Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:24:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 08 listopada 2005 17:15:57 

hmm, jesteśmy z Ukrainą w finale do organizacji w 2012 ME w PN, jednak coś mi się widzi, że nic z tego nie będzie

Tytuł:
PostWysłany: wt, 08 listopada 2005 18:52:33 
Awatar użytkownika

no tak jak już kiedys pisałem, to mogłoby być niezłe połączenie tego co nie ma w Lechu (kasa) z tym czego nie ma w Amice (kibice)

a ta podgrzewana murawa we Wronkach to na co im wtedy ??
no ewentualnie Janas tam kadre na stałe zamontuje

Tytuł:
PostWysłany: wt, 08 listopada 2005 19:39:55 
Awatar użytkownika

U nas w grudniu zaczynają montować podgrzewaną murawę. Dach nad IV trybuną zakładają obecnie i zaczęli budowę nowej trybuny. Coś się dzieje nareszcie... Oby jeszcze ta Amica wypaliła...

A we Wronkach mogłaby być druzyna, która np. grałaby sobie w II lidze i tam piłkarze by się ogrywali a co lepsi graliby w Lechu....

Oby tylko się to nie skończyło czymś takim jak fuzja Olimpii Poznań z Lechią Gdańsk! Ale to nam raczej nie grozi :faja:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 10 listopada 2005 06:42:06 
Awatar użytkownika

Byłem wczoraj na meczu PP z Radomiakiem Radom i stwierdzam, że chyba kiedyś zawału serca dostanę przez chłopaków z Bułgarskiej. 60 minut walenia głową w mur. Na szczęście mamy Gajtka, który strzelił dwie bramki. Na plus należy też odnotować wejście Reissa i Pape Samba Ba, który chyba zaliczył najlepszy mecz do tej pory w barwach Kolejorza.
Ogólnie kibiców mało bo 3.000. Atmosfera jak na sparringu. A zimno jak nie wiem co. Ale i tak warto było!!!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 19:39:49 
Awatar użytkownika

mecz Polska - Ekwador

3 : 0 dla naszych

najlepszy moment meczu: gleba faceta sprzątającego papier toaletowy z boiska :D

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 19:55:47 
Awatar użytkownika

I znowu Drewaninho wypadł najlepiej ;)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 19:57:44 
Awatar użytkownika

Mecz był dla mnie bardzo interesujący ze względu na stan murawy i co za tym idzie dużą przypadkowość w podaniach i zero przewidywalnych piłek. Fajnie się to oglądało. Wynik cieszy. Szkoda tylko, że Krzynówek nie wykorzystał karnego bo pomogło by to jego psychice po kontuzji. No i szkoda, że Frankowski nie strzelił żadnego gola bo zasłużył na niego.
Bramka Smolarka bardzo fajna. :P

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 13 listopada 2005 22:40:23 
Awatar użytkownika

Coś nowego. Reprezentacja gra niby o nic, a widać, że im się chce, że im zależy i że się nie oszczędzają. No i wygrywają bardzo przekonująco. To naprawdę nowość i (oby nie za wcześnie wypowiedziane!) promyk nadziei.

Nie widziałem całego meczu. Ale to co widziałem mi się podobało. Nawet Rasiak nieźle zagrał. Ostatnia akcja np. bardzo dobra. Frankowski dwoił się i troił i, jak zauważył Bartek, zasłużył na gola. Trochę się boję, że teraz Janas użyje tego jako pretekstu, żeby Franka znowu posadzić na ławce i puszcać na ostatki. Zobaczymy.

Świetny mecz Smolarka.

Cała drużyna zagrała zresztą całkiem, całkiem. Dobra asekuracja, szybkość, pressing, twardość. Dobra gra obrony uważam - Baszczyński walczył i to skutecznie, jak kiedyś. Jop to dobry obrońca, pewny. Radomski też wychodzi już chyba z drewniactwa. Ekwadorczycy nie mieli właściwie żadnej dobrej akcji, bo wszystkie rozbijały się o naszych obrońców.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 15:42:55 
Awatar użytkownika

otoKarbalcy pisze:
Radomski też wychodzi już chyba z drewniactwa

Ja nigdy go za takiego nie uważałem.Jest defensywnym pomocnikiem i wywiązuje się tej funkcji tak jak trzeba. Wystarczy go tylko porównać do Lewandowskiego i od razu widać różnice.
Poza tym Krzynówek nic wielkiego nie pokazał, ale mam nadzieje, że wróci do lepszej formy.
Smolarek-bardzo dobry występ.
Niestety Polska reprezentacja nie ma rozgrywającego i chyba przez dłuższy czas nie będzie mieć.
Szkoda, że Mauro Cantoro nie będzie mógł zagrać w reprezentacji.
Jeśli chodzi o bramkarza to Boruc miał wczoraj dość dużo niecelnych podań, Dudek natomiast nie miał okazji się wykazać.
Obronił jeden groźny strzał,ale po spalonym.

Ostatnio zmieniony pn, 14 listopada 2005 15:46:00 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 15:45:25 
Awatar użytkownika

Krzysztof ale jest przecież Szymkowiak. Niech tylko wyleczy kontuzję!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 15:50:00 
Awatar użytkownika

Bartek Z. pisze:
jest przecież Szymkowiak

Szymkowiak może buty nosić Piotrowi Nowakowi.
To jest dobry rozgrywający, ale nic więcej niż dobry.
Dla mnie Piotr Nowak to był rozgrywający na światowym poziomie, natomiast Szymkowiak to jest rozgrywający na dobrym europejskim poziomie.
Na pewno bardziej bym się cieszył z Cantoro na środku pomocy.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 15:51:12 
Awatar użytkownika

Krzysztof pisze:
wywiązuje się tej funkcji tak jak trzeba

Teraz tak, ale wcześniej, jak miał jeszcze dywan z włosów z tyłu :wink: to nic nie robił, był niepewny, słaby technicznie i miał strach w oczach. Takim go zapamiętałem... :roll:

Krzysztof pisze:
Wystarczy go tylko porównać do Lewandowskiego i od razu widać różnice.

To prawda, chociaż i Lewandowski miewa czasem niezłe mecze. Np. jeden z ostatnich w eliminacjach, tylko nie pamiętam który...

A Cantoro rzeczywiście szkoda. Gość jest waleczny i podrywałby drużynę w trudnych momentach. Np. w meczach przeciwko Panathinaikosowi, chyba tylko jemu jednemu niczego nie można zarzucić. No, może jeszcze Frankowskiemu.

A tak w ogóle to nie wytrzymałem z tym moim ślubem, że nie będę oglądał reprezentacji. Po raz kolejny dałem im szansę :puknijsie:

Ostatnio zmieniony pn, 14 listopada 2005 15:56:20 przez otoKarbalcy, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 15:54:26 
Awatar użytkownika

Lewandowski mógłby być dobry jako libero, ale nie jako defensywny pomocnik.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 16:03:35 
Awatar użytkownika

Krzysztof gdyby Piotr Nowak był rozgrywającym na śiwatowym poziomie to z pewnością grałby w lepszym klubie niż TSV 1860 Monachium a potem w lidze amerykańskiej. Czy on coś wielkiego osiągnął z reprezentacją? Nie mówię o olimpijskiej. Gdyby był rozgrywającym na światowym poziomie to by wydawał piłki na lewo i prawo. A wtedy o sukces nie trudno. Ale czy coś takiego miało miejsce? Nie! Coś mi się wydaje, że masz klapki na oczach z napisem "PIOTR NOWAK IS THE BEST" :wink:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 14 listopada 2005 16:05:12 
Awatar użytkownika

Krzysztof pisze:
Lewandowski mógłby być dobry jako libero, ale nie jako defensywny pomocnik.

Zawze się zastanawiałem, kto to jest libero. Serio - nie mam pojęcia. To taki obrońca, który inicjuje akcje ofensywne? Gdzie stoi? No i czym się różni od defensywnego pomocnika?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.