Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:56:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 05 kwietnia 2009 21:39:54 
Awatar użytkownika

No i 1:1 w meczu Lech-Wisła. To Lech stracił w tym meczu 2 punkty...
Mecz Legia-Lech w końcówce kwietnia może mieć jeszcze większy cieżar gatunkowy niż zwykle.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 06:30:44 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
No i 1:1 w meczu Lech-Wisła. To Lech stracił w tym meczu 2 punkty...

..Lech śmiało mógł już liderować ż przewagą 6 punktów albo i więcej nad Legią Wisłą no i Polonią Warszawa..No ale cóż.....to jest piłka nożna...Przeciwnik posiada także jedenastu zawodników mniej lub więcej "sprawnych piłkarsko" dlatego czasami zdarzają się niespodzianki. Zasadniczo patrząc na tabelę kandydatów do "majstra"jest czterech jednakże piłkarskich atutów które mogą zdecydować o zdobyciu trofeum nie powinno zabraknąć Legii i Lechowi. W każdym bądź razie końcówka ligi będzie pasjonująca i to nie tylko w górze tabeli ale także w drugiej połówce która wyłoni "spadkowiczów" zaczynając od Ruchu który zajmuje 8 pozycję a kończąc na Górniku który zajmuje ostatnie 16 miejsce...
P.S. Zasadniczo na dzień dzisiejszy degradacją zostanie ukarana Jagiellonia ( tzw. afera korupcyjna). Licencji uprawniających do grania w ekstraklasie mogą także nie otrzymac drużyny które działają na zasadzie "partyzantki" (m innymi ...Polonia Bytom , Ruch Chorzów , ŁKS Łódż)....Zasady są jasno określone..Ma byc liga zawodowa gdzie kluby są pracodawcami a piłkarze pracownikami , dlatego publiczne wylewanie żali drogą manifestacji i akcji poparcia dla klubów ludzi powszechnie uważanych za autorytety i to nie tylko w dziedzinie sportu przy przyznawaniu licencji mogą już okazać się nieskuteczne....Na pewno nie okażą się skuteczne..

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 07:56:23 
Awatar użytkownika

Ufff... Ciężko było. Stilic uderzający wolnego po ziemi, to jest raczej rzadka sprawa - ale weszło. Remis w sumie sprawiedliwy.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 11:33:15 

Śmiem twierdzić, że Lech Poznań ma wyraźną zadyszkę.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 11:40:10 
Awatar użytkownika

Chodzi Ci o wczorajszy mecz? Wiesz, nie mogło grać trzech podstawowych zawodników, z czego dwóch (a nie wiem czy nie trzeci też) to reprezentaci kraju.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 11:43:14 
Awatar użytkownika

trzeci też

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 11:44:38 
Awatar użytkownika

Też, ale w sumie przemyślałem głębiej słowa imiennika - było nie było, trzeci remis z rzędu.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 06 kwietnia 2009 11:46:27 

Chodzi mi o wyniki remisowe w trzech ostatnich meczach. Ten z Wisłą jestem w stanie zrozumieć. Od zespołu, który z takim polotem grał w pucharach, wymagam żeby pewnie zmierzał po mistrzostwo, ale może to właśnie jest przyczyną - duża liczba meczów i zimowy wycisk od trenera Smudy sprawia, że są lekko zajechani. Być może to jednak zbyt wcześnie by wyciągać takie wnioski.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 kwietnia 2009 11:46:42 
Awatar użytkownika

W ogóle cała czołówka ma zadyszkę.. Mam nadzieję, że Legia się w końcu przebudziła w Gdyni... Natomiast strasznie wkurza mnie Polonia "1:0" Warszawa i mam nadzieję, że nie znajdzie się na podium, bo do Lecha, Legii i Wisły to piłkarsko dużo im brakuje.

"Jak mamy tu coś zwojować skoro między jedną siatką, a drugą jest przerwa na piłkę?"

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 00:03:16 
Awatar użytkownika

fatalnie zagrało MU 2:2 dobrze nie rokuje przed rewanżem 15 kwietnia, podobno Fabiański zagrał dobry mecz z Villareal - ale nie jestem zaskoczony, myślałem że będzie ciężej z Porto bo tylko dwa dni odpoczywali przed tym meczem :|

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 06:49:47 
Awatar użytkownika

youzwa pisze:
Natomiast strasznie wkurza mnie Polonia "1:0" Warszawa i mam nadzieję, że nie znajdzie się na podium

...pewno że nie! W sobotę przyjeżdzają na "Śląski". Przy 40 tysięcznej publiczności nie mają szans! :wink: A tak na serio. W Ruchu "bida z nędzą".Kolejny raz walka o utrzymanie. Brak choćby jednego dobrego napastnika. Może Polonia będzie leciutko rozkojarzona przed świętami?..Oby.. :wink:
Oglądałem wczorajsze skróty z LM...Porto może wyeliminowac MU z dalszych rozgrywek...To chyba taka niedoceniona i nieobliczalna drużyna. A Łukasz Fabiański w zaprezentowanym skrócie radził sobie nieźle..jednak widać trochę "nieogrania" .To jeszcze w sumie młody zawodnik , jednakże siedzenie na ławce średnio służy podnoszeniu umiejętności..
Ciekawie zapowiadają się dzisiejsze mecze...
Barcelona - Bayern.....typ 2:0
Liverpool - Chelsea ....typ 2:1

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 11:36:29 
Awatar użytkownika

Wuka, mam nadzieję, że wygracie z nimi! :D Mimo różnych układów, ja tam Ruch darzę sporą sympatią.
Ja jestem ciekaw ile Almunia będzie kontuzjowany. Jeśli będzie miał sporą przerwę to Fabiański ma niesamowitą sznasę wygryźć go ze składu. Zwłaszcza, że mimo wszystko ten Almunia nie jest żadnym wielkim bramkarzem.
Co do typów na dzisiaj.. Barcelona myślę, że wygra i to dwoma bramkami. W drugim meczu każdy wynik jest możliwy, ale faworyrtem jest Liverpool. 2:1, 3:2...?

"Jak mamy tu coś zwojować skoro między jedną siatką, a drugą jest przerwa na piłkę?"

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 11:39:57 
Awatar użytkownika

youzwa pisze:
Ja jestem ciekaw ile Almunia będzie kontuzjowany

Jakieś pół godziny temu czytałem na onecie o trzech tygodniach.
Dziś obstawiam 3-1 dla Barcelony i 2:1 dla Liverpoolu.
A Lech gra w Pucharze z Wisłą! Ktoś straci szansę na podwójną koronę. :)
Stawiam że wygramy 1:0!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 12:00:41 
Awatar użytkownika

Na pewno Lech ma teraz większy potencjał, tylko średnio go wykorzystuje w tej rundzie..
A 3 tygodnie to całkiem sporo czasu dla Łukasza na pokazanie się. A wydawało się, że Kuszczak pierwszy się przebije... :roll:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 kwietnia 2009 12:19:31 

Życzę Fabiańskiemu jak najlepiej, dobrze byłoby gdyby Arsenal przeszedł do półfinału, wtedy o Łukaszu mogłoby zrobić się głośniej niż o Borucu. Kuszczak to niestety zawodnik, który większość kariery spędził na ławce, wsławiony doskonałą interwencją w czasie gdy grał w West Bromwich Albion i pamiętnym babolem z meczu z Kolumbią. Myślę, że nawet odejśćie Van der Sara może mu nie pomóc.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.