Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: sob, 03 maja 2025 23:09:12 
Awatar użytkownika

Przeczytali, że ich krytykujemy z Araskiem i wzięli to do serca.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: ndz, 04 maja 2025 07:42:35 
Awatar użytkownika

Obawiam się tylko, że trochę za późno. :)

PostWysłany: ndz, 04 maja 2025 14:57:49 
Awatar użytkownika

Rakowa już nie dogonią. Spieprzyli to.
Ale wczoraj faktycznie dali czadu 8-) aż żal mi się zrobiło Puszczy w pewnym momencie i tego Kevina.

PostWysłany: ndz, 04 maja 2025 19:41:14 
Awatar użytkownika

Kevin to niezłe ziółko!

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: śr, 07 maja 2025 06:50:37 
Awatar użytkownika

Dwumecz Barcelony z Interem w półfinale Ligi Mistrzów, zakończony 7:6 dla Interu (3:3 i 4:3) - :okolata: :okolata: :okolata:

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: śr, 07 maja 2025 08:37:28 
Awatar użytkownika

Niesamowite! Całe piękno i dramatyzm futbolu, tu już decydowały takie detale i szczegóły że ach!
Kibicuję dziś londyńczykom, ich awans będzie oznaczał że co najmniej jeden Polak wzniesie trofeum.

PostWysłany: śr, 07 maja 2025 11:01:34 
Awatar użytkownika

Zielek wczoraj niby dyskretny, ale rzetelnie wykonał robotę przez końcówkę i dogrywkę. Szczerze mówiąc to dlatego kibicowałem bardziej Interowi, bo chciałem, żeby nasz ex-Ragazzo da Napoli był w tym finale :D

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: śr, 07 maja 2025 18:50:39 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
Dwumecz Barcelony z Interem w półfinale Ligi Mistrzów, zakończony 7:6 dla Interu (3:3 i 4:3) -

Oglądałem, piękny mecz (bo w Piłce Nożnej liczą się dla mnie przede wszystkim emocje), zakończony jednak pewnym smutkiem.

Bo tak: czy naprawdę wygrała lepsza drużyna?

Statystyki:
FC Barcelona vs. Inter Mediolan
72% Posiadanie piłki 28%
19 Strzały 7

5 Strzały zablokowane 1
Itd...

Barca, której już od pewnego czasu kibicuję przeżywa swój najlepszy czas, ale jednak Inter rozpracował wysoko ustawioną obronę (a dla obrony i nawet Wojtka nie był to najlepszy mecz)... Araujo też zawalił sprawę (i to praktycznie dwa razy, a przecież nie grał całego spotkania). No i niestety najsmutniejsza dla mnie rzecz, bo sędzia niestety (jest to już raczej pewne) wypaczył nieco wynik (faul na Martinie, a mam wrażenie, że potencjalny karny można było zinterpretować inaczej, chociaż tutaj pewności nie mam... pierwszy kontakt z nogą Yamala przed polem karnym, a drugi, który spowodował upadek był już za linią karnego... Marciniak uznał wyższość pierwszego kontaktu, być może tak się robi w takich sytuacjach, ale mam tutaj pewne wątpliwości)... Generalnie trzymam zawsze kciuki za Marciniaka, ale możliwe, że zawalił tu przede wszystkim Var... Tak czy inaczej, na kilka minut przed końcem drugiej połowy dali sobie wyrwać prowadzenie 3:2, co jest naprawdę smutne... biorąc pod uwagę, że pierwszą połowę przegrywali 0:2... No, jak to czasem mówią... Kto nie wygrywa meczu 3:2, ten przegrywa 3:4... szkoda, bo to najsilniejsza drużyna Barcelony od kilku dobrych lat, a warto pamiętać, że mamy aż dwóch Polaków w podstawowym składzie... taka sytuacja może się już nigdy nie powtórzyć :(

PostWysłany: czw, 08 maja 2025 19:29:53 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
szkoda, bo to najsilniejsza drużyna Barcelony od kilku dobrych lat,

Szkoda, szkoda... Inter był bardziej wyrachowaną drużyną. Ale tu zdecydowały detale i sekundy...

No to mamy finał PSG - Inter!

PostWysłany: pt, 09 maja 2025 13:22:35 
Awatar użytkownika

A ja bardzo się cieszę, że Inter to wygrał. Raz, że Polacy. Dwa, że dla mnie cały ten klub jest w tej chwili jakąś wielką opowieścią o triumfie nie-gwiazdorskiej SOLIDNOŚCI i jakoś mnie to urzeka. Trzy, że Simone Inzaghi jest wybitnym i arcyciekawym trenerem, i to dzięki niemu tak pięknie to hula. Cztery, że włoska liga jest mi najbliższa obok polskiej i z Interem (mimo, że kibicuję Napoli) czuję jakąś większą więź niż jakąś Barceloną czy np. kimś z Anglii. Pięć - że wygrali tę dogrywkę dosłownie siłą wolą, wyrwali to sobie, wyszarpali, trochę wbrew logice. Fajna historia :)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: pt, 09 maja 2025 16:20:19 
Awatar użytkownika

Prazeodym pisze:
trochę wbrew logice

...i z każdym dniem wygląda, że wbrew także zasadom rzetelnego sędziowania (jakoś nie mogę przełknąć tej decyzji - chyba Varu, a może to Marciniak zignorował komunikat?):
phpBB [video]

Do reszty można mieć różny stosunek, ale Martin wtedy upadł, a Inter przejął piłkę i wpakował (naprawdę świetnego) gola do bramki Wojtka...

Ale mogę być nieobiektywny...

W najbliższą niedzielę El Clasico, więc szansa na utrzymanie się przez Barcę na fotelu lidera La Liga... Ale też ciekawa sytuacja z Lewandowskim, któremu po piętach zaczyna deptać Mbappé w drodze do zostania królem strzelców...

PostWysłany: sob, 24 maja 2025 19:20:29 
Awatar użytkownika

GRATULUJĘ LECH POZNAŃ :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: jako, że mój Widzewek nie jest w ostatnim czasie kandydatem na mistrza, to zwykle sympatyzuję z drużyną, która gra najładniej, więc wolałem zdecydowanie Lecha niż Raków, no i cieszę się, że się udało :)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: sob, 24 maja 2025 19:58:41 
Awatar użytkownika

O kurde! :aniolek:

Naprawdę myślałem, że to popsuli - na cztery kolejki przed końcem mieli 5 punktów straty do Rakowa i gorszy terminarz. To jest trochę mistrzostwo w w kategorii małego cudu. Szczęście dziś też się przydało, w ostatnich kilku minutach Mrozek genialna obrona, potem słupek, potem Gonzalez wybija sprzed linii bramkowej... ufff.
Brawo dla drużyny, jest 9 tytuł. Oficjalnie wybaczam im padakę sprzed roku (choć ma ona wciąż dalekie konsekwencje - Warta właśnie żegna się z I ligą...).

Prazeo - a co powiesz o scudetto dla Napoli?

PostWysłany: sob, 24 maja 2025 20:03:53 
Awatar użytkownika

Cytat:
Prazeo - a co powiesz o scudetto dla Napoli?

Bardzo fajnie! W tym roku bez takich emocji jak dwa lata temu, solidna robota przy wpadkach Interu, a nie pędząca niebieska lokomotywa, która zostawił wszystkich w tyle 2022/2023, ale oczywiście cieszę się bardzo :) troszkę podobna historia jak z Lechem (beznadziejny sezon z dupy, odbudowa i mistrzostwo zdobyte przewagą szerokosci żyletki)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: sob, 07 czerwca 2025 09:45:40 
Awatar użytkownika

Wczoraj chłopaki zagrały z Mołdawią. Piszę to bo zasadniczo wpisuję się tu po każdym meczu reprezentacji, więc nie chcę, żeby tradycja zginęła. No i tyle. Nie mam absolutnie nic ciekawego do powiedzenia o tym meczu. Równie dobrze TVP Sport mogłoby zapodać o 20:45 transmisję wyścigu dwóch ślimaków pełzających po trawniku i bawiłbym się chyba lepiej, a dziś byłoby mnie stać na dużo ciekawszy post na ten temat.

FORZA NAPOLI SEMPRE!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.