży jak dla mnie.

Po Klinice na scenie pojawił się S.A.T.A.N. we własnej osobie, a nawet w dwóch osobach. Sejtan jest to bowiem duet dający bardzo energetyczne koncerty, grający bardzo Orchidowe screamo. I robiący to nieźle. Bardzo nieźle.

I w końcu sprawcy całego zamieszania, Oszukać Listopad z Nowego Targu. Ich ostatnia płyta była w pewnym sensie skrętem w kierunku meldyjnego metalcore'a, ale bez przesadyzmu. Zachowanie muzyków było trochę pretensjonalne, ale dało sie przeżyć. Zwinąłem sie dwa utwory przed końcem, bo w przeciwnym razie musiałbym kwitnąć godzinę na przystanku. OL grało kilka kawałków jeszcze niezarejestrowanych, były sympatyczne raczej, w klimacie "The Masque of Slight Discretion".

Tytuł:
PostWysłany: pn, 19 października 2009 18:27:55 
Awatar użytkownika

Uldor pisze:
Pytanie raczej chyba brzmi, czy Ty nie uważasz tego pięknego miasta za "wiejskie", bo tak się składa, że jedyna "wiejskość" ("wieś" dewaluuje, wtf? Neutral), o jakiej może być mowa, to "wiejskość" Roguca, który, tak się składa, na każdym koncercie odwala taką konferansjerkę.

A czy ja pisałem coś takiego, że Lublin to wiejskie miasto :shock: chyba Kolego masz kłopoty z czytaniem albo rozumieniem. Lublin to przede wszystkim miasto mistyczne i spokojne :)

O Rogucu to nie wiedziałem, że ma taki styl...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 846 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 57  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.