Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:24:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 500  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 18:06:57 
Awatar użytkownika

Crazy, zapewniam Cię, że byłabym w takiej sytuacji nastawiona do tych kładzistów tak jak elsea; natalia, jasne, mnie też denerwuje jak np. nad 'moim' jeziorem śmigają bez opamiętania w te i wewte między domkami i mam ochotę wysypać im gwoździe na ścieżkę, ale są też żwirownie, piaskownie, trasy offroadowe oraz nieciekawe turystycznie miejsca leżące ogólnie pojmowanym odłogiem (choć wtedy np. takie padalce też mają ciężko, to racja), gdzie ja osobiście bardzo chętnie bym pośmigała. Moim zdaniem quady i crossy powinien obejmować zakaz jeżdżenia po lasach taki sam jaki obejmuje np.samochody terenowe (wtedy potrzebne jest specjalne pozwolenie na jakikolwiek przejazd). Chyba, że w grę wchodzą odcinki, gdzie taki zakaz nie obowiązuje żadnych pojazdów silnikowych, wtedy, o ile użytkownicy nie narażają życia i zdrowia zwierzyny leśnej oraz innych użytkowników (!), ja osobiście nie widzę problemu.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 18:12:26 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
(a przecież nie pierwsze to, ani ostatnie kłady, jakie w górach widziałem, i zwykle takie właśnie wrażenie wywierają)

..może się to zmieni ponieważ mają wyjśc przepisy klasyfikujące te pojazdy jako motocykle. A jak motocykl to i prawo jazdy i TABLICZKA REJETRACYJNA. Bo jest kłopot z identyfikacją tych pojazdów i jeżdżców.
Bo jazda w rezerwatach przyrody bo tak też się zdarza to granda..i wogóle w miejscach do tego nieprzeznaczonych. Rozumiem miłośników sportów motorowych , ale są do tego miejsca np. tory crossowe.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 18:35:11 
Awatar użytkownika

Inverness pisze:
ale są też żwirownie, piaskownie, trasy offroadowe oraz nieciekawe turystycznie miejsca leżące ogólnie pojmowanym odłogiem

czyli jednak: izolacja!
;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 19:41:17 
Awatar użytkownika

Morella pisze:
dla mnie kłady ok.

...wydawało mi sie ,że w lesie człowiek powiniwn zachowywać się cicho... :cry:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 19:57:03 
Awatar użytkownika

- Pietrucha, gnojku, nie jesteś w lesie!!!! - zagaiła nauczycielka.
.....jak to było...."szkoła to syf"....:)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 19:57:49 
Awatar użytkownika

:piwo:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 20:45:49 
Awatar użytkownika

Smoku & Inverness - z Waszymi zastrzeżeniami się generalnie zgadzam. Problemem największym wydaje mi się właśnie nieuregulowanie i swoista samowolka kładzistów. Pojazd poza tym jak pojazd - nawet fajny powiedziałbym, choć nie dla mnie (tak jak motocykli nie lubię, ale nie mam właściwie nic przeciwko nim).

Tym niemniej zdanie Witka:

antiwitek pisze:
Często żałuję, że nie jestem postury Jaśka, albo że nie opanowałem jakiejś skutecznej sztuki walki, gdyż sądzę, że bezpośrednie reagowanie na pewne zjawiska ma wielki sens.

to takie odwieczne marzenie.
Chyba trochę bohaterka z Natalii awatara je wciela w życie, no nie? ;-)

Nie zapomnę, jak Kacper kiedyś na poczcie po prostu dał w mordę gościowi, który nadzwyczaj chamsko zwymyślał bogu ducha winną kobietę!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 21:47:58 
Awatar użytkownika

Aż by się chciało pogratulować Kacprowi zastosowania zasady zero tolerancji wobec rzeczonego chama.

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 września 2010 22:40:12 
Inverness pisze:
Moim zdaniem quady i crossy powinien obejmować zakaz jeżdżenia po lasach taki sam jaki obejmuje np.samochody terenowe (wtedy potrzebne jest specjalne pozwolenie na jakikolwiek przejazd)

dokładnie. kłady jako kłady sa po prostu pojazdem, który jak każdy pojazd mnie fascynuje (szybkośc i adrenalina rulez). ja bym pewnie w lesie nie jeżdziła bo i po co, lepiej po pustyni.

elrond pisze:
wydawało mi sie ,że w lesie człowiek powiniwn zachowywać się cicho...

ja bym zabronila wjazdu do kazdego lasu jakimkolwiek pojazdom silnikowym i tyle. kład dla mnie jest tak samo szkodliwy jak samochód.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 07:39:48 
Awatar użytkownika

Wczoraj pierwszy raz musiałem przepalić w piecu... Wilgoć nieznośną trzeba było przegnać. No i wyprowadzam się z dotychczasowego mieszkania (wypowiedzenie dostałem), ale to dopiero na samym końcu listopada.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 08:04:36 
Awatar użytkownika

..idę dzisiaj do doktora od rehabilitacji, który skieruje mnie na jakieś zabiegi...nagrzewania, może masaż albo jakieś ugniatanie.
Fajna pogoda się zrobiła. Słońce bardzo ostre ale przyjemne.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 08:35:40 
Awatar użytkownika

...musiałem dziś bardzo wcześnie wstać, czyli przed 9., a za moment biegnę na jakąś dziwną konferencję przed - szkoleniową... później prawie od razu do pracy - powrót do domu przewidziany po 22... uff... oby przeżyć dzisiejszy dzień... pogoda straszna...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 08:38:20 
Awatar użytkownika

...też bym coś zapalił.....może być i w piecu...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 09:10:38 
Awatar użytkownika

A ja bym posiedział przy ognisku i zjadł kartofla z ogniska, a może nawet dwa... Tak jest szaro i mgliście, że mi się wykopki przypomniały (jeszcze się załapałem na taką atrakcję w podstawówce), na które jechaliśmy przyczepom autobusowom ciągnientom przez traktor.

Dziś odbieram grata z warsztata.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 września 2010 09:23:19 
Awatar użytkownika

wokr pisze:
Tak jest szaro i mgliście, że mi się wykopki przypomniały (jeszcze się załapałem na taką atrakcję w podstawówce), na które jechaliśmy przyczepom autobusowom ciągnientom przez traktor.

Ja jeszcze kilka lat temu (5-7?) byłem na wykopkach. Pamiętam, najpierw praca, a wieczorem obiad przygotowany przez gospodarzy.

A w temacie - znów siedzę w robocie i próbuję poprawiać artykuł. Nie idzie mi. Nic mi się nie chce. No to sobie zapaliłem fajkę.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 500  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.