Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:56:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 grudnia 2005 00:20:06 
Ocean's eleven oglądałem dziś
Wynudziłem sie jak mops.
Może dlatego że zmęcozny byłem, ale ten film nic wielkiego.

Va Bank mi się przypomniał przy okazji.
Film bardzo Nie słaby.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 grudnia 2005 00:40:47 
Awatar użytkownika

podkolorowani "Sami Swoi" - -w nieczarnobialej wersji poraz pierwyj.
Tęcza barw zdemaskowała postac kota. Mial swojego nie do konca trafnie dobranego dublera. Nie możet bytć!!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 grudnia 2005 03:06:50 
Awatar użytkownika

ja ostatnio na poważnie wpadłem w klimaty kryminalno-sensacyjne w wersji polskiej, a to za sprawą ... serialu (!!!). Jak to się stało, sam nie wiem. Ogólnie rzecz biorąc z zasady unikam seriali... bo wiem, że wciągają, a mój czas jest bardzo cenny... A jednak tak właśnie się stało i tym razem. Zostałem dosłownie wciągnięty w serial, który ostatnio powtarzali na "dwójce" pt. "Oficer". Grają w nim m. in. Andrzej Chyra i Borys Szyc. I tak mi się ten film spodobał, że przeleciałem ostatnio po koleji przez filmy, w których mieli przyjemność grać obydwaj panowie, albo przynajmniej jeden z nich. I tak, najpierw obejrzałem sobie "Komormika" z Chyrą (doskonała muzyka, zdjęcia kręcone w Wałbrzychu - polska realka pięknie pokazana), później łyknąłem sobie "Symetrię" - gra i Chyra i Szyc (opowieść więzienna znów "po polsku" - film b. dobry !).,no a dzisiaj, na deser, po tych ciężkich raczej filmach, zarzuciłem sobie nową komedyjkę Machulskiego "Vinci" z Szycem. Wszystkie po koleji filmy szczerze polecam... mają podskórnie w sobie coś co nazwałbym duchem rodzącej się IV Rzeczpospolitej. Może trochę zbyt patetycznie powiedziane, no ale podobno rodzi się to coś właśnie ...

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 grudnia 2005 10:40:43 
korzeń pisze:
Wszystkie po koleji filmy szczerze polecam... mają podskórnie w sobie coś co nazwałbym duchem rodzącej się IV Rzeczpospolitej.

:shock: :lol:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 25 grudnia 2005 16:20:19 
Polecam:
o 14 było dziś, o 9.3o w poniedziałek jest na TVP1
Potwory i spółka - strasznie śmieszna animowana komedia, ludzi co potem Rybkę zwaną Nemo zrobili (której niestety nie widziałem :(

ale o 10.4o trza przełączyć na Miasteczko Haloween 10.05 Polsat
Bo to film Burtona(pomijając szczegóły), w konwencji Gnijącej Panny Młodej, acz z tego co pamiętam lepszy.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 grudnia 2005 09:23:01 
Awatar użytkownika

właśnie planuję tak przełączyć ;-)

Ze świątecznego repertuaru polecam takoż:

o 18-ej na Ale Kino Sommersby z Jodie Foster i Richrdem Gere; niby trochę wyciskacz łez, ale bardzo szczerze polecam - mnie ten film autentycznie wzruszył, a też i zastanowił.

o 20.30. na Pulsie Lot nad kukułczym gniazdem... wiadomo, że to jeden z filmów wszechczasów i zakładam, że wszyscy go widzieli po kilka razy ;-) Gdyby jednak ktoś przypadkiem nie widział - to koniecznie!!!!!!!

chociaż my wybierzemy Wesele Muriel, też o 20.30. na Europie Europie, bo w przeciwieństwie do Lotu widzieliśmy tylko raz, dość dawno i pamiętamy, że BARDZO NAM SIĘ PODOBAŁO!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 grudnia 2005 12:13:55 
Crazy pisze:
o 20.30. na Pulsie Lot nad kukułczym gniazdem... wiadomo, że to jeden z filmów wszechczasów i zakładam, że wszyscy go widzieli po kilka razy

Widziałem 2/3 ;)

Crazy pisze:
Gdyby jednak ktoś przypadkiem nie widział - to koniecznie!!!!!!!

taaa, dziś się starać będę dokończyć

a nie widziałem gdyż...
zawsze chciałem wcześniej książkę przeczytać, by se obrazem nie psuć umysłu. Ale i tak nie czytam. Nowa Fantastyka od listopada 2004 czeka na mnie.

Aha, jestem zdania po dziś iż Miasteczko haloween lepsze od Gnijącej Panny Młodej.
choć oba filmy zacne.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 grudnia 2005 13:17:51 

Czy "Lot ..." nie powinien być przetłumaczony jako "Lot nad wariackim gniazdem"? Coocoo to również wariat. Chyba, że zgodzimy się, że ta gra słów jest nie do oddania w polskim.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 26 grudnia 2005 15:02:17 

Wczoraj wieczorem Truman Show. Niezły :)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 27 grudnia 2005 10:26:48 
nie obejrzałem lotu. Kolega z piwkiem wpadł.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 27 grudnia 2005 14:14:38 
Awatar użytkownika

Wczoraj wieczorem "Family Man" - bardzo dobry film o miłości w małżeństwie.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 27 grudnia 2005 14:45:25 
Awatar użytkownika

Lot nad kukułczym... Taka troche rozbita byłam bo The Beatles w Trójce... Ale oglądałam i słuchałam, bo znam film i oglądam zawsze z wypiekami na twarzy i ciekawością, jakby zawsze nowe było... Mam wrażenie, że patrzę na okrutny dokument. Książkę też czytałam, ale w książce nie ma Nicholsona :wink: i reszty "szajbusów"... Genialne.
No i Łowcę jeleni zapowiadają. To tak tak tak!!! Nikt mnie nie odklei od ekranu. NIKT!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 27 grudnia 2005 15:25:38 
Awatar użytkownika

ha! no własnie, Lot nad kukułczym gniazdem czy Łowca jeleni... oto jest pytanie. Chyba jednak stawiam na Łowcę.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 28 grudnia 2005 17:45:10 
Awatar użytkownika

Zapowiadam dłuższą wypowiedź (tylko kiedy i gdzie ona nastąpi, Crazy :wink: ) na temat "Łowcy jeleni", a na razie mogę powiedzieć, że ten film jest czymś kompletnym.

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: śr, 28 grudnia 2005 22:17:58 
łowca! łowca!
a ja sobie w święta oglądałam rysunkowego "Władce Pierscieni" ych. nuda. straszne. tzn i tak oglądałam bo to zawsze coś taki substytucik. ale nuda.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5480 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 366  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.