Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 28 grudnia 2005 23:02:10 
A mnie się łowca tak bardzo nie podoba. Jest ok, ale...
Z klasyki wietnamo-wojennej podobnej wolę Czas Apokalipsy (no dobra, ubóstiwam niemalże ten film ;) czy też Pluton, a nawet Urodzony 4 lipca.

Dziś obejrzałem 'Podejrzanego' z Hackmanem i Freemanem. Zajebisty film z gatunku 'teatralnych'. Tak nazywam filmy, które możnaby spokojnie przenieść na deski i nic by nie straciły, bo dzieją się w zasadzie wokół dialogów kilku aktorów w kilku pomieszczeniach. No i przez te dialogi widać popis aktorskich kunsztów grających w nim aktorów, którym rzecz jasna w standartowych holywoodzkich produkcjach nie mają szansy się wykazać.
Odlot w ciapki (podobny 'teatralny' film, który mi się teraz kojarzy, to 'Wściekłe psy' Tarantino - jak dla mnie jego najlepszy obrazek).

A przy okazji zajrzałem na www, żeby sprawdzić co zrobił reżyser tego filmu więcej, Stephen Hopkins.
Ciekawa persona, może jeszcze błysnąć. Robił różne rzeczy (lepsze i gorsze), ale wszystkie obrazki które widziałem zostały mi w pamięci. Najlepsze co zrobił to Predator 2. O niebo lepsze od wyżynanki, czyli części 1 z Arnoldem.
Bardzo dobry film, polecam. Jeśli ktoś sie nie boji że w filmie o morderczym obcym można znaleźć głębszy sens (stawiam ten film na równi z 'Rzeczą' z Kurtm Russelem i powyżej Obcy - part 1).
Judgment Night - bardziej niż solidny film o dobrych chłopcach co wpadli przez przypadek do getta i wpadli po uszy w kłopoty (soundtruck tego filmu kiedyś sporo zamieszał - gwiazdy hiphopu z rockowymi gwiazdami przygotowały nań numery).
Zagubieni w Kosmosie - padaka, słabość i nędza, rodzinne sf, gdyby nie... momenty z Oldmanem oraz... pierwwsze 20 minut. Tempo walk statków kosmicznych oszałamia. Kto wie czy to nie lepsze walki w kosmosie niż u Lucasa.
Duch i Mrok - Z Valem Kilmerem. Nie przekonał mnie, ale może dlatego że oglądałem fragmentami.
Baaaardzo ciekawym wydaje się być (sądząc po opisie) film Tube Tales.
Życie i śmierć Peterra Sellersa nie widziałem, ani 24 godzin (fragmenty w telewizji chyba - jeśli tak to trzyma tempo, ale chyba nic specjalnego, choć nagrodami obsypywany).

Tytuł:
PostWysłany: czw, 29 grudnia 2005 15:38:04 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
Z klasyki wietnamo-wojennej podobnej

hmm... może to jest pomysł na pierwszy z prawdziwego zdarzenia monograficzny wątek filmowy? :-)

Tytuł:
PostWysłany: czw, 29 grudnia 2005 15:43:12 
Awatar użytkownika

"tak urządzony jest ten świat - pomagać musi bratu brat" - heheheheheheh

Tytuł:
PostWysłany: pt, 30 grudnia 2005 11:36:07 
Uważaj AntyPrzytyku bo przymuszę Cię do robienia siku ;)

Wczoraj widziałem 'Zakochani widzą słonie'. Spóźniłem się bagatelne 20-30 minut :( Nie wiem dlaczego przy recenzji w Wyborczej było że film spokojny, mało śmieszny. To nie jest film akcji, ale śmiałem się niemal cały czas.
Jak ktoś ma ochotę się pośmiać z nieźle odjechanego humoru, to niech się wybiera koniecznie :)

Aha, komedia romantyczna to to nie jest i można spokojnie go obejrzeć nie zastanawiając się nad rolą miłości w życiu itp. (acz jak się chce to można ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 20:23:57 
Awatar użytkownika

Uwaga! Uwaga! Wlasnie na Ale Kino! leci najgorszy film, najgorszego rezysera swiata czyli "Plan 9 from Outer Space" Eda Wooda!

Jednoczesnie od od razu zastrzegam, ze ten kto nazwal ten film najgorszym filmem swiata nie widzial chyba "Pana Kleksa w Kosmosie" i "Klatwy z Doliny Wezy". ;)

Zdrowka zycze

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 20:51:00 
Awatar użytkownika

"Amadeus" Milosa Formana
"Truposz" Jarmuscha
gorąco polecam;)(bardzo dobre filmy)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 20:54:40 
Awatar użytkownika

"Amadeus" Milosa Formana
"Truposz" Jarmuscha
gorąco polecam;)(bardzo dobre filmy)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 20:56:21 
Awatar użytkownika

Mój Brat Niedzwiedź

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 21:05:21 
Awatar użytkownika

Pet pisze:
Uwaga! Uwaga! Wlasnie na Ale Kino! leci najgorszy film, najgorszego rezysera swiata czyli "Plan 9 from Outer Space" Eda Wooda!

:( :( :( :( :(
a ja tak to chciałem zobaczyć! ale od początku...

no, ale na AleKino powtarzają, mam nadzieję, ze następnym razem się nie zgapię

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 21:17:33 
Awatar użytkownika

Cytat:
"Truposz" Jarmuscha

O niebiosa... nie wytrwałem do końca przed telewizorem :P Byłem też w kinie na "Kawie i papierosach" tegoż reżysera i jedyne przez co nie zasnąłem to cholernie niewygodne miejsca we wrocławskim "Atomie". Może po prostu jestem zbyt prostym człowiekiem na takie filmy, ale jak dla mnie Jarmusch cholernie przynudza...

Właśnie oglądam sobie "Hero" i kolejny raz dochodze do wniosku, że kupowanie na urodziny i inne okazje rodzince filmów tudzież książek, które odpowiadają naszym wspólnym zamiłowaniom to bardzo praktyczny pomysł :mrgreen:

J. Verne

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 21:29:13 
Awatar użytkownika

no no no, panie drogi, Jarmusch jest super!!!! :)

ale nieważne, może kiedyś zrobię i wątek o Jarmuschu (a Truposz jest najlepszy!)

za to się ucieszyłem, bo Plan 9 ma być w najbliższą sobotę na AleKino! znowu, o 18.35. Hurra! A zaraz potem - Czarny kot biały kot! Moja duża zaległość! (zresztą w ogóle z Kusturica jestem na bakier straszliwie, a żałuję)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 21:29:46 
Pet pisze:
"Klatwy z Doliny Wezy".

Jeśli dobrze kojarzę ten film, jako polski gniot realizowany w Azji i nie trzymający się kupy, ani czego kolwiek, to oddaję cześć i honor. Paskudztwo wyjątkowe.

cardano pisze:
Może po prostu jestem zbyt prostym człowiekiem na takie filmy, ale jak dla mnie Jarmusch cholernie przynudza...

Może, ale spróbuj obejrzeć 'Noc na Ziemi' - na tym nie powienieneś zasnąć przynajmniej przy dwóch historiach :)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 21:34:17 
Awatar użytkownika

zabiłem księdza!! :shock: i to w dodatku biskupa!!!!!!!! :lol:

a druga która? Helmut? Like "helmet"? - and what's your name? - ... Jojo :oops:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 02 stycznia 2006 23:30:33 
Awatar użytkownika

Wczoraj byłem w kinie z kolegą na "Egzorcyzmy Emilly Rose". Kolega stosunek do wiary ma letni. Nie potrafi się okreslić. Bliżej mu do postawy zimnej. Podczas oglądania filmu obydwoje mieliśmy ręce złożone i gotowi byliśmy do modlitwy! :shock: Takiej postawie naszej zawdzięczamy to, że film oparty jest na faktach. Jak dla mnie rewelacyjnie zrobiony. Dawno się tak nie bałem. W głowie siedzi mi do teraz... Strasznie się wczułem w to wszystko! Polecam...

Tytuł:
PostWysłany: wt, 03 stycznia 2006 08:45:47 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
Jeśli dobrze kojarzę ten film, jako polski gniot realizowany w Azji i nie trzymający się kupy, ani czego kolwiek, to oddaję cześć i honor. Paskudztwo wyjątkowe.

Dobrze kojarzysz. Romus Wilhelmi w rudawym tupeciku i strzaly laserowe jak w misiu Colargolu. Majstersztyk :)

Zdrowka zycze

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.