Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:58:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 stycznia 2006 11:24:15 
Awatar użytkownika

dziś idę na sophie scholl

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 stycznia 2006 16:16:48 
Awatar użytkownika

Skąd: i dokąd, kiedy i gdzie, z kim, przeciw komu i w którą stronę?
...a ja dziś sobie obejrzę "Dom latających sztyletów", uwielbiam tego typu filmy jak np."Przyczajon tygrys, ukryty smok" - to dopiero COś :D :) :P :lol:

<PRZERWA>

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 stycznia 2006 19:27:08 

Do styczniowego "Kina domowego" jest dołączony na dvd film "Wojna zimowa" (Talvisota) o wojnie fińsko-sowieckiej. Zwycięskie w zasadzie zmagania dzielnych Finów z pięćdziesięciokrotnie liczniejszą Armią Czerwoną.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 stycznia 2006 19:31:59 
Awatar użytkownika

"Na przełęczy" dzis w teatrze telewizji po 20:00 na tvp1!!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 23 stycznia 2006 23:25:04 
Awatar użytkownika

wróciłam z kina. ale na razie o filmie nic nie napiszę bo nie mam siły. w każdym razie choć zachwytów nie ma, to jednak nie żałuję.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 stycznia 2006 15:38:04 
Awatar użytkownika

"Jarhead" - trzeba zobaczyć apokaliptyczne zdjęcia płonących szybów naftowych.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 stycznia 2006 17:16:53 
Crazy pisze:
Napisałem kiedyś recenzję Dziewczyny z perłą

Ja chyba tez o tym pisałem coś.
Plastyczny dla miłośików obrazów. Jest fabuła, ma sens. Ae to drugoplanowe. Najważniejsze kadry, światło, obrazki.

Wczoraj byłem na Mandarlay. Niezły film, choć jak na Triera to mało :). Przede wszystkim film ma dłużyzny. Natomiast koncepcja tworzenia się mentalności niewolnika ciekawa.

A dziś Barczyka 'Patrzę na Ciebie Marysiu'. No i mimo że to obrazek telewizyjny, to max wrazenie na mnei zrobił. Zacząłem się zastanawiać czy jeśli o sobie mówię że wciąż we łbie nieojrzały, to czy naprawdę nie jestem przejrzały. Chyba ocena czysto subiektywna. natomiast film daje w czapkę.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 stycznia 2006 21:56:39 
Awatar użytkownika

Ja postanowiłem że bede dzisiaj oglądał 189 odcinek mrożącego hemoglobinę w żyłach serialu-horroru pod tytułem "Strażnik Teksasu".
Siędę w bezpiecznej odległości od telewizora żeby mnie Chuck Norris nie kopnął z ekranu .... cha cha cha :mrgreen:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 24 stycznia 2006 22:46:06 
Awatar użytkownika

Komornika oglądał żem. Fajny, nawet bardzo, choć pierwsza polowa lepsza. Ta zmiana Lucjana ze złego na dobrego za szybka taka jak dla mnie, chociaż moze właśnie o to chodziło twórcy?...Chyra pierwsza klasa!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 02:05:51 
Awatar użytkownika

http://film.onet.pl/0,0,1249674,wiadomosci.html

oo!! to jest coś, co WARTO jeżeli ktoś nie miał okazji! Bergman jest jaki jest - jest dziwny, bywa przeponury, ale można się też zachwycić, a dla takich chwil zachwytu warto czasem wykrzywić wargi w zniecierpliwieniu, że co on znowu przysmuca.

"Tam, gdzie rosną poziomki", "Szepty i krzyki", "Milczenie", "Źródło", "Goście Wieczerzy Pańskiej", "Sceny z życia małżeńskiego", "Persona", "Jak w zwierciadle", "Siódma pieczęć", "Jesienna sonata"

te osiem tytułów ma być grane na wiosnę w ramach przeglądów Bergmana w różnych miastach, m.in. Warszawa, Kraków, Wrocław, Katowice, Gdańsk, Łódź, Poznań... mamy tam forumowiczów i założę się, że niejeden z nich nie widział ani jednego z wyżej wymienionych filmów!
Naprawdę WARTO.
A może nawet pod tym kątem warto by założyć wątek bergmanowski?.. Co prawda z tych ośmiu i ja widziałem tylko pięć :oops:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 10:52:14 
El Cida widziałem
Choć bez początku.
Fajna historyjka. Prosta jak drut, ale fajna legenda (animowana, taaaakie lubię ;)

A z tym Bergamanem moze pomysł na manewr (ja chyba ledwie jeden jego film schyłkowy widziałem). Może by tak spróbować uderzyć na Poziomki (31.03-10.04 -Muranów). a potem piwencjo?
Mi sie zawsze Bergamn kojarzył z tymi Poziomkami :)
Crazy już jest w połowie za, Elseę jakoś przymusi, a co na to Panki, Miki, Lapusze, Mareckie, Piłowe, Budynie i inne? ;)
(Sylwiowe Pety koniecznie! ;)

http://www.stopklatka.pl/imprezy/impreza.asp?ii=3450

----
jak tak zachęcam to potem zwykle nie dam rady, ale można pomyśleć ;)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 11:40:33 
Awatar użytkownika

Skąd: i dokąd, kiedy i gdzie, z kim, przeciw komu i w którą stronę?
Ja niedawno widziałam "Hero" (mam zaległości) i muszę stwierdzić, że był świetny!!! Ktoś widział???

<PRZERWA>

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 12:10:35 
Ta, choć mis ie miesza i nie pamietam czy dobrze film kojarzę. Z tego co pamiętam był tam prosty paradoks władzy i rządzenia (acz nieodzowny, w czym wartość) pokazany na tle zachwycających obrazów?
Podobał mi się, choć bez przesadnej ekscytacji (chyba że na forum napisałem coś inne ;) - szukaj w wątku, albo hasłem szukaj ;), dyskusja była chyba jeszcze o tym czy Przyczajony smok, czy Hero lepszy.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 16:29:52 
Awatar użytkownika

Dokładnie tak, jak napisałeś 3bajku: paradoks władzy na tle zachwycających obrazków. No więc mnie ten film zachwycił całkowicie, mimo że niby przewaga formy nad treścią ewidentna - ale w tym przypadku forma tak zachwycająca, że słowa przeciw nie powiem.

Co do Bergmana - Poziomki oczywiście klasyką są, chociaż mi si na pewno bardziej podobała równie klasyczna Siódma pieczęć, a także mało znane, ale GENIALNEE!! Źródło.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 29 stycznia 2006 19:37:36 

Dzisiaj w "Kino Polska" o 21:30 film Jerzego Skolimowskiego "Ręce do góry" z Kobielą, Hanuszkiewiczem, Łomnickim i muzyką Józefa Skrzeka.
http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=9091#9091

Coś dla Kaja (i chyba nie tylko dla niego)
W bieżącym numerze "Zwierciadła" "Windą na szafot". Film z 1957 r. z Jeanne Moreau i muzyką Milesa Davisa.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.