Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 12:31:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 22 maja 2007 22:59:33 
Awatar użytkownika

Brus, przyznam, że w kwestii ministranta również nie rozumiem, co miałeś na myśli.

Natomiast co do twierdzenia Smoka, że to, co kiedyś nazywało się metalem, już nim może nie być, bo ewolucja gatunku itp. to ja nie wiem... to może gotyckie budowle też nie są już gotyckie, bo prawdziwy gotyk to reprezentują na Castle Party?

I może James Brown albo The Supremes nie byli mistrzami muzyki soul, bo soulem to się teraz nazywa to, co puszczają na MTV Base?...

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 11:50:36 
Awatar użytkownika

Armijny Smok pisze:
może znafcą gatunków nie jestem - być może nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale uważam, że to co kiedyś nazywano metalem - dziś już tym nie jest,,, muzyka się zmienia, również i gatunki,,, muzykę cięższą rozgraniczam bardziej na rock, metal (cięższy, lżejszy),,, dla mnie metal to jest np. Seupultura, Slipnot, children of bodom a nawet Iron Maiden (choć tu mam znaczne wątpliwości,,,) i ma tu jednak dla mnie duże znaczenie wokal/głos,,, nie chcę wchodzić tu w podgatunki metalu, których jest całe mnóstwo - czasem i znawcy już się gubią co jest jeszcze trashem, a co deth - gothic metalem, ale dla mnie Metallica to kawał dobrego Rocka: mocnego, twardego, ale jednak nie-metalowego,,, może ktoś mi zarzucić, że uważam, że ówczesny metal - to wyłącznie nu-metalowe bandy,,, na pewno część kapel którym przypięto łatkę nu-metalowych można nazwać metalowymi, ale to już wyższa filozofia jak dla mnie,,,

:shock: :hahaha:
temat olewałem do tej pory ale częstotliwość nowych wpisów mnie zaintrygowała (tudzież osoby, które się pojawiały jako wpisujące) no i znalazłem coś takiego - straszna bzdura to jest :mrgreen:

Crazy chyba najbardziej karykaturalnie i celnie ujął bzdurność powyższego :brawa:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 12:55:23 
Awatar użytkownika

ok, trochę mnie zjechaliście (choć faktycznie słusznie) - bo nie powinienem się wypowiadać w kwestiach gatunkowych,,, to co przedstawiłem jest moim bardzo subiektywnym poglądem, wynikającym z faktu słuchania muzyki nieco w inną stronę, niż weterani - tzn. zaczynając od kapel nowych - nazywanych przez osoby, od których chłonąłem muzykę, "metalem", a dopiero później dochodząc do twórców gatunku,,, jak się okazało - były kapele grające zupełnie inna muzykę,,,

,,,podkreślałem na wstępie mojej "bzdurnej" wypowiedzi, że nie jest to zdanie znawcy gatunkowego - tylko subiektywne odczucie słuchacza, dlatego obiektywnie jest to bzdura - choć dla mnie prawdziwa (jak znowu coś poknociłem w mojej wypowiedzi - będę usiłował tłumaczyć) - tym którzy weszli w polemikę - dzięki,,,

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 13:42:12 
Awatar użytkownika

tu już zakręciłeś na maksa ale od odróżniania subiektywnych i obiektywnych ocen mamy lepszych specjalistów, którym zostawiam temat :wink:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 16:19:48 
Awatar użytkownika

Mówiąc o subiektywiźmie, Smoku, masz chyba na myśli naginanie rzeczywistości do własnych odczuć :wink: - tak coś mi się wydaje... :)

Ale rozumiem coś takiego: pamiętam swoje zdziwienie gdy, znając wcześniej Dezertera i te pe, usłyszałem wreszcie Sex Pistols.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 16:34:24 
Awatar użytkownika

antiwitek pisze:
Ale rozumiem coś takiego: pamiętam swoje zdziwienie gdy, znając wcześniej Dezertera i te pe, usłyszałem wreszcie Sex Pistols.

o, widzę że to jednak załapałeś ;)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 16:42:54 
Awatar użytkownika

Ale nie twierdzę, że Sex Pistols to nie punk.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 21:06:25 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Brus, przyznam, że w kwestii ministranta również nie rozumiem, co miałeś na myśli.

chodziło mi o to, że momentami zbyt nachalny - hardcorowy image kolegi kikuta w zestawieniu ze śpiewanymi tekstami daje efekt raczej groteskowy...

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 22:55:19 
Awatar użytkownika

Nie nzma kolegi kikuta, więc trochę zawisam tu w próżni... ale hmm, czy chodzi Ci o to, że żeby głosić Boga ze sceny nie można posunąć się w wizerunku scenicznym do ekstremy? Że powinno się jednak choć trochę wyglądać "jak człowiek"? Że ktoś o imagu Tilla z Rammsteina śpiewający o Bogu to było nieco nie-tego?

Armijny Smok pisze:
tym którzy weszli w polemikę - dzięki

mimo wszystko chyba też rozumiem, skąd Ci się to wzięło
i dobrze, że taka dyskusja miała miejsce (niech żyją offtopy!), po to jest forum, żeby czasem popatrzeć na coś w innym świetle :-)
(ja tak mam z Pink Floyd i Bitelsami, że tu na forum usłyszałem, że coś innego jest "prawdziwymi Flojdami/ Bitelsami", niż miałem to ugruntowane w głowie... i chociaż do dzisiaj nie w pełni się z tym zgadzam, to przynajmniej widzę różnorodność punktów widzenia).

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 23:22:18 
Awatar użytkownika

no to pijany lekko stiw teraz ;)

Smoku - trochę namieszałeś i... tyle. eheh pozdro :piwo:

a brus li. hm trochę chyba czaję ? ogarniam takich typów którzy cały tydzień spieprzają ze szkoły chleją palą a w niedzielę na mszę czy coś .. o to cho ? ej nie wiem dobranoc ;]

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 maja 2007 23:26:41 
Awatar użytkownika

hmm, na mszę to na mszę... jeżeli taki luj jeden z drugim na mszę pójdzie, to mu źle pewnie nie zrobi.
pytanie jednak czy powinien zacząć głosić ze sceny?

(a jeżeli nie powinien, bo jest lujem, to znaczy, że powinien jednak mieć coś w sobie z "ministranta", czyli że skumałem o co chodzi brusowi?)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 24 maja 2007 05:32:37 
Awatar użytkownika

ja bym proponował założyć nowy topik - granice metalu :lol: sam, jako neofita ekstremy (od paru miesięcy w kapeli grającej szatański death) chętnie zabrałbym głos, a i poczytałbym co inni mają (lub też nie mają ,,,) do powiedzenia :faja:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 24 maja 2007 10:12:11 

Crazy pisze:
widzę różnorodność punktów widzenia

i otoz to! zalozenie, ze rozmowca moze patrzec na problem ze strony, ktorej istnienia sie nie domyslamy, lezy u podstaw dialogu!
banal, a jednak tylu forumowiczow cierpi na chorobe "jest tak jak ja wiem, a ty sie nie znasz."

niektore jej formy przybraly wrecz postac zrazliwa. pdk.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 25 maja 2007 17:43:23 

brus li pisze:
chodziło mi o to, że momentami zbyt nachalny - hardcorowy image kolegi kikuta w zestawieniu ze śpiewanymi tekstami daje efekt raczej groteskowy...

Ale te teksty sa po prostu o życiu...Nie ma na "Kokonie" zbyt wielu jawnych odniesień, tak wprost, do Boga. "Chyba, że "Jeden" jest aż tak pobożny, że aż dewocyjny...

Tytuł:
PostWysłany: sob, 26 maja 2007 14:45:46 
Awatar użytkownika

Po przeczytaniu postu Q przypomniał mi się postulat Piły, by do Regulaminu wprowadzić zakaz pisania czcionką bardzo małych rozmiarów. Jeśli nie chcesz, by ktoś to przeczytał, to nie pisz :roll:

Touch your hand to the wall at night

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.