Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 08:01:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102
Autor Wiadomość
PostWysłany: pn, 15 stycznia 2024 22:08:16 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Ponieważ jestem zwolennikiem spisegów, to z całego tego spektaklu o więźniach politycznych, który od dłuższego czasu jest najważniejszym wydarzeniem na świecie, mnie osobiście najbardziej zafrapowała sprawa autobusu. No bo tak: pierwsze automatyczne wrażenie miałem takie, że szansa na to, że akurat przypadkowo rzeczona jednostka WTP zepsuła się o idealnej porze w jeszcze bardziej idealnym miejscu, lokuje się w granicach pół procenta.
A potem pomyślałem, że no piknie, ale szansa na to, że udało się tak bezbłędnie zsynchronizować tę akcję spisgową (i to jeszcze biorąc pod uwagę naturalne umiejętności polskich spiskowców, znane z Kordiana i innych) wynosi mniej więcej tyle samo.

Zatem wychodzi na to, że całe to zdarzenie jest w zasadzie niemożliwe. A jednak się zdarzyło!

:lol: :biegaskacze :piwo:

PostWysłany: czw, 29 lutego 2024 21:38:46 
Awatar użytkownika

zasada pisze:
Kiedyś po wyjściu z Cafe Lura (Łódź Radwańska), jakiś nietrzeźwy ziomek bełkotliwie zapytał mojego kolegi czy jest z gastronomika. Po uzyskaniu potwierdzenia odparł: To łap cuksy batonie! I pobiegł w noc.

:)

PostWysłany: wt, 25 czerwca 2024 20:48:38 
Awatar użytkownika

PRAZEO & EURO 2024

Prazeodym pisze:
Swoją drogą - fakt, że Włosi mają na ławce gościa, który nazywa się, nie żartuję, B U O N G I O R N O , to jest ostateczny dowód, że ich drużyna jest jakąś symulacją stworzoną w AI i to takie leniwe

Prazeodym o meczu Polska-Francja pisze:
Straszliwie dziwny mecz, na swój sposób p s y c h o d e l i c z n y, w czym pomagało dziwnie padające słońce i przedziwna sytuacja z kolejną powtórką karnego Lewandowskiego na kolejnym turnieju (jeszcze wykonanego dwukrotnie w tak zagmatwany sposób), która wyglądało jakby faktycznie AI generowało ten turniej i coś przyświrowało.

:gool:

PostWysłany: czw, 18 lipca 2024 10:33:04 
Awatar użytkownika

Gero o młodzieńczych obsesjach:

Gero pisze:
Ja pamiętam jak raz w przedszkolu mi koledzy powiedzieli że jak ktoś poliże cegłe to umrze - i potem przez trzy miesiące nic nie jadłem prawie bo sie bałem że tam może być pokruszona cegła...

Crazy o szlaku na Trzydniowiański Wierch:

Crazy pisze:
przeprawa przez dżunglę kosówek była doświadczeniem jedynym w swoim rodzaju, a potem nagle zaczęło to wyglądać jak hipis, którego ścięli na rekruta

:D

PostWysłany: pt, 27 grudnia 2024 11:24:07 
Awatar użytkownika

I ponownie Crazy - o zaletach utworu "Powinność kurdupelka"

Crazy pisze:
A z żalem, bo to u nas w rodzinie utwór o ogromnej doniosłości - dzięki tej piosence wszystkim naszym dzieciom udało się umyć głowy!

PostWysłany: wt, 04 lutego 2025 09:24:24 
Awatar użytkownika

Świat kotów:

Prazeodym pisze:
No i wkręcił się w aportowanie, dobry jest, może poza jednym failem, kiedy uznał, że przyniesie mi kuleczkę prosto do kubka z kawą.

PostWysłany: ndz, 20 kwietnia 2025 12:15:29 
Awatar użytkownika

Sporo wartościowych cytatów w wiadomej dyskusji, chciałbym uwiecznić:

Prazeodym pisze:
Powiem więcej: sam wielokrotnie w życiu bywałem chamem i bucem albo słabym gościem. Być może nawet jestem nim w tej dyskusji. No i okej, każdy ma słabsze dni. Nie mam problemu, jeśli ktoś mnie za to skrytykuje.

Prazeodym pisze:
to forum szalenie mnie w tej dziedzinie, w dziedzinie wiedzy o muzie, o kinie, o kulturze, o tym i owym, rozwinęło. W olbrzymim stopniu zawdzięczam mu kim jestem dorosły człowiek. Nie wiem czy bez tego już naprawdę solidnego i szerokiego gatunkowo bakcyla muzycznego, który tu złapałem miałbym taki drive, żeby potem samemu o tej muzyce pisać, robić audycje w radiu, organizować koncerty, nagrać płytę (notabene moje myślenie o muzyce w sensie wykonawczym też byłoby inne gdyby nie godziny grania wszystkich partii Bryla z Exodusa, analizowania basów Pawła Piotrowskiego czy zachwytu nad wariactwami Popcorna na Duchu; Freak z kolei był dla mnie pierwszą w życiu lekcją jak fajnie bywa gdy free dęciaki dają ci po uchu). I dla mnie to jest super, że funkcjonuję tu w otoczeniu ludzi, którzy mają kompletnie odmienne ode mnie światopoglądy - bo dzięki temu dostaję solidną lekcję empatii i wiem, że ci, którzy są po tej drugiej stronie w tej czy owej sprawie społecznej czy politycznej, to nie są jakieś świry z nożem w zębach, ale fajni, mądrzy, kochani ludzie, a nie wiem czy każdy ma w swoim życiu takie doświadczenie.

Last but not least ;-)

Prazeodym pisze:
nie uważacie, że ta arcypoważna twarz Stanisława Grochowiaka w przedziwny sposób pasuje do ducha tej konwersacji?

Obrazek

:mrgreen:

PostWysłany: ndz, 20 kwietnia 2025 12:24:35 
Awatar użytkownika

Przy czym w czasach Grochowiaka tego typu dyskusja wyglądałaby tak, że wszyscy solidnie daliby sobie po mordzie w Spatifie, a on obserwując to wymyślił na poczekaniu kilka fraz o piszczelach i brodawkach ogórków :aniolek:

(Groszek to CZAD, muszę dopisać o nim coś w wątku o poezji, w szkołach mnie uczyli, że tam najważniejszy turpizm i brzydota, i owszem jest, ale jest u niego masa piękna, wyobraźni i miłości)

FORZA NAPOLI SEMPRE!

PostWysłany: wt, 14 października 2025 17:17:18 
Awatar użytkownika

przyznam się, że miałem straszną ochotę tam się poudzielać i pisać, że kamerzyście naprawdę może być trudno pracować, jak mu ktoś nad głową cały czas te polonezy napierdala

Budyń w formie :D

PostWysłany: wt, 20 stycznia 2026 09:26:51 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Ja założyłem Armię

No nie wiem. gdyby Budzy wciąż był na forum to mogłaby być awantura!

PostWysłany: czw, 09 kwietnia 2026 22:17:25 
Awatar użytkownika

arasek w Awanturum pisze:
Albo dowiedziono, że lubi pizzę z ananasem, co jak wiadomo wyklucza nieposzlakowaną opinię. To są bezwzględne przyczyny, dla których osoba taka nie może być sędzią TK.

:D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102

Strefa czasowa UTC+1godz.