Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:58:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 04 lutego 2009 14:12:18 
Awatar użytkownika

Przegapiłem jedną wypowiedź Meriadocka - nie wiem jak było z układami, układzikami, natomiast uważam, że aby spuścić jakąś drużynę z ligi, musi ona prezentować co najwyżej przeciętną wartość piłkarską. Jeśli drużyna ma naprawdę dobrych zawodników, zgranych ze sobą to swoje wywalczy.

No i zgadzam się z Pippinem, wałki w niższych ligach po prostu nie są tak nagłośnione. Ale podobno są czasem tak bezczelne, że można się załamać...

"Jak mamy tu coś zwojować skoro między jedną siatką, a drugą jest przerwa na piłkę?"

Tytuł:
PostWysłany: śr, 04 lutego 2009 15:17:00 
Awatar użytkownika

youzwa pisze:
Jeśli drużyna ma naprawdę dobrych zawodników, zgranych ze sobą to swoje wywalczy.

na poziomie lig okręgowych na pewno tak. Kiedyś gadałem z trenerem jednej z takich drużyn, co się nie opłacił Fryzjerowi, ale miał tak mocny skład, że nie byli w stanie go udupić. Na poziomie wyższym to w koszty działalności wpisane były łapówki. Nie wierzę, że Legia była poza układami, poprzez to, że miała dobrych piłkarzy, i dlatego przez cały okres swego istnienia nigdy nie spadła.

Pewno Pippin masz racje z tym kopaniem się w niskich klasach. Więc jednym słowem - polska piłka = dno i nędza

" (...)Czy pan myśli,że nasze żydowskie pisma są tylko dla jakiegoś widzimisię pisane spółgłoskami?Każdy wyszukuje sobie skryte samogłoski, które zawierają dla niego jedynego określoną myśl, żywe słowo nie powinno zamieniać się w martwy dogmat."

Tytuł:
PostWysłany: śr, 04 lutego 2009 16:52:55 

Z tego co pamiętam, to kary dla Legii za mecz z Vetrą nie odwołano, a zawieszono na okres paru lat (chyba nadal trwa), ale fakt faktem - w pucharach mogą grać. A co do "konfliktu" między kibolami Legii, a działaczami, to uważam, że ciekawie wypowiada się na ten temat człowiek, niejako z zewnątrz: http://www.orangesport.pl/tpsa/run?n=os ... t&p1=29339

Co do nadziei wyrażonej przez Youzwa co do PZPNu - nie liczyłbym na to w najbliższym czasie. Jeśli na zjeździe ostatnio zadecydowano o 2 kadencyjności władz związku (czyli 8 lat), zamiast wziąć się za korupcję - wszystkie zarzuty są z sezonu 03/04. Wcześniejsze przypadki ulegają przedawnieniu... Dla mnie to jest śmiech na sali. Dopóki nie zmienią się władze (i tak wybierają je od n lat ci sami ludzie) to to nie nastąpi... A boję się, że nawet nie ma ludzi w polskiej piłce, którzy byliby dobrymi kandydatami (i tu wcale nie mam na myśli na stanowisko prezesa PZPNu), bo wszystkim taka sytuacja jaka była do tej pory jest na rękę

Tytuł:
PostWysłany: śr, 04 lutego 2009 21:40:57 
Awatar użytkownika

To fakt, zawieszenie winy jest, topór wisi nad głową bodajże przez 5 sezonów.
Wcześniejsze przypadki ulegają przedawnieniu, bo nie było ustawy antykorupcyjnej, a prawo wstecz nie działa... Zresztą z tych kilku lat już wystarczy przekrętów, żeby wsadzić bardzo wielu za kraty.

Merry, Legia na pewno była w układach. Oglądałem fragmenty meczu rozstrzygającego o Mistrzostwie w roku 93 i nie mam wątpliwości, że mecz był kupiony (zresztą trenerem wtedy był Janusz W...). Tylko, że nigdy nie było na to przedstawionych dowodów, a jeśli nie ma dowodów to w imię czego ten tytuł jest u Lecha? Zwłaszcza, że wtedy większość meczów była kupowana, a tak naprawdę ukarano tylko Legię...

"Jak mamy tu coś zwojować skoro między jedną siatką, a drugą jest przerwa na piłkę?"

Tytuł:
PostWysłany: czw, 05 lutego 2009 09:00:16 
Awatar użytkownika

youzwa pisze:
fragmenty meczu rozstrzygającego o Mistrzostwie w roku 93

To było jakieś 5-2 z Górnikiem? To ten rok?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 05 lutego 2009 11:46:25 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:

Ten mecz odbył się w 1994 r. Jak pamiętam Górnik kończył w ósemke.
Legii odebrano tytuł rok wcześniej. No chyba, że pamięć mnie zawodzi.

I na koniec jeszcze coś w temacie korupcji :faja:

To fryzjera głos
Usłyszałem go
Powiedziałem tak, tak to on
Na rozstaju dróg stoi Dariusz W.
On wskaże Ci drogę!
:faja:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 05 lutego 2009 11:47:11 
Awatar użytkownika

A, jasne, amnezja. 1993=niedziela cudów.

Ale w takim razie, jeśli o owym roku mówimy, to pleciesz, Józek, bzdury. :wink: Nie ukarano tylko Legii. Ukarano również ŁKS oraz drugie strony ekhm.... potyczek - Wisłę i Olimpię.
Gdyby ukarano tylko Legię, tytuł byłby w Łodzi. Lech przecież przed karami był trzeci i z trzeciego miejsca wskoczył na pierwsze. Legia ścigała się korespondencyjnie bramkami z ŁKSem wtedy.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 05 lutego 2009 20:39:03 
Awatar użytkownika

Krzysztof pisze:
Peregrin Took napisał:

Ten mecz odbył się w 1994 r. Jak pamiętam Górnik kończył w ósemke.
Legii odebrano tytuł rok wcześniej. No chyba, że pamięć mnie zawodzi.

Peregrin Took pisze:
Ale w takim razie, jeśli o owym roku mówimy, to pleciesz, Józek, bzdury. Nie ukarano tylko Legii. Ukarano również ŁKS oraz drugie strony ekhm.... potyczek - Wisłę i Olimpię.
Gdyby ukarano tylko Legię, tytuł byłby w Łodzi. Lech przecież przed karami był trzeci i z trzeciego miejsca wskoczył na pierwsze. Legia ścigała się korespondencyjnie bramkami z ŁKSem wtedy.

...dobrze chłopaki mówią ...nalac im piwa! :piwo:

Na oczach kamer Górnika przekręcili wtedy!
Tylko wynik meczu który podaje Krzysztof to wynik meczu o Puchar Polski (5:2). Do sędziowania został wyznaczony sędzia którego sędziowanie w tym spotkaniu było jego ostatnim w karierze. Po mojemu sędzia "przekręcił "Górnika. Legia cudem zdobyła mistrzostwo grając w przewadze ( o przewagę postarał się właśnie sędzia).

Tytuł:
PostWysłany: pt, 06 lutego 2009 11:58:59 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
Ale w takim razie, jeśli o owym roku mówimy, to pleciesz, Józek, bzdury. Wink Nie ukarano tylko Legii. Ukarano również ŁKS oraz drugie strony ekhm.... potyczek - Wisłę i Olimpię.

No fakt, uprościłem sprawę, ale najbardziej pokrzywdzona została Legia. A mi chodziło bardziej o to, że przez tyle lat ustawiania wyników, krętactwa, nikt nic nie robił, a tu nagle korupcja! Potem też była cisza, aż do czasu odnalezienia kasy w oponie.. No i przede wszystkim dowody... Przez tyle lat były setki meczów które na pierwszy rzut oka były ustawione... Od kiedy to jest dowód sam w sobie..? A innych nie było... Także wtedy centrala Legię uwaliła i te układziki, które podobno miała jakoś nie pomogły i dalej nie pomagają. Już tyle ekip obiecywało, że przypatrzą się tej sprawie i zweryfikują sprawę Mistrzostwa 93...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 08:01:18 
Awatar użytkownika

Wczoraj facynujący mecz Polska-Walia. Cóż za emocje proszę państwa! Szybkie, celne podania przez pół boiska. Tempo jak w Premier Ligue. Przyspieszenia skrajnych pomocników, dryblingi napastników, pewne interwencje obrońców! Te sztuczki techniczne, te wymiany podań na małej przestrzeni! Takie spotkania ogląda się zagryzając nerwowo chipsy i ostro ściskając zwieracz, bo szkoda czasu iść siku. Tylko gol taki fuksiaty... jak już miałbym się czego czepiać. :?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 09:04:08 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
Tylko gol taki fuksiaty
z fałsza ;)
zeszła mu ;)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 11:41:09 
Awatar użytkownika

arasek pisze:
Szybkie, celne podania przez pół boiska. Tempo jak w Premier Ligue. Przyspieszenia skrajnych pomocników, dryblingi napastników, pewne interwencje obrońców! Te sztuczki techniczne, te wymiany podań na małej przestrzeni!
Cholera, musiałem przegapić... A to dlatego że mecz oglądałem jednym okiem, drugim rzucając na Eurosport, na konkurs skoków w Klingenthal. A tam niesamowite emocje, dalekie skoki, wspaniały styl, doskonała postawa naszych zawodników na dwa tygodnie przed Mistrzostwami Świata....

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 13:01:06 
Awatar użytkownika

pablak pisze:
arasek napisał:
Tylko gol taki fuksiaty
z fałsza
zeszła mu

Nie no gol akurat był dobry.
Do MŚ jeszcze trochę czasu jest. Myślę że trzeba dać obywatelstwo jeszcze dziesięciu Brazylijczykom i będziemy mieli pakę.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 13:04:54 
Awatar użytkownika

A casus brazylijskiej odsłony Pogoni Szczecin nikomu nie daje do myślenia? :mrgreen:

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lutego 2009 13:07:36 
Awatar użytkownika

zajonc pisze:
Myślę że trzeba dać obywatelstwo jeszcze dziesięciu Brazylijczykom i będziemy mieli pakę.

Ironia na bok. Uważam że Roger, poza bramką, zagrał wczoraj fatalnie. Straty i niecelne podania.
(Nie, nie twierdzę, że ktokolwiek zagrał szczególnie dobrze.)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.