Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 13:18:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 976 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 66  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 kwietnia 2009 17:46:50 
Awatar użytkownika

Cytat:
...czy to ten z satyrycznego programu system 09 ? - tragedyja !

To ten:
Obrazek
Pisałem, że ma jakieś podstawy teoretyczne jako socjolog, a jak wychodzi mu prowadzenie programu, to nie wiem, bo dotąd widziałem chyba z pół odcinka z całej serii.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 kwietnia 2009 17:58:22 
Awatar użytkownika

ja tam uważam, że Elrond się czepia, i Klaty i całego programu; z tym, że Klata momentami był taki trochę histeryczno-agresywny; a reszta ludzi, która nie wiem czemu Elronda przerażała, była taka, ot, normalna, typowe typowe okazy tej bardziej zaangażowanej w cokolwiek części naszego pokolenia. Utożsamiałem się.

i o tym programie też jest wątek w Awanturum przecież.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 kwietnia 2009 18:11:21 
Awatar użytkownika

...niestety reżyser tego programu robi wszystko abym tak myślał ...a już za punkt honoru postawił sobie ,aby nikt nie zrozumiał o co chodzi....bo najważniejsze dla niego jest nie to
co mówi -dajmy na to prof. Staniszkis tylko jej....ucho....dlatego uważam ,że jest to w zasadzie program satyryczny

Budyń pisze:
a reszta ludzi, która nie wiem czemu Elronda przerażała,

..tak ci ludzie mnie przerażają...to przyszli politycy

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 kwietnia 2009 18:42:42 
Awatar użytkownika

chyba nie, gdyby chcieli być przyszłymi politykami, by już dawno działali w jakiś młodzieżówkach i nie prezentowali sobą żadnych przekonań ani postaw, by podobać się każdemu, zamiast wylewać frustracje w niszowej, nie ma się co oszukiwać, prasie. Co do reżyserii - fakt, ze była chaotyczna, choć mam wrażenie, że po pierwszym odcinku nastąpiła poprawa.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 18:05:08 
Awatar użytkownika

Telewizja jest dla wszystkich, nie tylko dla tych, którzy w szczególny, duchowy sposób obchodzą święta (jak ktoś ma taką ochotę, to może sobie oglądać nawet walki byków, czy Taniec z gwiazdami). Nie można wychodzić z założenia, że wszyscy przeżywają święta (bo obchodzić jednak można z przyzwyczajenia, czy dlatego "bo co ludzie powiedzą?") i telewizja POWINNA puszczać tylko programy związane ze świętami. Poza tym 'Pasja' z tego co pamiętam dotychczas była puszczana w święta przynajmniej dwa razy, z resztą i w tym roku oferował ją kanał HBO. Podejrzewam, że tematyka okołowielkanocna, śmierć i zmartwychwstanie Chrystusa z pewnością istnieją w ramówce programowej na te święta (czyli każdy znajdzie coś dla siebie ;)), więc nie ma co się oburzać, że po dzienniku puszczają film niezwiązany z okolicznościami i
Cytat:
media publiczne są w szponach władcy tego świata czyli diabła.

Co do zacytowanego stwierdzenia, to sorry noemi, nie obraź się ale...tego rodzaju sądy pasują mi do pewnej rozgłośni z Torunia, których nie potrafię brać na poważnie, a budzę we mnie raczej ambiwalentne odczucia ...Podobnie miałam po przeczytaniu Twojego wpisu odnośnie nazw zespołów i doszukiwania się w nich ukrytych znaczeń...Pozdrawiam.

Kiedy tylko w moich snach
Ktoś podnosi na mnie głos
Jak wytresowany pies
Kuląc się czekam na cios

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 19:00:03 
Awatar użytkownika

noemi777 pisze:
a z tego co wiem radio Maryja głosi nienawiść do narodu wybranego

a koleżanka słucha tego radyjka i nieraz słyszała tą wszechobecną nienawiści do Narodu Wybranego? A może jeszcze o profesorze Jerzym Robercie - Nowaku słyszała, że z niego krwiożerczy antysemita? Polecam obejrzeć jeden z programów archiwalnych Tomasza Lisa - w którym tę oczywistość przedstawia ten redaktor - no i doszukuje się antysemityzmu w słowach, wśród których go nie było...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 19:22:57 
Awatar użytkownika

noemi777 pisze:
Kiedy odwiedzam moją babcię pod Warszawą słyszę co się tam wygaduje bo ona ma włączone to radio na full 24 na dobę..

biedna zindoktrynowana babcia ;) to ona

noemi777 pisze:
80-letnia słuchaczka radia Maryja nie odróżnia Żydów Mesjańskich od ortodoksyjnych i wszystko wrzucając do jednego worka często chce mnie zindoktrynować do poglądów Rydzyka na tematy żydowskie (co można jej wybaczyć ze względu na szacowny wiek).

czy to ta sama osoba o której piszesz wyżej??

noemi777 pisze:
...byłam atakowana przez słuchaczy radia Maryja, którzy widząc moją miłość do Izraela rzucili mi w twarz, że : "To Żydzi zamorodowali Jezusa!!!".

no, pewnie na podstawie jakiejś tam grupy osób o małej świadomości religijno-społecznej łatwo wyrokować (np. o Polakach, że to chuligani - patrząc na pseudokibiców; że to złodzieje - patrząc na złodziei, którzy wyjechali akurat za granicę, itd). Przejawy antysemickie obecne są zapewne i u słuchaczy Radia Maryja i Radia Zet.

Nie słucham tego Radia, ale może sama powinnaś posłuchać zanim przytkniesz taką etykietkę na podstawie opowieści osiemdziesięcioletniej pani... a może tak naprawdę są to jej poglądy, a nie Rydzyka? Zastanów się, czy nie zdarza się tak, że ktoś krytykując czyjeś postępowanie - od razu jest etykietowany antysemitą, bo osoba którą skrytykował jest pochodzenia żydowskiego...

a i jeszcze coś:
noemi777 pisze:
...byłam atakowana przez słuchaczy radia Maryja

a ja byłem zaatakowany przez kolesia z ulicy Lubartowskiej w Lublinie - więc co - wszyscy Ci ludzie z tej ulicy to bandyci? Dostałem w twarz od kolesia pochodzenia romskiego - mam uważać, że wszyscy przedstawiciele tej narodowości to przestępcy??

Ostatnio zmieniony pn, 13 kwietnia 2009 19:26:28 przez Smok, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 19:24:28 
Awatar użytkownika

noemi777 pisze:
"To Żydzi zamorodowali Jezusa!!!".

a kto, Marsjanie?

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 20:24:52 
Awatar użytkownika

noemi777 pisze:
...ja tam się nie obrażam-tylko powstaje pytanie- czy każdy radykalizm to od razu moherowy beret i ojciec dyrektor?

Nie, ale treści zawarte w Twoich wypowiedziach o nazwach zespołów oraz programie telewizyjnym zalatują mi sposobem głoszenia swoich opinii przez Radio M oraz słuchaczy tej rozgłośni. Mam na myśli radykalne sądy na temat czegoś na podstawie czyjejś nieprawdziwej opini, niekompetencji (np. siostra zakonna) itd. i dalej - oburzanie się (patrz temat nazw zespołów) i niekiedy przyjmowanie pewnych kwestii jako "oczywistą oczywistość" (święta = w tv powinna być tylko ta tematyka, bo
Cytat:
to po prostu żenada żeby w chrześcijańskie święta w chrześcijańskim niby kraju emitować po dzienniku film o klątwach egipskich faraonów
...
Eh, statystyki...
Mam prawie 20 lat i wśród moich rówieśników 80 procent osób chodzących do Kościoła, czy deklarujących się jako wierzący, to ludzie, którzy chodzą do Koscioła "bo wstyd nie chodzić"/"co ludzie powiedzą"/"bo mama każe"/"Trzeba obgadać z Kaśką sprawe x i y, to siądziemy na balkonie" = dla towarzystwa...
Dobrze, ale załóżmy nawet, że statystyki są prawdziwe, to może to x procent ludzi ma ochotę oglądać walkę byków, w święta, które ich nie dotyczą? Podsumowując nie lubię po prostu kiedy ktoś zakłada, że czegoś "nie wypada" robić, bo ogół ma taką opinię lub obchodzi święta. Niezależnie od okoliczności każdy ma prawo do swojego zdania i każdy winien mieć prawo oglądać co chce i kiedy chce - od 'Pasji" po Taniec z gwiazdami...
dla każdego tak samo

E : Aha, sama oburzasz się, że
Cytat:
80-letnia słuchaczka radia Maryja nie odróżnia Żydów Mesjańskich od ortodoksyjnych i wszystko wrzucając do jednego worka

Z czego to wynika? Z niewiedzy, niekompetencji, zasłyszenia nieprawdziwej opini. Wkurza Cie to.
Temat nazw zespołów - z czego wynika Twoje oburzenie? Z powoływania się na nieprawdziwe, niekompletne opinie i czyjąjś niekompetencję. Mnie wkurza to...

Jak wytresowany pies
Kuląc się czekam na cios

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 22:36:40 
Awatar użytkownika

Serdelek pisze:
Niezależnie od okoliczności każdy ma prawo do swojego zdania i każdy winien mieć prawo oglądać co chce i kiedy chce - od 'Pasji" po Taniec z gwiazdami...

... ależ oczywiście ! :brawa:
Serdelek pisze:
dla każdego tak samo
....według Ciebie w TV tak jest ? bo dla mnie programy w telewizji od jakiegoś czasu podsumować można tylko : im głupiej tym lepiej... :cry: ...ja nie wiem ,ale dla Ciebie to schamienie jest ok ?

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 kwietnia 2009 22:58:39 
Awatar użytkownika

elrond pisze:
Serdelek napisał:
dla każdego tak samo
....według Ciebie w TV tak jest ?

-zwrot "dla każdego tak samo" miał oznaczać, że każdy powinien mieć mozliwość obejrzenia w telewizji czegoś "dla siebie" -
wcześniej napisałam pisze:
od 'Pasji" po Taniec z gwiazdami...
.
elrond pisze:
bo dla mnie programy w telewizji od jakiegoś czasu podsumować można tylko : im głupiej tym lepiej... ...ja nie wiem ,ale dla Ciebie to schamienie jest ok?

Zgadzam się - jest straszne - woda z mózgów. Ale i tak wszystkie te programy się chowają, gdy na ekranie pojawia się pewien "spec" i "stylista" Tomasz Jacyków. Nikt nie zasługuje na to, by straszyć go tą "osobistością" :lol: . Osobiście telewizja jest mi potrzebna do oglądania filmów (tylko jeśli nie mogę go zdobyć na DVD (wolę napisy)), czasem Discovery we wtorki o 22.00 oraz pościgów policyjnych na TVN Turbo. Pozdrawiam.

Jak wytresowany pies
Kuląc się czekam na cios

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 kwietnia 2009 08:36:38 
Awatar użytkownika

w telewizji w Święta niczego nie pokazali. I chwała im! :lol:

" (...)Czy pan myśli,że nasze żydowskie pisma są tylko dla jakiegoś widzimisię pisane spółgłoskami?Każdy wyszukuje sobie skryte samogłoski, które zawierają dla niego jedynego określoną myśl, żywe słowo nie powinno zamieniać się w martwy dogmat."

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 kwietnia 2009 08:51:40 
Awatar użytkownika

Meriadok Brandybuck pisze:
w telewizji w Święta niczego nie pokazali

W jakim telewizorze, w Twoim?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 kwietnia 2009 08:56:25 

pokazali :)
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: czw, 16 kwietnia 2009 20:16:16 
Awatar użytkownika

Dzisiaj na TVP Kultura o godzinie 00:10 poleci Trupia czaszka

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 976 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 66  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.