Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 13:29:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 767 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 10 grudnia 2010 12:18:55 

Okładka fatalna, dużo gorsza niż Armii. Przerost formy nad treścią, jakieś "paćki" kolorowe. "Obrazek" na CD jeszcze gorszy...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 10 grudnia 2010 14:52:15 
Awatar użytkownika

Fakt okładka do d....
A nie wiecie, czy te płytki woodstokowe można kupić gdzieś w sklepie osobiście, czy tylko przez internet?

Tytuł:
PostWysłany: pt, 10 grudnia 2010 16:30:52 
Awatar użytkownika

O! Faktycznie te okładki sa fatalne, ale seria ciekawa. fajny koncercik, fajni goście, fajny repertuar - pasowałoby mieć. Szkoda, że nic na stronie Maleo i tym nie pisali...ale dobrze, że jest to forum ;)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 10 grudnia 2010 18:41:23 
Awatar użytkownika

Quilombo pisze:
Szkoda, że nic na stronie Maleo i tym nie pisali...

podobno ktoś na forum zespołu MRR coś wspomniał...

Tytuł:
PostWysłany: sob, 11 grudnia 2010 11:40:38 
Awatar użytkownika

nabyłam płytkę, grafika na okładce i cd super beznadziejna, poniżej krytyki, no ale trudno, jakoś to przełknę.
dźwięk ok, koncertowo brzmi zupełnie inaczej, chyba nawet bardziej mi się podoba niż płyty studyjne (do tej pory byłam tylko na dwóch koncertach MRR), mnóstwo gości tam jest i tak mnie zastanawia jak się Licy gra te Maleowe regały? ;) jakoś mi ten gość zupełnie nie pasuje do tych klimatów :)
płyty przyjemnie się słucha, generalnie jestem zadowolona

Tytuł:
PostWysłany: sob, 11 grudnia 2010 16:01:56 
Awatar użytkownika

Melduję, że płytkę już posiadam :mrgreen:
Koncertówki są fajne bo zawsze jest na nich coś więcej oprócz samej piosenki, a to ktoś coś powie między utworami, a to piosenka jest wydłużona, przerobiona, no i proszę ja was niepowtarzalny KLIMAT :peace:
A Lica dobrze się sprawdza w śpiewaniu reggae, nadaje piosenkom klimat hardcorowy :) Mi osobiście nawet bardzo pasuje :D

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 grudnia 2010 09:41:10 
Awatar użytkownika

Robulus pisze:
A Lica dobrze się sprawdza w śpiewaniu reggae, nadaje piosenkom klimat hardcorowy

kurcze musze se kupić! Może zostanie troche grosza jak zapłace oc :/

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 grudnia 2010 16:14:49 
Awatar użytkownika

Akurat na tej płycie Licy za bardzo nie słychać, chodziło mi raczej o to jak Lica śpiewa reggae np. z Tymkiem. O np. tu:
http://www.youtube.com/watch?v=caNT4SkNajE

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 09 stycznia 2011 21:57:25 

Fajny koncert Maleo dziś był na WOŚP'ie. Krótki bo krótki (tylko 5-6 numerów) ale całkiem ładnie bujało. Materiał tylko z nowej starej płyty. Niestety nie dało radę nawet wykrzyczeć bisów bo zespół jeszcze dziś koncertował.

Olek, wrzuć jakieś zdjęcia :)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 09 stycznia 2011 22:19:41 
Awatar użytkownika

Ano właśnie...za krótki o przynajmniej 10 numerów... Fajne nagłośnienie, Kazkowy bas dobrze bujał.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 stycznia 2011 08:39:28 
Awatar użytkownika

filmiki mamy tylko jakieś 3 słabej jakości,a zdjęcia to tylko znajomych pod sceną,więc za bardzo nie ma co wrzucać...z tego co widziałam to zespół jeszcze chciał coś zabrać,ale ktoś z tyłu mówił,że nie można,bo koniecznie co 30min. musiał wejść nowy zespół

Tytuł:
PostWysłany: czw, 13 stycznia 2011 12:22:04 
Awatar użytkownika

kilka słów o nowym wydawnictwie koncertowym...
Po pierwsze: bardzo cieszy mnie wydanie tego koncertu, ponieważ repertuar i zaproszeni goście w przeważającej większości nie przynudzali, było sporo utworów z "nowej" (udanej) płyty Addis Abeba... Po drugie - klimat koncertu należał do bardzo dobrych (przynajmniej tak to wyglądało w internecie...

Serca Nie Oszukasz - fajne rozpoczęcie koncertu, dobry utwór... ****

Reggae Radio (feat. Ras Luta) - utwór w wersji płytowej nie jest moim faworytem, ale o tym pisałem już w tym wątku... na koncertach podoba mi się bardziej... zaproszony gość - znany z wersji studyjnej - Ras Luta - jakoś niezbyt naturalnie tu wypadł -> szczególnie jeśli chodzi o zwrotkę "rapowaną" - strasznie głośno słychać jak nabiera powietrze i mnie osobiście się to nie podoba... **

African Children (feat. Ras Luta) - pozwoliłem sobie na dosyć ostry komentarz do pierwszego wejścia Ras Luty - ale jeśli chodzi o ten utwór to już jakaś zupełnie inna bajka (jakby to nie ten sam Ras Luta z poprzedniego utworu). Partie śpiewane brzmią bardzo przyjemnie... ****

Jah Heavy Load (feat. Gutek) - od pewnego czasu nie słucham już Indios Bravos (te eksperymenty okołobluesowe zupełnie mi nie podchodzą) - ale cover I Jah Man'a robi na mnie duże wrażenie - jest świetny feeling, wyczucie tego "czegoś" - co mnie w muzyce reggae urzeka... generalnie jest to świetny utwór i MRR dają tutaj radę *****

Passing Through (feat. Ghetto Priest) - murzyni śpiewają reggae chyba najfajniej - i tutaj też się to sprawdza... ****

One Love (feat Ghetto Priest & Lica) - szkoda trochę, że utwór zaliczły falstart, ale to klasyk muzyki reggae - wyszło dobrze ***1/2

Dzikie Serce (feat. Lica) - fajnie i potężnie zabrzmiała tutaj gitara solowa (przester! - chociaż tą zagrywkę nie grał Litza tylko Sivy)... Udział Litzy dodaje takich subtelnych ozdobników do utworu, który wyszedł nieźle... To dobry utwór, lubię go zarówno płytowo - jak i koncertowo... w środku nie zabrakło przestrzennej improwizacji ****

Droga Wojownika - ten kawałek koncertowo nieźle "buja"... ale tym razem tylko ***

Iron Lion Zion (feat. Andy Baron) - jeden z moich ulubionych utworów Boba Marley'a - tu w wykonaniu Andy'ego Baron'a - pięknie brzmi i fajnie się tego słucha... mocny moment płyty *****

Alibi (feat. Lica) - hit z płyty "Addis Abeba" - nie mogło go tu zabraknąć - zagrany trochę szybciej ****1/2

Get Up Stand Up (feat. Ghetto Priest, Andy Baron, Ras Luta, Gutek, Lica) - taka trochę piosenka finałowa, fajny kawałek, trochę rockowo zagrany... ***1/2

Chant 2006 (feat. Lica) - jedyny utwór z reggaemovy - generalnie średnio mi podoba ten kawałek, ale obserwując czasem reakcje słuchaczy na koncertach - jest zawsze ciepło przyjmowany - zwłaszcza że często grany na bis... ***

Święty Szczyt (feat. Lica) - klasyka, świetnie wpisuje się w płytę koncertową w większości złożoną z coverów ****

Pytanie (feat. Lica) ***

Na płycie nie zmieścił się jeszcze jeden utwór, który był na koncercie: Johny be good - ale podobno ma być na jakimś wydawnictwie dodany jako bonus, więc pewnie będzie szansa go jeszcze usłyszeć...

Generalnie płyta bardzo dobra, mam nadzieję, że ukaże się dvd z zapisem z tego koncertu...

Ostatnio zmieniony czw, 13 stycznia 2011 21:12:58 przez Smok, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: czw, 13 stycznia 2011 18:38:15 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
One Love (feat Ghetto Priest & Lica) - szkoda trochę, że utwór zaliczły falstart, ale to klasyk muzyki reggae - wyszło dobrze ***1/2

hm...a to nie falstart tylko po prostu pull up?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 13 stycznia 2011 19:35:47 
Awatar użytkownika

a co to jest pull up?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 13 stycznia 2011 20:43:38 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
Johny be good
nie ma na tej płycie :( I to wielka strata dla całości... Na koncercie ten utwór był debeściarskim...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 767 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.