Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 lutego 2009 12:20:13 

Nie wierzę w to, że ten skład zostanie utrzymany latem. Stilić, Rengifo czy Lewandowski zapewne odejdą, a wtedy marzenia o LM trzeba będzie odłożyć. W Polsce tak zgrany i odważnie grający zespół udaję się zbudować raz na kilka lat i to tylko na jeden sezon. Smutne ale chyba prawdziwe.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 lutego 2009 12:38:29 
Awatar użytkownika

Bardzo rozsądny post Cytza. Lech odpadł ale znalazł się już w gronie europejskich średniaków, a to jak na polski zespół i tak sporo.
W meczu chyba zabrakło decydującego ciosu w pierwszej połowie. Włosi byli oszołomieni, drugi gol by ich znokautował.
A w drugiej Lech nie potrafił tym razem odpowiedzieć na nacisk rywala swoim kontrnaciskiem, tylko poddał się biegowi wydarzeń. Bramka wyrównująca wisiała w powietrzu od 46 minuty...
A błędu Kikuta jednak szkoda, jednak 2:2 i 1:1 wygląda inaczej.

Obawy Marcina niestety podzielam :roll:

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 lutego 2009 13:14:14 
Awatar użytkownika

druga bramka to tylko zmiana statystyczna. I przy 1:1 i przy 1:2 należało strzelić jedną bramkę aby grać dalej (w następnej rundzie lub chociaż w dogrywce) więc w sumie ta bramka nie miała znaczenia, szkoda pierwszej, i przede wszystkim pierwszej połowy. Ciężko przejść dalej jak się zdobywa samemu większość bramek dla przeciwnika (tydzień temu był samobój, wczoraj nabicie napastnika przez Djurdevica i strata Kikuta).
Druga połowa tragiczna :( Szkoda ....

Ale brawa za cały pucharowy sezon - takich emocji nie było od lat :brawa:
Co do przyszłego.... najpierw musza lechici przetrwać w lidze. Niby prowadzą ale sezon krótki, meczy niewiele i ten z Udine trzeba szybko odstawić na bok i grać tu.
Myślę, że mistrzostwo i perspektywa walki o LM jest w stanie zatrzymać ten skłąd jeszcze przynajmniej na jesień. W innym przypadku szanse na to mocno spadają.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 27 lutego 2009 17:12:51 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
Dół, dół, panie...

...niestety lider polskiej ekstraklasy odbiegał umiejętnościami 13 (?) druzynie serie A...Druga połowa w wykonaniu "kolejorza" ...dół panie, dół.....niestety.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 lutego 2009 17:50:32 
Awatar użytkownika

Niestety było w drugiej połowie widać, że ławki Lech praktycznie nie ma. Peszko kontuzjowany i nie ma kogo wpuścić na zmianę. Po wyrównaniu Udinese aż się prosiło o szybką podwójną-potrójną zmianę - tak na pobudkę. ALe nie było zmienników i do końca meczu w sumie Lech cały czas grał to samo, czyli słabo.

Poza tym wydaje mi się, że nasi przegrali w głowach. Po przerwie miałem wrażenie kompletnego rozkojarzenia i rozprzężenia. No bo jak inaczej wytłumaczyć to, że nagle 90% kopnięć z naszej strony dochodzi lub jest przejmowane przez Udinese? OK, Włosi wzięli się do gry, ale moim zdaniem to w dużej mierze nasi im na to pozwolili. Szkoda.

Ogólnie - klub musi kupić paru solidnych zmienników no i nie sprzedawać piłkarzy. Jeśli się uda, to będzie jeszcze dużo radości z Kolejorza. Bo to co robili w tym sezonie fajnie wyglądało.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 lutego 2009 19:21:29 
Awatar użytkownika

...byłem na derbach na Śląskim...Górnik wygrał bo był lepszy...Jestem zdruzgotany i zniesmaczony postawą kilkudziesięciu pierdolniętych bezmózgowców mieniących się kibicami "Niebieskich" którzy stoczyli regularną bitwę w przerwie ze służbami ochrony :cry: Najbardziej pojebanych (pseudo)kibiców ma Ruch Chorzów..Więcej na meczu Ruchu już mnie nie zobaczą....

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 lutego 2009 19:33:35 
Awatar użytkownika

WUKA... ja, kibic Górnika jestem dziś w siódmym niebie i nie ukrywam, że jest to dla mnie jeden z najważniejszych dni w moim życiu, ale powiem Ci, że nie powinieneś się poddawać. W każdej grupie kibiców znajdzie się czarna owaca a czasem, niestety, stado czarnych owiec. Na meczu Górnik-Piast była taka sama (identyczna) sytuacja tylko w rolach głównych "wystąpili" niestety "kibice" Górnika. Ale co my możemy zrobić? My właśnie musimy być jakby ponad tym. Bo jeśli nie my, normalni kibice kochający swój klub całym sercem, to kto? Jeśli odejdziemy to pozwolimy im wygrać i pozostawimy wizerunek naszego klubu w krzywym zwierciadle. Więc idź na następny mecz, krzyknij RUCH! RUCH! HKS! I nie pozwól by psychole sprawili, że nie robisz tego co kochasz! Nie możemy pozwolić psycholom zwyciężyć. Z kibicowskim pozdrowieniem, zooropa.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 lutego 2009 20:00:38 
Awatar użytkownika

zooropa pisze:
I nie pozwól by psychole sprawili, że nie robisz tego co kochasz! Nie możemy pozwolić psycholom zwyciężyć. Z kibicowskim pozdrowieniem, zooropa.

...gratulacje za zwycięstwo..Jeżeli w Ruchu zdarza się sytuacja że kibice(kibole) stawiają zarządowi ultimatum , że jeżeli Górnik dostanie większą pulę biletów to zbojkotują mecz (pierwotnie Górnik miał dostac chyba 2 tyś. wejściówek...na dodatek po zawyżonej cenie...) , to co to jest za klub co się daje terroryzować i rządzić sobą bandzie debili?.....A niech nie przychodzą i idą w pizdu! Niech przyjdzie 2 tysiące normalnych kibiców i będzie spoko.... W rankingu najgorszych kibiców (pseudokibiców) na Śląsku przodują Ruch i Gieksa....No jak można niby "kochac" swój klub i robic mu pod górkę? I to wszystko robią pieprzone "szczyle"...nie ważne czy mają 20 czy 30 lat ..Dla mnie to szczyle , niedorozwoje i przymuły....Na razie jestem zdruzgotany tym wszystkim...Człowiek się cieszy , wspólnie z kumplami wybiera się na mecz , czeka na to parę miesięcy....a potem dupa blada....Nie chce mi się na razie kibicować.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 28 lutego 2009 20:39:24 
Awatar użytkownika

WUKA70 pisze:
...gratulacje za zwycięstwo..Jeżeli w Ruchu zdarza się sytuacja że kibice(kibole) stawiają zarządowi ultimatum , że jeżeli Górnik dostanie większą pulę biletów to zbojkotują mecz (pierwotnie Górnik miał dostac chyba 2 tyś. wejściówek...na dodatek po zawyżonej cenie...)

Dziękuję. Odnośnie biletów, było trochę inaczej, bo Górnik chciał więcej niż 7500 tysiąca biletów tzn. 12500 czyli tyle ile w zeszłym roku i patrząc na pustawe sektory Ruchu po prawej od nas (nie licząc buforów), pewnie zarząd Ruchu sprzedał by te 5 tysięcy z miłą chęcią. Niestety, faktycznie kibice Ruchu zagrozili, że jeśli zarząd przeznaczy dla nas więcej niż te 7,5 tysiąca to zbojkotują mecz. Na pocieszenie (?), powiem, że w Górniku też tak jest, wiele zależy od tego co powiedzą kibice i to nie tylko problem Ruchu :( Mam nadzieję, że wróci Ci zapał, bo nie warto przejmować się idiotami, naprawdę. Wyobraź sobie, że tacy jak ty przestają chodzić na mecze - klub zostanie bez kibiców (!) a nie o to chodzi. Wiem, że ciężko jest po takim "widowisku" normalnemu kibicowi usiąść znów na trybunach, sam to przeżywałem, tak jak pisałem - mam nadzieję, że prawdziwi kibice Ruchu jeszcze pokażą na co ich stać.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 01 marca 2009 08:54:50 
Awatar użytkownika

Franek wrócił do ligi i od razu dwa gole w trzy minuty! Szacunek! :D

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 01 marca 2009 11:52:35 

A dziś gra Lech z Bełchatowem. Po remisie Legii w derbach Warszawy, Kolejorz może odjechać na 2 punkty. Pytanie tylko, czy już zapomnieli o drugiej połowie meczu z Udinese.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 01 marca 2009 12:09:39 
Awatar użytkownika

Wuka jak przestaniesz chodzić na mecze to dostaniesz bana na tym forum!
Mam układy z adminem :wink:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 01 marca 2009 20:37:23 
Awatar użytkownika

MU dziś wygrał pierwszy puchar w tym roku - Curling Cup. Kuszczak niestety przesiedział na ławce, ale i tak się bardzo cieszę :wink:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 marca 2009 09:23:44 
Awatar użytkownika

marcin pisze:
Pytanie tylko, czy już zapomnieli o drugiej połowie meczu z Udinese.

Nie zapomnieli, bo prowadząc 2-0 dali sobie wbić dwa gole. Na szczęście zdążyli wygrać.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 03 marca 2009 20:44:03 
Awatar użytkownika

BartZ pisze:
Wuka jak przestaniesz chodzić na mecze to dostaniesz bana na tym forum!
Mam układy z adminem

...już mi chyba przeszło....ta złość... :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.