Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:58:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 lutego 2006 17:54:39 
Awatar użytkownika

W sobotę Dzień Świstaka, w Niedzielę Porachunki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels), a dziś Piraci z Karaibów - Klątwa Czarnej Perły 8)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 07 lutego 2006 18:17:40 
Awatar użytkownika

ostatnio:
Monachium - ciekawe, mi się podobało, pomimo szumu warto, film jest w jakimś stopniu antyizraelski, nie antyżydowski ale antyizraelski właśnie. W którymś momencie jest nawet powiedziane, że zachowanie Izraela (państwa) jest niezgodne z tradycją żydowską. Byłem ze znajomymi i im sie raczej nie podobał ale według mnie dobry jest.

Trzeci - niezły, trochę taka naciągana historia ale w sumie ciekawy. Jakieś analogie do Noża w wodzie są ale bez przesady. Miłe w oglądaniu. I Kondrat bardzo dobry.

Dzienniki motocyklowe - o młodym Guevarze zanim zaczął być Che. Też warte zobaczenia. Ciekawe inne spojrzenie na, dla mnie kompletnie nieznane, zakątki Ameryki Południowej. Taki nawet para dokument z tego wyszedł. Sama akcja bez rewelacji ale można obejrzeć, choć mając na uwadze reżysera (Walter Selles, wcześniej np. Dworzec Nadziei) spodziewałem się może ciut więcej.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 08 lutego 2006 02:04:39 
Awatar użytkownika

Skąd: Chełm (k. Mistycznego Miasta Lublina) - Warszawa (Stacja Ursynów)
A ja dziś zapodałem sobie "Top Secret" w pracy.
Po raz może setny, ale bawiłem się jak zwykle świetnie.....

miłość w Warszawie

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 09:04:49 

przedwczoraj ogladalem wazke (dragonfly) z 2002 z costnerem. mi sie spodobal, choc motyw ze znakami od zony naciagniety. jednak zakonczenie suuuuuper.
w afryce, podczas jakiejs ewakuacji, w gorach w wypadku autobusowym ginie pani doktor pediatrii. jej maz, joe, jest lekarzem w stanach (costner). nikt nie znajduje zadnego ciala. oczywiscie on sie podlamuje, ale ma wrazenie, ze zona gdzies jest. ona dzieciom z hospicjum w ktorym pracowala, podczas gdy maja zapasci (w filmie: umieraja na chwile) przekazuje wiadomosc dla meza, ale nie wiadomo o co chodzi. dzieciaki rysuja pofalowane krzyze, a on wszedzie widzi wazki (wazny dla niej znak). wszyscy uwazaja, ze mu odwala. w koncu odkrywa, ze krzyz to znak z mapy i tam jedzie (afryka, miejsce smierci zony) z nadzieja, ze emily zyje...
moze przez moja obecna sytuacje troche za bardzo podciagam to pod lekki thriller o milosci, ale taki wlasnie mi sie wydaje. jak w wykolejonym tylko jedna scena na zryw, a film caly czas trzyma w dzwnym lekkim napieciu. tylko tym razem zakonczenie jest ok (poza ostatnia, banalna scena, ktora mozna sobie darowac).

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 11:30:49 
Awatar użytkownika

wczoraj wieczorny wypad na Hawaje, Oslo. Bardzo dobre ale takie smutne. Jakoś byłem przekonany, że ten film bardziej w stronę komedii będzie ciążył a tu zupełnie inaczej. Ale warto zobaczyć.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 12:27:17 
Crazy pisze:
nie lubię Bunuela
mógłbym zrobić wątek, żeby go zdeprecjonować

OO, a ja mam mieszane uczucia. Lubię najwczesniejsze obrazki(pies Andaluzyjski właśnie), a potem to ta kryryka mieszczaństwa mnie po prostu nudzi. Parę razy przysnąłem na jego filmach. Mimo teoretycznie śmiesznych gagów (metafor) - jak sranie wspólne przy stole (jedzenie obiadu po ciichu w łazience jako opozycja).

Kroniki Riddicka widziałem. Jeden z najbardziej rozleklaowanych filmów video, który nie wszedł do kin. Science Fiction z bohaterem co ratuje świat przez złem. Całkiem lekkie i sympatyczne, kilka naprawdę fajnych efektów i pomysłów.
Do Immortal - kobita pułapka sięnie umywa. Choć lepsze od trzecich Gwiezdnych wojen, bo nie mam luk w fabule.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 14:00:57 

dzisiaj zakupiłem wyborczą, więc film na wieczór : Imię róży; eh lubię ten film, a Szona to już w ogóle :)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 20:48:17 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
a ja mam mieszane uczucia. Lubię najwczesniejsze obrazki(pies Andaluzyjski właśnie), a potem to ta kryryka mieszczaństwa mnie po prostu nudzi.

tak naprawdę też mam mieszane
tych Psów to akurat raczej nie lubię, ale są jego filmy zwłaszcza z lat 50. (Viridiana, Anioł zagłady), które cholernie mi się podobały
ale dobrześ to ujął - Bunuel robi się w pewnym momencie po prostu nudny...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 09 lutego 2006 23:35:35 
Awatar użytkownika

niefilm, a sztuka na Polonii. Post factum, lecz najprawdopodobniej kole 13 bedzie jutro powtorka. Zachecam do "Gier salonowych" z 1992r. Wyśmienite Irena Kwiatkowska i Ania Seniuk zwłaszcza!!

Tytuł:
PostWysłany: pt, 10 lutego 2006 09:07:28 
Awatar użytkownika

czekam na ten wątek!!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: sob, 11 lutego 2006 19:21:57 
Awatar użytkownika

Szczęśliwcom, posiadającym TVP Kultura, polecam dziś o 22.00 "Tylko razem" - komediodramat o szwedzkiej komunie.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 lutego 2006 15:02:23 

Dziś o 23.55 w Jedynce "Klątwa skorpiona" Woody Allena.
Ja, oglądając ten film, momentami umieram ze śmiechu.

Polecam!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 lutego 2006 16:19:54 

właśnie zakupiłem ten film w ostatnich "Premierach" z drugim filmem za jedyne 11,90

[reklama off]

a co do filmu : świetny (nic dodać nic ująć)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 lutego 2006 01:03:43 
Awatar użytkownika

tym razem dostałem pięciozłotowego bileta na Moją Drogą Wendy! Ale i tak ludzi sporo siedziało na ziemi a sala pełniusieńka. I powiem wam - nie bez powodu. Film jest BARDZO dobry, by nie powiedzieć świetny. I niezwykle oryginalny. Trudno też właściwie zaklasyfikować... tragigroteska? bo groteska na pewno tam jest, ale i z drugiej strony bardzo poważne to wszystko. I nie komedia, bo choć bywa śmieszne, to ten śmiech często zamiera na ustach...
Film mi się skojarzył nie wiedzieć czemu z Bonnie i CLyde z jednej strony, a z Mechaniczną pomarańczą z drugiej. Na pewno lżejszy o wiele od Mechanicznej, stąd raczej bliżej do Bonnie (tu zwłazscza zakończenie się przypomina). Ale jest swoisty, jak mówiłem - bardzo oryginalny. Może lepiej, żeby Trier pisał scenariusze? ;-) Przynajmniej kamera się nie trzęsie ;-)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 lutego 2006 10:06:10 
Awatar użytkownika

A ja wczoraj wieczorem (w nocy już właściwie) 5x2 Ozona. Dobre, warte zobaczenia. Jeszcze dorwałem jakąś dwupłytową wersję, gdzie wystepuje alternatywny montaż nazwany 2x5. Chronologicznie poukładane sceny + jedna dodatkowa. Ale wydźwięk taki sam. Ostatnio na smutne filmy jakoś trafiam ...

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.