Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 13:39:39 
Awatar użytkownika

"Gra" z M. Douglasem. Poraz drugi widziany, lecz na tyle zapomniany by nie odkryc idei przewodniej.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 13:44:18 
Awatar użytkownika

I ja obejrzałem "Grę" - bardzo ciekawy film.
Mam nadzieję, że brat nigdy nie wywinie mi takiego numeru.

Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 18:57:22 
Awatar użytkownika

Również widziałem grę. Fajny prezent urodzinowy :wink:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 19:27:14 
Awatar użytkownika

Bartek Z. pisze:
Fajny prezent urodzinowy

uwaga!! Zbiorka na prezent dla Barta! Do 23 pazdziernika zostalo jeszcze TROCHE czasu... :0
Kto bedzie za kaskadera robił?? 8)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 20:36:42 
Boskey pisze:
http://film.onet.pl/10684,,Wrzeszcz%B1cy_faceci,film.html
Wczoraj to widzialem. Barrrdzo ciekawe i smieszne.

A dla mnie średnie(ale ja nie przepadam za dokumentami) , ale pomysł na chór(?) zajebisty :)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 listopada 2005 23:18:13 
Awatar użytkownika

Widziałam kiedyś grę i wkurzyłam się, że takie zakończenie i pomyślałam, że szkoda czasu... Ciekawe, jak teraz bym zareagowała...

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 14:19:03 
Awatar użytkownika

z pewnoscią jakos, na ultraniesmialy sposób :lol:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 14:36:08 
Rekonstrukcja
Kurcze, naprawdę dobry film. Niby żart reżyserski ze schematów, ale same tezy dały mi do myślenia.
Kobieta potrzebuje kochać ciągle, dla niej to uświadomiona konieczność, nawet w przypadku romansu.
Mężczyzna za to musi sie zakochać prze z przypadek, dla niego miłość jest rezygnacją z innych elementów życia i przemianą całego życia...
...a jeżeli zwątpi w osobę w osóbę którą kocha, traci miłość, czyi jedyne co mu zostało (bo z wcześniejszego życia już zrezygnował).
Mocne.
Nawet jeśli wydumane na w czasie kilku sekund, to i pozostaje do przemyślenia.

/przy okazji padł rekord prasownia - przez 1,5h filmu 2 koszule i 2 polo - jak na mnie to naprawdę nieźle :lol: /

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 14:41:01 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
Mężczyzna za to musi sie zakochać prze z przypadek, dla niego miłość jest rezygnacją z innych elementów życia i przemianą całego życia...
...a jeżeli zwątpi w osobę w osóbę którą kocha, traci miłość, czyi jedyne co mu zostało (bo z wcześniejszego życia już zrezygnował).
Mocne.

hmmm, jesteś pewny, że tak jest tylko w wypadku mężczyzn?
i że kobiety to tylko ciągła potrzeba "czułości"??

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 14:50:41 
3bajki pisze:
Rekonstrukcja
Kurcze, naprawdę dobry film. Niby żart reżyserski ze schematów, ale same tezy dały mi do myślenia.
Kobieta potrzebuje kochać ciągle, dla niej to uświadomiona konieczność, nawet w przypadku romansu.
Mocne.
Nawet jeśli wydumane na w czasie kilku sekund, to i pozostaje do przemyślenia.

Zdecydowanie przekształciłaś najaważniejsze wątki wypowiedzi w cos innego niż chciałem przekazać :lol:
Natomiast pewnei nie jestem niczego :lol:
Jedynei referuję istotę filmu :lol:
/choć jak zauważą złośliwcy - istotę która ja wyodrębniłem/
Interesujące, zastanawiające, możliwe - tak bym ujął swój stosunek do tych tez

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 17:08:37 
Awatar użytkownika

dyingbride pisze:
uwaga!! Zbiorka na prezent dla Barta! Do 23 pazdziernika zostalo jeszcze TROCHE czasu... :0
Kto bedzie za kaskadera robił??

Broń Boże!!!! :wink:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 23:15:50 
Z niejakim Budyniem i niejakim Mikim obejrzałem Komornika. Zdecydowanie jestem przeciwny umawianiu sie do kina bez późniejszej rozmowie przy piwku, abo do kina (umawianie się do kina powinno zawirać element towarzyski!!! :)
Rzecz jasna w dniu dzisiejszym pogadałem z koleżanką Gosią,którą znam i lubię, aczkolwiek zgłaszam kategoryczny sprzeciw!

Film Komornik się podobał, acz bez przesady. Przemiana bohatera do mnie nie przemówiła, i jak to u Falka, uważam że trochę przesadził.
Natomiast film całkiem udany i choćby dla a'la Dogmowskich obrazów /kamera z ręki/ w realiach Polski współczesnej, warto obejrzeć pierwsze 40 minut. A dalej też nie jest żle, choć aż tak jak do Budynia do mnie nie trafia.

/bohater poprawiony ;) Mam z tym słowem problem od lat nastu :lol: /

Ostatnio zmieniony ndz, 13 listopada 2005 23:28:59 przez 3bajki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 23:19:34 
Awatar użytkownika

A ja dzisiaj widziałem po raz drugi Upadek. I tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to dobry film. Kurde, jaką Hitler musiał mieć osobowość żeby tak wyprać mózgi tym wszystkim ludziom. Masakra!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 23:20:27 
Awatar użytkownika

zacytuję sam siebie, tyle, że z forum spiritowego, na które zapraszam, bo coś zdycha ostatnio, http://spiritof84.fora.pl

Cytat:
Film zrobił na mnie wielkie wrażenie, kilka minut po zakończeniu stałem w hallu kina nie mogąc dojść do siebie. Polecam wszystkim. Mój ulubiony reżyser mnie nie zawiódł.

Dodatkowo jestem pod wrażeniem faktu, że udało się nakręcić film, który mimo osadzenia w teraźniejszych realliach i kręcenia z użyciem współczesnych środków, tak mocno wpisuje się w najlepsze tradycje polskiego kina lat 70-tych. Trochę zapewne ułatwia to umieszczenie akcji w niewielkiej miejscowości, ale i tak - udało się niesamowicie. Do tego ta brzydka jesienno-zimowa małomiasteczkowa sceneria oddana bardzo pięknie i plastycznie.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 16:30:49 

ostatnio cos sie czesto w kinie obracalem (no i troche na kompie, bo nie wszystko w kinie maja) i obejzalem egzorcyzmy emily rose (troche tendencyjny, ale w sumie dobry film), nieustraszeni bracia grimm (stanowczo odradzam, nawet w przypadku nudow i ogladania na kompie), efekt motyla (w koncu, efektowne, nie powiem, ale nie dalej zachwycilo) i birth na ktorym sie skupie.
nicole kidman, wdowa od 10 lat, zarecza sie i wtedy przychodzi do niej 10-latek i mowi, ze jest jej zmarlym mezem. rzeczywiscie wie o niej wiele i chce przeszkodzic w planowanym slubie. film jest troche duszny (nie graja go w polskich kinach) i sam nie wiem o czym jest. o milosci, zabobonach, rozwalaniu zycia, dojzalosci, odpowiedzialnosci, konsekwencjach bledow i krotkowzrocznosci?
dziwnie mi sie go ogladalo z dziewczyna, ale jednak polecam.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.