Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:56:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 219  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 marca 2006 23:48:31 
Awatar użytkownika

Puddleglum pisze:
W jednej piersi miała mleko, a w drugiej kakao...

kolega zaprosił mnie na kakao party....mam nadzieje że Twój sen się nie ziści....

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 19 marca 2006 01:56:37 
Awatar użytkownika

Ostatnio miałem przedziwny sen.
Poszedłem na koncert Armii i się okazało, że jest tylko Budzy i Beata za perkusją. Postanowiłem, że pójdę do domu po gitarę i im pomogę. Zaczęliśmy grać Pięknorękiego a ja szukałem wzrokiem po sali Gera bo nie umiałem zagrać solówki. Zlany zimnym potem obudziłem się... :wink: Koncert się odbywał na siedząco...

He, he... :diabelek:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 20 marca 2006 10:17:39 
Awatar użytkownika

A mnie sie dziś śniły bardzo klimatyczne manewry u Elronda i Natalii... :) I Youzwa był! He he. Generalnie to dobra impreza była. Tzn. nie była :D .

Tytuł:
PostWysłany: czw, 23 marca 2006 22:46:06 
Awatar użytkownika

Boskey pisze:
klimatyczne manewry u Elronda i Natalii

może to jakiś znak????????????????? :wink:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 28 marca 2006 07:12:54 
Awatar użytkownika

8)

Soundtrack ( :shock: :idea: )
http://patrz.pl/?17860

Opis:
A ja dziś miałem przedziwno-metafizyczny sen!
Śnił mi sie "jednodzwiękowiec klasyczny" w postaci osobowej! To było tak mocne doświadczenie, że już nie mogłem zasnąć...
Troszkę już mi wyleciało z głowy (szczególnie logika i motywy historii), ale wyglądało to mniej więcej tak:
Ktoś mi powiedział, że w moim lesie przechadza się "coś". Trzeba się wsłuchać, wytężyć wolę. I rzeczywiście, gdy zaczailismy sie w odpowiednim miejscu, spostrzegłem znany mi już dźwięk, te analogowe ciepłe i tajemnicze lśnienie na dnie mojego ucha, pojawił się na początku długiej ścieżki, prawie na horyzoncie lasu. Powoli, ale zauważalnie dźwięk sie natężał, coraz bardziej przybliżał się w moją stronę, wiatr się wzmagał, liście latały - od "czegoś" biło pomarańczowe gorąco (wszystkie te rzeczy czułem mając schowaną twarz w dłoniach). To "coś" było pomieszaniem Buki, starotestamentowego Boga, czy historii żony Lota gdyż trzeba było paść na twarz, skulić się - spojrzenie na wizerunek żródła tego przedziwnego wzmagającego tonu równało się ze śmiercią. Była to całkiem ciężkia próba, gdyż dźwięk był tak ostry, głośny i gorący, że było to w prost nie do wytrzymania leżeć w liściach i nie spojrzeć się na niego. Jednak z trudem udało mi się, dźwięk zaczął iść dalej, by w końcu całkowicie zniknąć. Co ciekawe, to było tak głośne, że obudziłem się koło 4 w nocy pobudzony jak po 3 kawach, z przeświadczeniem, że przerażająco tajemnicze kompozycje na jednym dźwięku mieszkają gdzieś w moim lesie za oknem. Jeden z ciekawszych snów jaki w ogóle miałem, of kors trudno opisać wrażenia. The End :shock: Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: wt, 28 marca 2006 10:20:43 
Awatar użytkownika

ja miewam ostatnio często sny katastroficzne. niedawno śniło mi się ogniste tornado nad brzegiem morza, które widziałam będąc na plaży i szybko musiałam się ratować uciekając przed tym tornadem z płomieni. a wczoraj chyba śniło mi się trzęsienie ziemi na skutek którego mój blok się zwinął i nagle wystąpiła z podziemi woda, która zalewała wszystko. :? :shock:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 28 marca 2006 15:33:02 
Awatar użytkownika

Mi też się kiedys śniło tornado z ognia i czarnego dymu. I kiedyś śniło mi się, że Tomek nie mógł śpiewać i poprosił mnie o zastępstwo. No to ogoliłem głowę, nie ogoliłem twarzy - i w trasę... I dalej nic nie pamiętam.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 marca 2006 13:22:52 

moje sny to prawie zawsze strumień bezsensownych skojarzeń i nieczęsto potrafię "skupić" swój sen wokół jednego tematu. :wink:
w każdym razie dziś przez mój sen przewinęła się wojna. nie było żołnierzy, wystrzałów i żadnych scen batalistycznych. siedzieliśmy tylko w pokoju i słuchaliśmy informacji w radio o tym, że kolejne miasta w Polsce upadały. i pamiętam to uczucie bezsilności i strachu i świadomości nieuniknionej śmierci. nic nie mogę zrobić. tylko czekać na bombowce. brrrrr

Tytuł:
PostWysłany: czw, 30 marca 2006 20:36:26 
Awatar użytkownika

mi się wczoraj śniła wojna, a właściwei stan oczekiwania na nią w jakimś mieście i ta pewność, że nie ma ucieczki, a zaraz wejdzie tu wróg. straszne to było.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 kwietnia 2006 16:13:05 
Awatar użytkownika

Śniło mi sie dziś ze wlączam Legende na winylu a tam zamiast Armii spiewa Frank Sinatra? (tak mi sie teraz wydaje ze to był jednak on)...a ja próbowałem odpalic Opowieśc Zimowa i nie mogłem jej znalezc :?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 11 kwietnia 2006 09:44:01 
Awatar użytkownika

u nie to już chyba przesada wywołana ilością lektur historycznych: dziś śniły mi się wojskowe mapy z zaznaczonym nasileniem oblężenia Warszawy w 1939 roku. :|

Tytuł:
PostWysłany: wt, 11 kwietnia 2006 19:59:25 

:shock:
a mi się śniło, że kumpel się na mnie za coś obraził. dokładnie snu nie pamiętam. w każdym razie rano się obudziłem, wcinam śniadanie i sobie myślę "hmm pójdę na uczelnię a tam spotkam kumpla, który się przecież na mnie obraził i co ja mu powiem". i tak sobie rozmyślam nad talerzem mleka z płatkami, aż wreszcie do mnie dotarło, że to był tylko sen...

też macie takie sploty rzeczywistości i snu?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 11 kwietnia 2006 20:01:50 
Awatar użytkownika

Nie. Mamy jeszcze lepsze.

:wink:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 11 kwietnia 2006 20:19:00 

:roll: :)

[przepraszam moderatorów za ten krótki i banalny post, ale nie wiem co jeszcze dodać;)]

Tytuł:
PostWysłany: pn, 17 kwietnia 2006 20:11:03 
Awatar użytkownika

dzisiejszej nocy śniło mi się znowu znowu znowu tornado. dwie goniące się trąby powietrzne zupełnie jak na discovery. no i co to ma znaczyć :evil: ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 219  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.