Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 stycznia 2006 22:10:36 
Awatar użytkownika

przypominam wszystkim że od wtorku do piątku leci w dwójce Allo Allo o 17.15

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 stycznia 2006 23:59:20 
Lubię świat, który niby się kiedyś skończył, a którego nigdy nie było. Lubię własną, prywatną mitologię. Bajki wyraziste którch nie ma?

Pewnego razu na dzikim zachodzie - Sergio Leone - lepsze włoskie sa westerny niż USA :) A dobry, Zły i Brzydki to genialny film.
Ciężkie Czasy (ale Kino, więc powtarzać będą)

Oba przełomu lat 60/70 i oba z Charlsem Bronsonem (wcześniejsza wersja Chucha Norrisa ;). Oba filmy bardzo ładne, bo lubię ten 'stary świat'. Nawet jeśli ciężkie czasy ustępują 'Żadłu', a Pewnego razu.. ma za dużo melodyjek i się mmencikami o ciera o kicz.

Meriadok Brandybuck pisze:
jak się Boga w sercu nie ma,to się ma takie rozterki.

Bo z miłością jest jak z dodawaniem, czasem wychodzi mniej, czasem więcej, ale w sumie sprawa prosta i nie ma co się z tym srać.
Ehh, lubię ten old skul. Może stad jestem dziadem od urodzenia ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 16 stycznia 2006 16:15:10 
Awatar użytkownika

Kilka dobrych rzeczy zauważyłem w programie TV.

Dzisiaj o 20.10. na Jedynce - Papillon. Film właściwie o umiłowaniu wolności... o gościu, który - do końca nie wiadomo czy winny czy niewinny - trafił do więzienia, a raczej na ciężkie zesłanie, i raz po razie podejmuje próby ucieczki... Gra go Steve McQueen, którego jest to życioa rola i to rola na mocne sześć gwiazd. A obok niego Dustin Hoffman, który bodaj czy nie jeszcze lepszy!

A o 21.55 na Ale Kino Ghost Dog Jarmuscha. Mi się co prawda podobał najmniej ze wszystkich Jarmuszy, a nawet sporą część przespałem... ale może warto spróbować raz jeszcze. Mówio, że dobry.

Jutro natomiast, jakby ktoś się nudził w domu w środku dnia - Hudsucker Proxy braci Coenów, na Ale Kino o 13.10. W przeciwieństwie do poprzedniej pozycji, tu akurat za reżyserem nie przepadam, za to ten film mi wyjątkowo przypadł do gustu.

A ja się zastanawiam, czy za 5 zł nie uderzyć wieczorem na Moją Droga Wendy...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 16 stycznia 2006 16:48:33 
Awatar użytkownika

A ja widziałem na Tv Polonia fajny dokument o Warszawie. Wypowiadali sie artyści, hiphopowcy, powstańcy czy żule z Pragi. Pokazywano miejsca mniej znane, vide moja i Kacpra wyprawa (he he) na Pragę Ah, jak można tego miasta nie lubić !!!
Mój młodszy brat chce bardzo do Warszawy pojechać, nasłuchał sie opowieści o Pradze, Powiślu i Muzeum P. ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 16 stycznia 2006 17:25:45 
Kapryśne lato - Jiriego Menzla (jesli nie krzaczę nazwiska)
czeska komedia obyczajowa, lekko i z sensem
i o to chodzi

Tytuł:
PostWysłany: pn, 16 stycznia 2006 17:38:44 
Awatar użytkownika

W ostatni weekend
Melinda i Melinda - bardzo dobry Allen, nie tam żeby jakieś arcydzieło ale bardzo dobry film po prostu.
Aviator - no może być ale raczej spore rozczarowanie, niestety.
Bardzo długie zaręczyny - ładne i niebanalne, trochę smutniejsza Amelia z tego wyszła, choć może skojarzenie zbyt łatwo narzucające się przez osobę reżysera i głównej bohaterki.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 16 stycznia 2006 21:18:46 
Awatar użytkownika

Meriadok Brandybuck miesiąc temu pisze:
Byłem na "Braciach Grimm"
Wbrew opiniom uważam,że film jest dobry,pal licho ubogie efekty- po prostu giliamowski (pythonowski)kawał sztuki filmowej, który po prostu lubię (mniam mniam)

A my byliśmy na tym dziś (poniedziałki za 5 zł w Lunie :) . Dzięki za przypomnienie Crazy!). I zgadzam się z Meriadokiem. Nie jest to może dzieło wybitne, ale całkiem przyjemna rozrywka na długi zimowy wieczór. Podobały mi się postmodernistyczne nieco zabawy baśniami. I co chwila pojawiąjące się w końcówce filmu zdanie: "Zaraz...ja znam tę historię..." ("wszystko moze jeszcze odmienić pocałunek prawdziwej miłości" :lol: ) Pythonowski humor właśnie ale też groza opowieści o dzieciach w ciemnym lesie... Groza pozbawiona horrorowych szczegółów, ale jednak nie pusto-umowna.

I pomyśleć, że poważnym zajęciem Jakuba G. było językoznawstwo historyczne, o czym wiedzą chyba tylko studenci filologii germańskich, a baśnie to tylko hobby takie ;) ...

Boskey pisze:
A ja widziałem na Tv Polonia fajny dokument o Warszawie.

Widziałam to już jakiś czas temu. Faktycznie dobre!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 stycznia 2006 09:10:03 
Awatar użytkownika

Cytat:
Dzisiaj o 20.10. na Jedynce - Papillon. Film właściwie o umiłowaniu wolności... o gościu, który - do końca nie wiadomo czy winny czy niewinny - trafił do więzienia, a raczej na ciężkie zesłanie, i raz po razie podejmuje próby ucieczki... Gra go Steve McQueen, którego jest to życioa rola i to rola na mocne sześć gwiazd. A obok niego Dustin Hoffman, który bodaj czy nie jeszcze lepszy!

uwielbiam ten film...miał go zerkanizować Polański (ten reżyser ;) - ciekawe co on by z tym tematem zrobił, w czasie swojej największej świetności.
monika pisze:
Podobały mi się postmodernistyczne nieco zabawy baśniami. I co chwila pojawiąjące się w końcówce filmu zdanie: "Zaraz...ja znam tę historię..." ("wszystko moze jeszcze odmienić pocałunek prawdziwej miłości" Laughing ) Pythonowski humor właśnie ale też groza opowieści o dzieciach w ciemnym lesie... Groza pozbawiona horrorowych szczegółów, ale jednak nie pusto-umowna.

otóż to :piwo: !!!

Moniko- może masz ochotę napisać recenzję tego filmu do naszego fanzinu "Inne planety" ??
Crazy pisze:
rozterki to się i tak ma, tylko może lepiej się z nich wychodzi, niż bez tego Boga?...

sorrki ale nie kumam tego zdania :? :lol: :lol:

" (...)Czy pan myśli,że nasze żydowskie pisma są tylko dla jakiegoś widzimisię pisane spółgłoskami?Każdy wyszukuje sobie skryte samogłoski, które zawierają dla niego jedynego określoną myśl, żywe słowo nie powinno zamieniać się w martwy dogmat."

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 stycznia 2006 11:44:06 
Awatar użytkownika

Sin City wczoraj - no ładne, wysmakowane i ta białość zamiast czerwoności czasami. Bardzo estetyczny film, pomimo całego tematu akcji, okrucieństwa i takich tam. Komiksowe Pulp Fiction z lekka sfabularyzowane. Tylko z dzieckiem bym tego nie oglądał.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 18 stycznia 2006 00:58:15 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
A ja się zastanawiam, czy za 5 zł nie uderzyć wieczorem na Moją Droga Wendy...

i uderzyłem... i biletów nie dostałem!!! jakie to miłe, że ludzie chca jescze chodzić do kina i to na jakieś takie niby nudy ;-)

za to spróbowałem znowu tego Ghost Doga... oj... nudzi mnie ten film! znowu zacząłem przysypiać. Chyba nie dla mnie (ale wątek o Jarmuschu.. hmm, hmm)

Meriadok Brandybuck pisze:
sorrki ale nie kumam tego zdania

chodziło mi chyba (?) o to, że jak się ma Boga w sercu, to też są rozterki - tylko łatwiej jakoś je rozwiązać :-)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 18 stycznia 2006 09:53:55 
Awatar użytkownika

o kurde Kaczyński na forum! ej a lubicie filmy z Chuckiem Norisem?

Tytuł:
PostWysłany: śr, 18 stycznia 2006 12:12:59 
Arwid to brat???
Mąż Fryzjerki - wspaniały film. Niejednoznaczny, magia codzienności, rajski świat marzeń dziecięcych w czasie dorosłości.
:shock: :brawa:
bomba kompletna

Tytuł:
PostWysłany: czw, 19 stycznia 2006 00:31:36 
Awatar użytkownika

"Green Street Hooligans" - dużo mordobicia, jak to wśród kiboli , szczególnie angielskich, ale z sensem.... bardzo polecam, nie przy dzieciach.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 19 stycznia 2006 01:09:32 
Awatar użytkownika

jak powiedziala moja koleżanka po obejrzeniu, "to ten film z Frodem" ;-)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 19 stycznia 2006 01:15:58 

3bajki pisze:
Mąż Fryzjerki - wspaniały film.

Końcówka mnie powaliła...
Normalnie oczy mi się wilgotne zrobiły.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.