Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 12:12:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Wiadomość
PostWysłany: sob, 22 marca 2025 18:53:13 
Awatar użytkownika

Obstawiałem, że dojedzie większa grupa i że na podium będą MVDP, Ganna i Pedersen, ale Pogacar zrobił mocną selekcję. Póki van der Poel jest w dobrej formie to nie będzie łatwo innym wygrać tego wyścigu - w tamtym roku też przecież był najmocniejszy, ale poświęcił się dla Philipsena.

PostWysłany: pt, 18 lipca 2025 16:29:12 
Awatar użytkownika

Wczoraj i dziś znalazłem czas na obejrzenie etapów TdF.

Tadej Pogačar wydaje się być poza zasięgiem.

W miarę wyrównana walka toczy się dopiero o 3. miejsce w generalce.

PostWysłany: wt, 05 sierpnia 2025 11:43:34 
Awatar użytkownika

Żałuję że nie jestem w Polsce, bo etap Tour de Pologne dziś - dla mnie trasa to sama radość, co wioska, to jakieś skojarzenie, wspomnienie, również z samodzielnych wypraw rowerowych. No bardziej w domu się dla mnie nie da. Szkoda że nie obejrzę.

PostWysłany: ndz, 10 sierpnia 2025 09:00:38 
Awatar użytkownika

Tegoroczny Tour oglądam tak piąte przez dziesiąte, ale jestem na bieżąco. Właśnie z odtworzenia zobaczyłem, co się działo wczoraj w Bukowinie, kiedy ja siedziałem w pociągu z drugiej strony Pologne i nawet mi się to podoba, bo wygrali wczoraj dwaj kolarze, którzy przed czasówką stoją w najlepszej pozycji do zwycięstwa. McNulty wczoraj przegrał finisz, ale mówią, że powinien to wygrać dziś, bo na czas jeździ świetnie.
W sumie, jak popatrzyłem na klasyfikację generalną, to w czołówce pełno słabo mi znanych nazwisk, natomiast świetnie wygląda sam tył:

ostatnie miejsce - Fernando Gaviria
trzecie od końca - Elia Viviani
- dwaj wybitni sprinterzy oraz torowcy, łącznie mają wygrane 16 etapów w Tour de France, Giro i Vuelcie i sporo medali różnych mistrzostw na torze
a między nimi Patryk Stosz, specjalizujący się w ostatnich latach w wygrywaniu pobocznych klasyfikacji w Tour de Pologne ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Strefa czasowa UTC+1godz.